The Body Shop – Mask Duo


Beauty, Gezondheid, Shoppen / donderdag, december 14th, 2017

Intussen kennen we allemaal wel de Black Friday sale toch? Ik heb toen heerlijk ingeslagen bij the body shop en zowel online als in de winkel een aantal producten gekocht (oké oké eerlijk dan een aantal maskers gekocht). In de winkel viel mijn oog namelijk op de mooie nieuwe maskers:

  • Himalayan Charcoal, purifying glow mask
  • Japanese Matcha tea, pollution clearing mask
  • Chinese gingseng & rise, clarifying and polishing mask
  • British rose, fresh plumping mask
  • Ethiopian honey, deep nourishing mask
  • Amazonian acay, energising radiance mask

Nu verwacht je natuurlijk dat ik ze allemaal aangeschaft heb gezien mijn verslaving, maar helaas vielen deze maskers allemaal buiten de 40% sale. De maskers kosten €20,00 voor een potje met 75 ml en dan slaan 6 potjes natuurlijk behoorlijk aan. Verder struinend in de winkel kwam ik een mooie box tegen: The finest facial duo mask en driemaal raden wat erin zat, jawel twee van bovenstaande maskers: Himalayan charcoal en British rose. Voor dit setje in een mooi box betaal je €35,00 en scheelt het je €5,00 ten opzichte van 2 losse potjes kopen. Dus die ging met mij mee naar huis


Alle maskers van deze lijn zijn 100% vegan en geinspireerd op traditionele beauty producten. De Himalayan charcoal is geinspireerd op Ayurvedische tradities een tintelend modder masker met bamboe houtskool, actieve groene thee bladeren en tea trea olie gecombineerd om de skin the reinigen.

De British rose is geinspireerd op Europese bad rituelen met echte rozen bladeren, rozen extracten en met aloe vera gecombineerd om de huid te voedingen en een zachte uitstraling te geven.

De Himalayan charcoal bevat de volgende ingrediënten:

Aqua * Kaolin * Moroccan lava clay * Magnesium aluminium silicate * Alcohol denat * Camellia sinesis leaf * PEG-40 hydrogenated castor oil * Pummice * Argania spinosa shell powder * Phenoxyethanol * Xanthan gum * Parfum * Charcoal powder * Ethylhexylglycerin * Caprylhydroxamic acid * Argania spinosa kernel oil * Butyrospermum parkii butter/Butyrospermum parkii (shea) butter * Limonene * Linalool * Methylpropanediol * Aloe barbadensis leaf juice powder * Menthol * Diisodium EDTA * Tetrasodium pyrophosphate * Melaleuca alternifolia leaf oil/Melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil * Eucalyptus globulus leaf oil * Citric acid * Menthoxypropanediol *Citral *Geraniol * Coumarin * Caramel *

Dit is het eerste masker van de box die ik heb uitgeprobeerd. Vaak gebruik ik een masker na het douchen omdat de poriën dan goed openstaan. Dat het Himalayan masker een tintelend modder bevat heb ik dus geweten, de eerste 2 minuten heb ik staan wapperen met een boekje op me gezicht voor verkoeling maar het tintelen trok vrij snel weg en heb ik de resterende intrektijd lekkere genoten van het maskertje. Een keer in de zoveel tijd heb ik een aantal mee-eters op mijn gezicht, maar na het verwijderen van het maskertje waren deze ook bijna allemaal uitgekomen. Ik denk dat als ik dit maskertje 2-3 keer per week zou gebruiken de mee-eters weer volledig weg zijn.

De British rose bevat de volgende ingrediënten:

Aqua * Glycerin * Propanediol * PPG-16-Buteth-26 * PEG-32 * PEG-40 Hydrogenated castor oil * Alcohol denat * Phenoxyethanol * Carbomer * Rosa gallica flower powder * Parfum * Sodium hydroxide * Caprylhydroxamic acid * Rosa canina fruit oil * Methylpropanediol * Aloe barbadensis leaf juice powder * Disodium EDTA * Rose extract * Benzyl salicylate * Menthoxypropanediol * Limonene * Citronellol * Geraniol * Alpha-Isomethyl ionone * Citric acid * Sodium benzoate * Potassium sorbate *

Het tweede masker uit de box heb ik net voor het schrijven van deze blog gebruikt. Het aanbrengen was erg fijn en verkoelend. Dit masker werkt alleen niet zo goed met een siliconen kwast en kun je beter aanbrengen met een kwast van haren zodat het niet drupt. Voor dit masker had ik ook de eerste keer me nieuwe bunny hairband in gebruik (ook van the body shop voor €6,00). De volgende keer dat ik weer een masker ga gebruiken ga ik deze twee combineren en wie weet zien we eerdaags de blogs van de overige 4 maskers. Ik kan jullie natuurlijk niet onthouden van een selfie met de bunny hairband (PS: ik blijf selfies lastig vinden om goed te maken dus hiermee moet ik het doen).

Ben jij al bekend met een van deze nieuwe maskers van The Body Shop?

logo1

Ik zou het het leuk vinden als je een reactie op mijn blog achterlaat

mooi & gezond algemeen

6 Replies to “The Body Shop – Mask Duo”

  1. Dit lijkt me een heerlijke me-time set! Ik probeerde zelf nog geen maskers van TBS, maar als mijn voorraad op is, ga ik daar eens kijken! Schattige haarband ook!

  2. De maskers kende ik nog niet maar ben wel enorme fan van Body Shop. Mijn huidig maker is net op dus deze ga ik snel op mijn kerstlijstje zetten!

  3. Ha, handig om te weten dat het Himalayanmasker een zo’n tintelend gevoel kan opleveren! 🙂

Leave a reply