Misschien kon je uit de titel nog niet helemaal halen waar deze blog over gaat. Ik heb al vaker een review geschreven over producten tegen haar uitval omdat mijn haar een stuk dunner en gevoeliger is geworden van alle medicatie tegen de psoriasis/schilfering. Inmiddels ben ik bijna volledig van de medicatie af, op 1 na welke ik zeer uitzonderlijk in noodgevallen van jeuk gebruik. Ik ben zeer benieuwd wat de producten van deze AVEDA invati advanced voor mij kunnen doen.

 

AVEDA invati advanced solutions for thinning hair

In deze blog test ik drie producten uit deze lijn: de shampoo, de conditioner en de scalp revitalizer. De producten beloven haar uitval te verminderen na een gebruik van 12 weken. De enige gebruiksaanwijzing op de shampoo en conditioner is om deze met de gehele lijn samen te gebruiken. Er staat geen aanbevolen gebruik aangegeven dus ik gebruik de shampoo en conditioner gewoon 2 maal per week.

 

aveda

 

AVEDA scalp revitalizer

De scalp revitalizer daarin tegen moet eenmaal per dag worden aangebracht. Hierbij is het belangrijk ervoor te zorgen dat het product echt direct op de hoofdhuid komt. Ik verdeel mijn haar zelf in 4 delen met klemmetjes om goed op de hoofdhuid te komen. Elk gedeelte spray ik vier keer in, het totale gebruik wordt ook aangeraden op 16 keer sprayen. Hierna masseer ik het zachtjes in mijn hoofdhuid. Het product geeft aan een warm en tintelend gevoel te kunnen veroorzaken, hier heb ik zelf geen last van gehad.

 

 

Eerste indruk van de AVEDA producten

Ik vind het uiterlijk van de producten erg mooi, de verpakkingen hebben een mooie dieppaarse kleur. Hier is waarschijnlijk voor gekozen omdat de producten ook een heerlijke lavendel (en rozemarijn) geur hebben. Ik had zelf het gevoel alsof ik in een kruidensauna stond tijdens het wassen van mijn haar. Ik vind het persoonlijk altijd fijn als producten een heerlijke geur hebben en het liefst na het douchen ook nog even aanhouden. De AVEDA scalp revitalizer blijf je wel goed ruiken, maar deze gebruik je natuurlijk ook elke dag.

 

aveda

 

Wat doet het resultaat tot nu toe?

Ik gebruik de producten nu bijna 4 weken, dit is 1/3 van de aangeraden behandeling. Ik ben dan ook echt heel eerlijk als ik schrijf dat het product al lijkt te werken maar op meerdere manieren dan verwacht. Normaal gesproken heb ik in de winter periode altijd veel meer last van jeuk op de hoofdhuid, waarvan ik nu kan zeggen bijna helemaal geen last meer van te hebben. De korstjes van het krabben (ja sorry, soms kan ik er niks tegen doen om te krabben) kan ik bijna niet meer vinden op mijn hoofdhuid. Ik merk natuurlijk nog steeds wel haarverlies, maar de bossen/plukken in de borstel lijken wel iets minder te worden. Ik zal deze blog nog een update geven over 8 weken wanneer ik op de volledige 12 weken van de aangeraden behandeling zit.

 

aveda

 

De AVEDA producten zijn te koop bij oa bol.com

De producten zijn niet heel goedkoop dat moet ik wel eerlijk zeggen. Zou ik de producten zelf opnieuw aanschaffen? Als de producten zo goed blijven werken voor mijn nevenklachten naast de haaruitval zou ik het zeker wel willen investeren om te blijven gebruiken. Vooral de scalp revitalizer zou ik los zeker opnieuw aanschaffen.

 

Welke producten gebruik jij het liefst voor jouw haarverzorging?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

13 Reacties

 1. Het is helaas wel erg prijzig, maar dat waren mijn medicijnen ook altijd wel (eigen risico was er altijd snel doorheen met speciale shampoo’s, mousse en van alles)

 2. Het scheelt een hoop dat ik geen medicatie meer nodig heb, dat brandde gewoon mijn hoofdhuid weg elke keer. Totaal niet fijn

 3. Heel begrijpelijk als je alle drie de producten zou willen gebruiken tikt het toch aardig aan. Hierdoor zit ik er ook zelf over na te denken wanneer de verpakkingen leeg zijn alleen de scalp revitalizer verder te gaan gebruiken.

 4. wow, de prijs schrikt mij wel af, maar ik merk ook dat ik nu ouder word, mijn haar ook dunner word. Maar ik zal toch 3 x nadenken voor ik dit koop ivm de prijs

 5. Superfijn dat deze producten zo effectief zijn. Geen medicatie meer nodig hebben lijkt me hoe dan ook winst.

 6. Wat vervelend dat je gedwongen bent dure producten te kopen. Gelukkig zijn het fijne, lekker geurende producten en ze zien er inderdaad prachtig en chic uit. Mooie foto’s ook!

 7. Volledig begrijpelijk als je het natuurlijk niet nodig hebt, dan zou ik ook gewoon een ”normale” shampoo ed gebruiken

 8. Ik zou zelf nooit zo’n duur product aanschaffen, maar in jouw geval snap ik zeker dat goede producten essentieel zijn!

 9. Is idd prijzig maar wel de investering waard zo te lezen. Herken het gevoel van jeuk ook helaas, dus ga het in gedachten houden. Fijn trouwens dat je zo goed als van de medicijnen af bent!

 10. Bedankt voor je leuke uitgebreide reactie. Van Vichy heb ik ook goede verhalen gehoord wellicht dat ik die nog eens voor mijn blog ga testen.

 11. Goed om te lezen! Ik ben weg van mijn alltime favourite van Aveda: de rice bran oil die ik voor de haarpuntjes gebruik en ook om mijn haar wat gladder te maken, met een gezonde glans. Het kost wat, maar dan heb je ook echt iets.
  Heel herkenbaar van de jeuk op de hoofdhuid. Sinds ik Dercos Densi van Vichy gebruik (ook drie producten, gelijk aan die van Aveda) heb ik geen eczeem / jeuk op de hoofdhuid gehad en merk ik dat mijn haar er vol uit blijft zien. Ik ben wel erg benieuwd naar deze combinatie van Aveda!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: