cavitatie
Beauty,  Gezondheid,  Lifestyle

Cavitatie behandeling bij RoseMarie Instituut

Mijn derde throwback op zaterdag gaat over een cavitatie behandeling. Toen ik vroeger mijn blog begon ging dit voornamelijk over een aantal beauty behandelingen die onder andere met afslanken of shapen te maken hadden. Ik vond het leuk en natuurlijk ook interessant om te ondergaan en daarna een review erover te schrijven of zulke behandelingen nou echt helpen of dat het allemaal te mooi voor woorden is.

 

Wat weet jij over cavitatie?

Waarschijnlijk zoals mij voor de behandeling nog vrij weinig. Ja, ik zag de laatste tijd op facebook weleens een reclamestukje erover voorbijkomen in combinatie met lymfedrainage, maar had mij er verder nog niet echt in verdiept. Alleen bij het woord ‘’lymfedrainage’’ kreeg ik al een visuele voorstelling met allerlei slangetjes en hier bedank ik dan toch graag voor. Via facebook kwam ik in contact met Rose Marie, toen kwam Rose Marie met een leuk aanbod, ik zou de flyers komen ophalen in Bovenkarspel en zou dan een cavitatie behandeling krijgen waar ik over kon bloggen. Nadat ik de website bekeken had, kon ik het aanbod natuurlijk niet afslaan en hadden wij een afspraak gemaakt.

 

Woensdag 12 augustus was het zover.

Ik had besloten om mijn benen te laten behandelen, omdat dit zowel bij mij als bij vele andere vrouwen een ‘’probleemgebied’’ is om af te vallen/slanken. In de ochtend heb ik mij gewogen. en mijn benen op 3 verschillende plaatsen opgemeten. Omdat dit per been ook kan verschillen, heb ik natuurlijk beide opgemeten.

Linkerbeen: 53 cm onder – 61 cm midden en 71 cm boven

Rechterbeen: 52 cm onder – 61 cm midden en 69 cm boven

 

Daar ging ik dan onderweg naar Bovenkarspel, een plaats waar ik nog nooit van had gehoord, maar de reis was gelukkig te doen.

Ik had ook nog van de NS een overgang van 2e naar 1e klasse dagkaart gehad en besloot om deze vandaag te gebruiken. Als een klein kind stond ik vol verwachting op de trein te wachten, want tot nu ben ik altijd alleen een 1e klas snel voorbij gelopen om netjes op mijn 2e klasse plaats te gaan zitten. Ik zag voor mij mooie schone stoelen, een stopcontact, schone prullenbak en stilte maar helaas hadden de stoelen alleen een andere kleur…..

Ik moest overstappen in Amsterdam Sloterdijk op de trein naar Bovenkarspel Flora, de trein daar zag er aan de buitenkant heel oud uit, maar de binnenkant voldeed aan mijn hiervoor beschreven vol verwachtingen. De eerste klasse had verschillende hokjes zoals ik in films weleens zie met daarin 6 stoelen. Tussen elke stoel zat een stopcontact en de deur kon worden gesloten en stilte, heerlijk!

Bij het station werd ik opgehaald door Rose Marie, ondanks dat de salon niet ver lopen was, erg vriendelijk! Bij binnenkomst heb ik een formulier ingevuld, dit omdat niet iedereen een cavitatie behandeling kan ondergaan.

 

Wanneer kun je geen cavitatie behandeling ondergaan?

-Hartpatiënten

-Wanneer je actieve vaatziekten hebt

-Wanneer je een pacemaker hebt

-Trombose en/of tromboseflebitis hebt

-Wanneer je anticoagulanten gebruikt

-Wanneer je een transplantatie heb gehad

-Bij een zwangerschap of zwangerschapswens

-Wanneer je een grote metalen prothese hebt

 

Geen van deze is van toepassing op mij, dus konden we de behandeling starten.

Voordat ik hier verder over ga vertellen zal ik eerst even op ingaan wat cavitatie nou precies is? Cavitatie wordt door middel van een apparaat genaamd ‘’multi-cell’’ uitgevoerd. Geluidsgolven gaan door middel van een handstuk het lichaam in, hierdoor breken de vetcellen (door een proces van opgewekte spanning) in een vloeistof of in het vetweefsel, hier komt energie vrij. Dit effect zorgt eerst voor het doorbreken van verbindingen tussen de vetcellen en werkt vervolgens door op e-specifieke wijze de celwand van een deel van de vetcellen te breken. Het vrijgekomen vet wordt op natuurlijke wijze opgenomen in de lymfen en de bloedbanen, die het transporteren naar de nieren en de lever en het lichaam verlaat door de urine en/of ontlasting. Dus eigenlijk wordt het vet gewoon op natuurlijke lichaamseigen afgevoerd!

 

De prijzen van cavitatie verschillen per salon en cavitatie apparaat. De prijzen bij Rose Marie zijn:

120 euro per half uur voor een zone

240 euro per uur voor meerdere zones

Afhankelijk van welk gebied kan bepaald worden hoeveel tijd/behandelingen nodig zijn. Rose Marie kan hier goed advies in geven.

Behandelingen duren van minimaal 15 minuten tot maximaal 60 minuten. Om het proces goed te ondersteunen is het belangrijk om minimaal 2 liter water per dag te drinken en goed te blijven bewegen.

 

In principe is elk gewenst deel van het lichaam te behandelen met een aantal uitzonderingen:

-Hoofd

-Nek

-Gezicht

-Oksels

-Handen

-Geslachtsdelen

-Zone rond de anus

-Knieholtes

Tijdens de behandeling heb ik natuurlijk wat vragen aan RoseMarie kunnen stellen, en heeft zij verteld over cavitatie en wat zij allemaal nog ernaast doet.

Ook was Rose Marie eerlijk dat benen een groot oppervlakte is en zeker meerdere behandelingen nodig heeft. RoseMarie is zelf in contact gekomen met cavitatie op een beurs, Deze behandeling is zij zoals soms wel genoemd wordt als een ‘’sceptist’’ ingegaan, geen verwachtingen/niks, de volgende dag was zij zo verbaasd over het resultaat dat zij het bedrijf heeft opgezocht en nog een behandeling wou hebben. Rose Marie was zo enthousiast over het product dat zij het heeft opgenomen in haar salon.

Omdat cavitatie een bodyshapingsproces is en geen afslanker, heeft Rose Marie een voedingsplan opgezet, dit heeft zij uitgetest met 10 vrijwilligers waarvan zij zeker wist dat zij dit goed/eerlijk zouden volgen. Het is geen dieet maar zijn meer wat voedingstips om lekker maar ook gezond te eten. Het resultaat hiervan? Gemiddeld 5 kilo gewichtsverlies.

 

Terug naar mijn behandeling.

Ik wist totaal niet wat ik van de cavitatie behandeling kon verwachten. Het apparaat zag er erg indrukwekkend uit. Tijdens de behandeling hoor je de geluidsgolven ook duidelijk door je lichaam heen gaan, het gevoel is lastig te omschrijven wat je voelt, het is geen pijnlijke prikkel, noch een gevoelloze prikkel. De hele terugreis in de trein heb ik erover nagedacht waar het gevoel mee te omschrijven is. Insectensteek? Nee. Een brandnetel gevoel? Nee.

 

Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen vergelijkend gevoel kunnen vinden, misschien moet ik zoals bij de radio ‘’raadhetgeluid’’ een ‘’raadhetgevoel’’ wedstrijd opzetten.

De enige bijwerking is dat je wat rode bultjes op de huid krijgt, maar deze trekken ook weer snel weg. En weer een voorbeeld dat niets zonder sporten ondersteund wordt, is het belangrijk om na de behandeling een half uur je hartslag te verhogen door middel van cardio.

 

Na 24 uur had ik de volgende meting:

Linkerbeen: 49 cm onder – 62 cm midden en 70 cm boven

Rechterbeen: 49 cm onder – 60,5 cm midden en 69,5 cm boven

 

Meting na 48 uur:

Linkerbeen: 49 cm onder – 61 cm midden en 68 cm boven

Rechterbeen: 49 cm onder – 59,5 cm midden en 68 cm  boven

 

Meting na 72 uur:

Linkerbeen: 48 cm onder – 60 cm midden en 68 cm boven

Rechterbeen: 49 cm onder – 60 cm midden en 68 cm boven

 

Het resultaat (tromgeroffel):

Linkerbeen: -Min 5 cm onder -Min 1 cm midden en -Min 3 cm boven

Rechterbeen: -Min 3 cm onder -Min 1 cm midden en -Min 1 cm boven

Ik ben zeer tevreden en mijn tweede afspraak staat dus ook al gepland! Heb jij ook interesse gekregen?

Ik mag jullie via mijn blog deze aanbieding geven:

  • De eerste behandeling 10% korting
  • 6 behandelingen voor de prijs van 5
  • 13 behandelingen voor de prijs van 10

logo van RoseMarie

Rose Marie haar salon zit aan de Hoofdstraat 246 in Bovenkarspel, voor afspraken kun je haar bereiken op 0228 512663

www.rosemarie.nu/

Mijn vorige throwback blogs teruglezen?

–> Fotoshoot met Roxanne Letterie

–> Wimperextension

Dit artikel bevat een behandeling die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

32 reacties

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: