Scheren of waxen? De voorkeuren hierover bij zowel vrouwen als mannen zijn enorm verdeeld. Waar de een zijn scheermesje nog geen vaarwel wilt zeggen is de ander een enorm voorstander van waxen. Toch zijn er ook vrouwen welke negatieve ervaringen met waxing hebben. In de loop van de jaren is er in ieder geval veel veranderd op het gebied van waxing! Gister was ik op een persevent van Depileve waar ik werd voorgesteld aan de nieuwste generatie waxing.

 

Depileve

Het merk Depileve is opgericht door Mr Paul Vidal (oorspronkelijk uit Spanje). Mr Paul Vidal heeft spanje verlaten voor New York en is zijn eigen kapsalon gestart op de 5e avenue. Waar hij dus eerst begon met haren heeft hij later dit merk opgericht voor het ontharen. Mr Paul Vidal heeft de eerste stripwax met een lagere temperatuur ontwikkeld welke hij 1972 wereldwijd heeft ge-exporteert. Hij heeft voor de naam Depileve gekozen omdat Depi epilatie betekend en leve pijnloos betekend. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door zijn zoon, omdat Mr Paul Vidal is overleden.

 

depileve

 

De geschiedenis van het waxen en de nieuwste innovatie op waxing gebied

De 1e generatie is de traditionele waxing. De klassieke techniek wordt nog steeds wereldwijd gebruikt en staat bekend als warme of harde hars. De 2e generatie is de stripwax, Depileve is de eerste geweest welke dit op de markt introduceerde in 1972. In 1980 zijn de Pre + After care producten ontwikkeld en in 2003 is de 3e generatie namelijk de filmwax geïntroduceerd, wat een soort combinatie van traditioneel en stripwaxen is. In 2015 is Depileve gekomen met de nieuwste innovatie op het gebied van waxing, en deze willen zij nu ook bekend maken in Nederland. De 4e generatie is de filmwax met cerazyme een combinatie van pijnloos waxen welke gelijk een huidsverjongende behandeling biedt.

 

depileve

 

Depileve Cerazyme

De Cerazyme behandeling is een gecombineerd product van laag moleculair gewicht serums met de exclusieve Cerazyme DNA mask wax. Door deze combinatie zijn ze in staat om een hoge concentratie van de werkzame ingrediënten in de diepe lagen van de opperhuid te brengen. De wax bevat een anti-aging formule welke door de verhitting van de wax actief blijft, door de warme wax op de huid aan te brengen gaan de porien openstaan. Wanneer de haartjes uit de huid worden verwijderd ontstaat er op deze manier een natuurlijke ”opening” waar de anti-aging formule in gaat zitten.

 

Voordelen van waxen

  • Lichaamshaar blijft langer weg
  • Geen jeukende huid en geen rode scheerbultjes meer
  • Haargroei wordt minder

 

Nadelen van waxen

  • Je kunt de behandeling het beste niet zelf uitvoeren
  • Kan door sommige als pijnloos worden ervaren tov scheren
  • De kosten tov scheren

 

 

Ben ik team scheren of team waxen?

Eerlijk gezegd heb ik er een hele tijd tussenin gezeten. Mijn eerste waxing ervaring was met de kant en klare strips welke je zo in de meeste winkels kunt komen. Je warmt de strips wat op tussen je handen, om vervolgens op de gewenste zone te plaatsen en eraf te trekken. Deze manier vond ik dan ook absoluut alles behalve prettig en ben ik dus voor het scheermesjes team gegaan. Toch ben ik altijd nog nieuwsgierig geweest naar waxen. Ik heb later dus nog eens een afspraak gemaakt in een salon. Hier werd het op een soort gelijke manier gedaan alleen was de hars dan licht verwarmd en werd het verwijderd met een wegwerpstrip.

 

Deze manier heb ik al als een stuk prettiger ervaren en ik heb toen ook een apparaat voor thuisgebruik aangeschaft. Maar eerlijk gezegd is het bij jezelf verwijderen van zo een strip gewoon veel lastiger dan je denkt. Vooral als het gaat om de intieme zones, dus ik zou dan ook echt deze manier alleen aanraden voor de oksels of de benen (en met enige ervaring in waxen).

 

Op een gegeven moment kwam ik bij een salon in Haarlem waar een soort van nieuwe manier was, de wax leek net op snoepjes en dit werd gesmolten in een soort van grote pot.

De wax werd aangebracht met een houten stokje en de wax kon ook zo weer verwijderd worden. Vanaf dit moment ben ik eigenlijk om geweest om te gaan waxen. Zelfs de brazilian wax heb ik intussen al meerdere malen kunnen doorstaan. Ook heb ik mijn oksels laten waxen, en dit was voor mij de eerste keer best lastig om te ondergaan omdat je je haartjes wat moet laten staan en meestal verwijder ik de haartjes altijd weer snel met een scheermesje. Toch is het mij enorm bevallen want het bleek ook nog eens een positief effect te hebben op het zweten (veel minder last van gehad).

 

Het waxen is mij helaas wel een beetje uit het oog verloren toen ik ging verhuizen en nog geen fijne salon heb kunnen vinden in deze omgeving. Ook ben ik minder gaan verdienen en dan kunnen de kosten voor de meeste ook een afweging zijn om toch voor het scheermesje te kiezen.

 

Op het moment zijn er 2 salons welke met Depileve werken (Amsterdam & Nijmegen), maar door de grote enthousiasme zullen er eerdaags nog +/- 12 andere salons door Nederland met Depileve gaan werken. Na mijn zwangerschap wil ik een van de salons gaan bezoeken voor een behandeling. Waar ik ook over zal gaan bloggen en/of vloggen. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd, zijn jullie team scheren of team waxen?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: