Over mij

Welkom op fromcouchgirltofitnessgirl.nl !

Wie ben ik? Ik ben Tamara, ik ben 27 lentes jong en een afgestudeerde apothekersassistent. Op mijn 18e heb ik een auto ongeluk gehad waarna ik de meeste sporten niet meer kon uitvoeren door verschoven nekwervels, hier kon niks aan gedaan worden en moesten uit zichzelf herstellen. Tot op heden heb ik hier af en toe nog last van maar ben ik toch weer gaan opbouwen met diverse sporten. Om mezelf te motiveren kwam een vriendin met het leuke idee om mijn progressie in een blog bij te houden. In 2016 heb ik helaas weer een terugslag gekregen (wel meerdere eigenlijk) door onder andere heftige knieklachten en op een gegeven moment zelfs uitval in mijn knie/bovenbeen. De orthopeed kon niks voor mij betekenen en gaf mij het advies om een manier vinden waarmee ik met de pijn kon leren leven. Doordat ik steeds beperkter werd in mijn bewegingen heeft dit ook weer een negatieve uiting gehad om mijn gewicht, wat dan ook weer psychisch is gaan spelen en zo blijft de cirkel natuurlijk ronddraaien en groter worden. Gezien ik nog steeds geen opgever ben ondanks alles blijf ik ”vechten” om weer volledig gezond te worden. Dit komt ook terug in de gekozen naam voor mijn blog. Mijn beschrijving van een couchgirl naar een fit(ness)girl…

Een blog waar Beauty, Fitness & (Healthy) Lifestyle onderwerpen elkaar kruizen. Ik ben deze blog in eerste instantie dus privé begonnen om mijn persoonlijke fitness traject te beschrijven voor mezelf en een kleine groep naasten. Naast mijn persoonlijke trainingsschema’s ben ik op een gegeven moment ook veel andere producten en programma’s gaan uittesten met de vraag of dit allemaal wel daadwerkelijk zo veelbelovend is? Niet alleen voor mij maar ook voor andere mannen en vrouwen welke moeite hebben met het afslanken en/of bodyshapen.

Op een gegeven moment heb ik in 2016 en 2017 een aantal gaten gehad in het plaatsen van mijn blogs.  Af en toe heb ik hier een kleine update over gegeven zoals in de blogpauze post. Dit had grotendeels te maken met mijn thuissituatie (mijn man was ernstig ziek) en daarna heb ik zelf een terugslag gehad betreft mijn gezondheid. Ik wil hier graag nog een keer op terug komen om de situatie uitgebreider te kunnen vertellen in een blog.

Omdat ik helaas nog veel thuis zit in verband met lichamelijke klachten had ik geen routine meer in mijn leven en daardoor ook geen energie/lust meer. In september (2017) ben ik bij een nieuwe Orthopeed terecht gekomen, welke wel verder wou zoeken waar mijn uitval vandaan kwam. Doordat ik mij dit keer wel serieus genomen voelde besloot ik ook om mijn leven weer wat meer invulling proberen te geven. Ik ben toen halverwege oktober (2017) wat actiever geworden op Instagram met een dagelijkse post, ik vond het heerlijk om weer bezig te zijn met producten, met fotograferen en heb vanuit daar de kracht gekregen om op 26 Oktober (2017) weer een blog te maken. Ik heb door het plezier hierin de kracht eruit kunnen halen om vervolgens elke week een blog te posten.  Ik ben zelfs eind November (2017) naar twee blogs per week gegaan en nu in December (2017) zelfs naar 3 blogs per week.

Ik heb een aantal leuke samenwerkingen gevonden met onder andere: Triangle PR, Maison PR en Care Cosmetics waaruit onder andere de Urtekram en Kruidvat Get Zen blogs uit zijn gekomen. Ook had ik op 14 December (2017) mijn eerste event van Care Cosmetics (de carekerstcocktail). Ik kan dan ook alleen maar hopen dat er in 2018 nog veel mooie samenwerkingen uit mogen komen met iedereen.