Garnier Volcano masker


Beauty, Gezondheid, Shoppen / donderdag, december 21st, 2017

Eigenlijk had ik voor deze week de blog over de drie selfiemaskers ingepland, deze heb ik verschoven omdat ik het toch niet ging redden om nu op maandag nog 3 maskers te gebruiken en ik wil ze wel allemaal in een blog houden. Daarom heb ik gekozen voor een ander maskers, want donderdag blijft natuurlijk wel de maskerblogdag (is dat een woord? nu wel dan)

Garnier heeft drie nieuwe soorten maskers:

 • Volcano
 • Matcha
 • Aqua

Ik heb ervoor gekozen om als eerste de volcano te testen omdat de naam mij toch wel het meest aansprak. De volcano is een zelfverwarmend masker met vulkaansteen en klei tegen zichtbare poriën. Het masker kost €1,89 (prijzen kunnen per winkel verschillen) voor een masker van 8ml (een stuks verpakking). Ik heb het masker zelf bij de DM in Duitsland gekocht en heb daar maar €0,75 cent betaald.

Het masker bevat de volgende ingredienten:

Glycerin * Kaolin * CI-77891 * Titanium dioxide * Propylene glycol * Dicaprylate/Dicaprate * Aluminium starch octenylsuccinate * Montmorillonite * Aqua * Propylene glycol * Tea-lactate * Urea * Stearalkonium hectorite * Allantoin * Sorbitol * Zinc gluconate * Sodium chloride * Sodium lactate * Serine * Perlite * Propylene carbonate * Lactic acid * Sodium benzoate * Salicylic acid * CI-77491 * CI-77492 * CI-77499 * Iron oxides * Linal limonene * Benzyl alcohol * Benzyl salicylate * Parfum *

Wat ik altijd jammer vind is de CI nummers op de achterkant, ik ken de meeste ingrediënten wel van mijn apothekersassistente opleiding, maar ik ben ook geen wandelende ingrediënten encyclopedie dus zoek ik tegenwoordig op welke ingrediënten en welke CI nummers ik niet ken.

CI-77891 is Titanium Dioxide (dit stond er ook al achter eigenlijk)

CI-77491, CI-77492 en CI-77499 zijn kleurstoffen

Als ik het masker door het zakje heen voelde had ik wel wat twijfels, zat hier wel een masker in?  Het voelde vrij hard aan en vrij weinig naar wat ik gewend ben. Bij het openen van het zakje voldeed de kleur van het masker precies aan mijn verwachting. Een heerlijke roodbruine kleur. Ik begon met opsmeren en gelukkig doe ik dat met een kwast want het masker is erg kleverig. Ik twijfelde alsnog of ik wel genoeg zou hebben aan het masker en smeerde het eerst dun op. Door het contact met mijn huid werd het masker iets dunner en makkelijker smeerbaar (maar niet waterig of drupperig). Uiteindelijk had ik hierdoor dus ruim genoeg. Dat ik het masker op had ben ik de verpakking even beter door gaan nemen.  Het zelfverwarmende effect merk je op dit masker nihil, in vergelijking met het stroopwafel masker van de Hema welke wel erg warm werd. Eigenlijk vind ik dit helemaal niet vervelend want ik gebruik toch liever maskers die niet te warm worden.

Toch ben ik wel tevreden over het masker, me huid voelde erg zacht na het gebruik en gezien ik eens in de zoveel tijd wat mee-eters en puistjes heb doen dit soort maskers het toch altijd wel goed voor me om er vanaf te komen en meer te voorkomen. Het masker zal ik wel bij me regelmatige bezoek in Duitsland inkopen gezien ik er daar bijna drie koop voor de prijs van een in Nederland.

Hebben jullie de volcano masker al geprobeerd? Of heb je graag een ander masker waar je op mijn blog een review van wilt zien?

logo1

Ik zou het het leuk vinden als je een reactie op mijn blog achterlaat


mooi & gezond algemeen

13 Replies to “Garnier Volcano masker”

 1. Zoals je weet ben ik niet heel erg thuis in de maskers 🙂 vind het wel leuk erover te lezen! Maar wat is nu eigenlijk jou absolute nummer 1?

 2. Nee maar bij mijn volgende Dm bezoek ga ik er zeker een paar meenemen die jij getest hebt!
  Groetjes maaike

 3. Ik zou in het nieuwe jaar eens wat vaker een masker moeten proberen. Ik neem daar gewoon de tijd niet voor. Heb ik meteen een goed voornemen

 4. Ik ben eigenlijk super bang voor warme maskers haha. Ik ben altijd te bang dat ze te warm worden. Fijn om te lezen dat het wel meevalt, misschien ga ik het toch is proberen.

 5. Wat een goeie review! Ik weet echt wat ik mag verwachten als ik het product koop of zou aanbrengen. Dankjewel daarvoor 🙂

 6. Fijn dat je tevreden bent met het masker. Zo hoef je nooit meer mee-eters en puistjes te hebben. Fijn lijkt mij dat!

 7. Oehhh! Vroeger hielden wij altijd filmavondjes met vriendinnen en dan was er in de pauze vaak even tijd voor een masker! haha je brengt me weer even terug in de tijd! Nu al erg lang niet meer gedaan, misschien binnenkort maar weer eens proberen. -x- Mama van Dijk

Leave a reply