clineral ahava
Beauty,  Gezondheid,  Hair,  Shoppen

Clineral dead sea mineral remedies by Ahava

Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht van Care Cosmetics over een nieuw haarmasker van Ahava. Ik reageerde of de sample voor mij geschikt was vanwege mijn gevoelige hoofdhuid, waarop ik een onwijs leuke reactie ontving om een Shampoo en masker van Ahava te proberen speciaal voor mijn klachten.

 

Een paar dagen later ontving ik het pakketje

Hierin vond ik twee producten van Clineral dead sea mineral remedies by Ahava, een shampoo en een masker. De producten van deze lijn helpen tegen de vermindering van schilfering van de hoofdhuid, droogheid en roodheid en zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen.

 

Clineral Scalp shampoo:

De gebruiksaanwijzing van de shampoo is om het haar te wassen op een al vochtige hoofdhuid, vervolgens laat je de shampoo 1-2 minuten inwerken om daarna grondig af te spoelen. De shampoo bevat oa dode zee mineraalextracten.

Klinische resultaten* na 14 dagen gebruik werd een verbetering gemerkt van: verminderde schilfering 20%, verminderde huidirritatie 35% en verbeterde hydratatie van de huid 15%. * Door een onafhankelijk instituut voor huidonderzoek.

 

clineral ahava

 

Clineral Scalp cream mask

De gebruiksaanwijzing van het masker is om het na de shampoo aan te brengen op de hoofdhuid en grondig in te masseren. Het masker ongeveer 2 tot 3 minuten laten intrekken om daarna grondig af te spoelen. Het masker bevat oa dode zee mineraalextracten en dode zee minerale modder.

Klinische resultaten* na 14 dagen gebruik werd een verbetering opgemerkt van: verminderde schilfering met 21%, verminderde huidirritatie 43% en verbeterde hydratatie van de huid 81%. * Door een onafhankelijk instituut voor huidonderzoek.

 

clineral ahava

 

Dode zee mineraalextracten

Een geconcentreerd dode zeewater extract, ontstaan vanuit een verdampingsproces. Het bevat oa magnesium, calcium en kalium om de huidfuncties te optimaliseren.

 

Dode zee mineraalmodder

Een zwart mineraal modder welke te vinden is aan de oevers van de dode zee. Het modder heeft een verlichtende eigenschap waardoor het ideaal is voor een aantal huidaandoeningen.

 

clineral ahava

 

Ik gebruik de shampoo en het masker nu ongeveer al een maand

Ik gebruik het alleen op mijn hoofdhuid, waar ik het goed in masseer on vervolgens in te laten trekken. Op de rest van mijn haar gebruik ik een ”normale” shampoo en conditioner. In het begin prikt het wat op mijn hoofdhuid, en na het wassen blijft dit gevoel ook nog even hangen. Het voelt een beetje alsof je met een wondje in het zoute zeewater gaat. Ik ga er dan ook vanuit dat het prikken betekend dat het geneest. Ik merk dat mijn hoofdhuid wat zachter aanvoelt en de jeuk is ook redelijk onder controle maar laatst was er een grote weersverandering van 16 graden naar weer ineens -4 en toen heb ik de hele dag jeuk gehad op mijn hoofdhuid. Die dag heb ik het ook gelijk weer gewassen zodat ik niet ging krabben (oké niet teveel, sorry).

 

clineral ahava

 

De shampoo en het masker vind ik redelijk in prijs, zeker omdat je het alleen op de hoofdhuid gebruikt doe je er vrij lang mee. Ik zou dit product zeker aanraden, en ga het zeker zelf weer aanschaffen als het op begint te raken. De producten zijn onder andere te koop bij de Douglas.

Heb jij ook last van een gevoelige hoofdhuid en/of schilfering?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

32 reacties

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: