Een tijdje geleden bestond mijn blog Beautyandlifebycecilia alweer 1 jaar.  Ik vond het leuk om mijn groei in dit jaar voor mijzelf vast te leggen in een fotoalbum. Zo kan ik elk jaar leuk terugkijken op mijn samenwerkingen en al het moois wat ik heb gemaakt.

 

Fotoboek

Vroeger vond ik het altijd al leuk om fotoboeken te maken maar toen deed ik het nog met foto afdrukken, een album en een hoop lijm. Omdat ik deze fotoboeken altijd zo dik vind worden ben ik daar op een gegeven moment mee gestopt. In de tussentijd heb ik al een aantal fotoalbums laten maken met een harde kaft, zachte kaft en ook een spiraalalbum. Deze opties bevallen mij inmiddels erg goed, vandaar dat ik dit keer ook weer heb gekozen voor een harde kaft fotoalbum.

 

fotoalbum fotoalbum

 

Het ontwerpen van een fotoboek

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ontwerpen van het album niet altijd even gemakkelijk vind. Met dit album was het ook zeker niet eenvoudig omdat ik de foto’s graag op volgorde wilde hebben van oud naar nieuw. Ook heb ik in het jaar zoveel foto’s gemaakt dat ik deze natuurlijk lang niet allemaal kon kiezen omdat het album dan te groot voor mijn smaak zou worden. Voor het ontwerpen van het album heeft het fotoalbum een speciale software waar je al je wensen zelf kunt instellen en aanpassen. Van achtergrondkleur tot het aantal foto’s per pagina, hierdoor wordt het echt jouw fotoalbum.

 

Terugblik

1 jaar geleden begon ik met fotograferen in het daglicht van mijn tuindeur op een wit of een zwart doek. Op een gegeven moment ben ik gaan experimenteren met softboxen, decoratie en andere achtergronden. Op een gegeven moment merkte ik dat mijn passie vooral lag bij het maken van flatlays en hier ben ik mij dan ook op gaan concentreren. Nu 1 jaar later fotografeer ik met papieren rollen als achtergrond en een ringlamp. Ik vind het dan ook erg leuk om het verschil in mijn allereerste foto te zien en mijn allerlaatste. Toch vind ik dat ik nog een hoop kan leren qua fotografie dus ben ik erg benieuwd naar een fotoboek van mijn 2e jaar.

 

fotoalbum

fotoalbum

fotoalbum

 

Maak jij weleens een fotoalbum of ben je nog meer van de ouderwetse manier?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: