Een stroopwafel gezichtsmasker


Beauty, Gezondheid, Shoppen / donderdag, november 16th, 2017

Stroopwafels, wie kent het niet? Stroopwafels zijn heerlijke Nederlandse wafels bestaande uit 2 ronde helften met daartussen een zoete stroop. Je kan de wafels zowel warm als koud eten en tegenwoordig bestaan ze in alle soorten en maten. Wanneer ik met oma op de markt was kochten we altijd een zakje met stroopwafel kruimels of aten we daar een heerlijke verse warme wafel. Nu zijn de stroopwafels ook terug te vinden als ijssoort, als taarten zo gek als je het kan bedenken. Dus dacht de Hema waarom dan niet een stroopwafel gezichtsmasker…

Gister was ik met mijn man in de Hema, en zoals de meeste vrouwen kan ik dan niet laten om even de beauty afdeling rond te speuren op zoek naar leuke (nieuwe) producten voor mijn blog.  Toen we allebei het masker zagen moesten we er eerst om lachen en zaten we een beetje erover te grappen. Me man zei sarcastisch ”dat is wel wat voor jou blog” ik ging er natuurlijk serieus op in en nam het masker mee.

Eenmaal thuis bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om echte stroopwafels te halen voor de foto’s dus ben ik direct naar de supermarkt gegaan om stroopwafels te halen want het is toch wel de ultieme beleving als je een stroopwafel op je gezicht hebt en een stroopwafel in je mond. Eigenlijk zou de Hema een mini stroopwafel er cadeau bij moeten doen, maar goed dat terzijde.

Het masker is zelfverwarmend wat een aangename warmte geeft en de huid moet na gebruik fris en zacht aanvoelen. Inwerktijd ca 10-15 minuten hierna de masker afspoelen met lauwwarm water. Het masker bevat de volgende ingrediënten:

-Propylene glycol

-Zeolite,

-Kaolin

-Glycerin

-Lillite

-Parfum

-Cetyl hydroxyethylcellulose

-Vanilla planifolia fruit extract

Het masker is een vrij plakkerige substantie, het heeft dan ook altijd mijn voorkeur gezichtsmaskers aan te brengen met een fijne kwast (ik gebruik daarvoor een Vichy foundationkwast). Bij het openen van de verpakking ruik je direct dat het om een stroopwafel masker gaat en bij het aanbrengen op de huid wordt het masker direct warm. Ik vind het altijd een beetje ”eng” verwarmende maskers te gebruiken maar deze warmte voelde eigenlijk vrij prettig aan. Mijn man heeft even aan mijn gezicht geroken en vond hem erg toffee/karamel achtig. Na 15 minuten ontspannen heb ik het masker weer verwijderd, Zoals bij de meeste maskers die ik gebruik voelt het dan eerst nog even 5 minuten tintelend aan maar daarna voelde mijn huid zo heerlijk zacht aan dat ik de rest van de avond over me zachte wangetjes heb lopen wrijven. Het is wat mij betreft dus zeker een aanrader.

Het masker kost normaal 1,75 per stuk en was nu in de aanbieding 2 voor 3 euro (ik weet niet of de prijzen kunnen verschillen in Belgie of Duitsland).

Wat denken jullie? Proberen of houdt je het liever bij stroopwafels eten?

logo1

Ik zou het het leuk vinden als je een reactie op mijn blog achterlaat

24 Replies to “Een stroopwafel gezichtsmasker”

 1. Deze heb ik onlangs voor een vriendin gekocht maar zelf nog niet geprobeerd. Het lijkt me wel een leuk masker en zeker een nieuwe ervaring omdat die warm word haha

 2. Haha wat grappig! Het lijkt me echt een kleverige boel om op je gezicht te doen – wel toepasselijk voor de stroopwafel natuurlijk! Geef mij toch maar liever de eetbare versie! Mjam!

 3. Het lijkt me best wel een tof masker, was ie goed te verwijderen nadien? Zelf heb ik altijd peel-off maskers namelijk, omdat ik echt een knoeikont ben 😛

 4. Ik zag het al op je instagram voorbij komen! Warmte maskers zijn niet echt mijn favoriet maar dit klinkt wel lekker Haha!

 5. Dat is heel nieuw voor me, dat maak me heel benieuwe naar deze gezichtsmasker.

 6. Haha wat bedenken ze toch allemaal voor rare originele dingen tegenwoordig! Ik ga het zeker een keertje proberen, ben dol op gezichtsmaskertjes en zeker als ze worden aangeraden! 🙂

 7. Was echt benieuwd naar dit product! Maar zie nu dus dat er propyleen glycol in zit; dat werkt echt niet voor mij. M’n ogen kunnen niet tegen dat goedje en ik vind het gewoon troep. Zit ook in sigaretten! Enniewee: jammer dat ’t erin zit, want zou ‘m wel heel graag uitproberen. Stroopwafels zijn hemels!

 8. Raar idee om een masker van stroopwafels op je gezicht te smeren… ik hou het denk ik bij het eten van de stroopwafels.

 9. Voor mij is het ook de tweede keer dat ik iets lees over een stroopwafel masker dus schijnbaar is het nu een populair product, haha! Mijn man is helemaal gek op stroopwafels dus misschien toch een keer proberen?

 10. Het lijkt me best leuk om een keer te proberen. Al zal ik een stroopwafel eten toch nog leuker vinden denk ik. Ze verzinnen wel steeds de gekste dingen bij de hema. Je moet er maar op komen.

 11. Ik gebruik regelmatig een maskertje van HEMA, maar deze kende ik nog niet! Binnenkort maar even uitproberen.

 12. Bij mij heeft die helemaal niet gedrupt maar heb hem met een kwast aangebracht misschien dat een verschil maakt?

 13. Ik heb het ook getest en vond het heel leuk om te doen. Alleen vond ik het iets te lopend

 14. Ik ben er wel benieuwd naar, maar toch vind ik het wel iets apparts. Ik krijg meer de neiging om een hapje te nemen

 15. Dit is de tweede keer dat ik iets lees over de stroopwafelmasker van de Hema, nu ben ik erg nieuwsgierig geworden! Zodra ik in de Hema ben ga ik even een kijkje nemen, ik houd van stroopwafels dus dit zal vast wel een heerlijk maskertje zijn!

Leave a reply