Het merk Beauty Kitchen spreekt mij persoonlijk wel erg aan. Ik wil hier de komende tijd zeker meer van gaan uitproberen, maar eerst is het aan dit product welke ik even ”verloren” was. Lees je mee verder?

 

Beauty Kitchen – Create your own lip balms

Ik kreeg het Beauty Kitchen create your own lip balms een tijdje geleden voor kerst. Ik ben het product toen uit het oog verloren maar laatst met het uitzoeken van mijn lades weer eens gevonden. Daarom besloot ik om mijn handschoenen eens aan te trekken en lip balms te maken haha. Uit de can komen behoorlijk wat producten en ik vind dat al echt super leuk gedaan. In totaal kun je 4 lip balms maken dus het is ook nog eens leuk om er bijvoorbeeld 3 weg te geven na het maken.

Wat zat er allemaal in? 4 blikjes voor het eindproduct, 4 stickers, Bijenwas, Cacaoboter, Mica poeder (minerale make up) natural glitters, een roerspateltje en iets wat ik niet verwacht had. Namelijk bloemzaadjes, uiteraard niet voor in de lip balms maar om zelf te planten er word geadviseerd dit in maart/april te doen dus dit ga ik zeker nog gebruiken.

 

Beauty KitchenBeauty Kitchen

 

Recept

Hoe maak je de Lip Balms?

  • 25 ml zonnebloem of olijfolie in een kleine pan (dit moet je dus zelf nog toevoegen gelukkig heb ik dat altijd in huis).
  • De bijenwas en cacaoboter toevoegen en op een laag vuur zetten om te smelten (nooit koken of sudderen)
  • De pan van het vuur halen en de mica poeder toevoegen en nogmaals goed roeren tot een egaal mengel
  • De lippenbalsem gelijk in de blikjes gieten en 15 minuten laten rusten om te stollen (je kunt het ook in de koelkast plaatsen om sneller te stollen)
  • Voor een extra glans kun je wat mica poeder bewaren en bovenop het mengel toevoegen zodra het in de blikjes zit.
  • Voila! De lip balm is vanaf het moment van gebruiken 3 maanden houdbaar

 

Gebruik jij weleens DIY producten?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: