Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht van Care Cosmetics over een nieuw haarmasker van Ahava. Ik reageerde of de sample voor mij geschikt was vanwege mijn gevoelige hoofdhuid, waarop ik een onwijs leuke reactie ontving om een Shampoo en masker van Ahava te proberen speciaal voor mijn klachten.

 

Een paar dagen later ontving ik het pakketje

Hierin vond ik twee producten van Clineral dead sea mineral remedies by Ahava, een shampoo en een masker. De producten van deze lijn helpen tegen de vermindering van schilfering van de hoofdhuid, droogheid en roodheid en zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen.

 

Clineral Scalp shampoo:

De gebruiksaanwijzing van de shampoo is om het haar te wassen op een al vochtige hoofdhuid, vervolgens laat je de shampoo 1-2 minuten inwerken om daarna grondig af te spoelen. De shampoo bevat oa dode zee mineraalextracten.

Klinische resultaten* na 14 dagen gebruik werd een verbetering gemerkt van: verminderde schilfering 20%, verminderde huidirritatie 35% en verbeterde hydratatie van de huid 15%. * Door een onafhankelijk instituut voor huidonderzoek.

 

clineral ahava

 

Clineral Scalp cream mask

De gebruiksaanwijzing van het masker is om het na de shampoo aan te brengen op de hoofdhuid en grondig in te masseren. Het masker ongeveer 2 tot 3 minuten laten intrekken om daarna grondig af te spoelen. Het masker bevat oa dode zee mineraalextracten en dode zee minerale modder.

Klinische resultaten* na 14 dagen gebruik werd een verbetering opgemerkt van: verminderde schilfering met 21%, verminderde huidirritatie 43% en verbeterde hydratatie van de huid 81%. * Door een onafhankelijk instituut voor huidonderzoek.

 

clineral ahava

 

Dode zee mineraalextracten

Een geconcentreerd dode zeewater extract, ontstaan vanuit een verdampingsproces. Het bevat oa magnesium, calcium en kalium om de huidfuncties te optimaliseren.

 

Dode zee mineraalmodder

Een zwart mineraal modder welke te vinden is aan de oevers van de dode zee. Het modder heeft een verlichtende eigenschap waardoor het ideaal is voor een aantal huidaandoeningen.

 

clineral ahava

 

Ik gebruik de shampoo en het masker nu ongeveer al een maand

Ik gebruik het alleen op mijn hoofdhuid, waar ik het goed in masseer on vervolgens in te laten trekken. Op de rest van mijn haar gebruik ik een ”normale” shampoo en conditioner. In het begin prikt het wat op mijn hoofdhuid, en na het wassen blijft dit gevoel ook nog even hangen. Het voelt een beetje alsof je met een wondje in het zoute zeewater gaat. Ik ga er dan ook vanuit dat het prikken betekend dat het geneest. Ik merk dat mijn hoofdhuid wat zachter aanvoelt en de jeuk is ook redelijk onder controle maar laatst was er een grote weersverandering van 16 graden naar weer ineens -4 en toen heb ik de hele dag jeuk gehad op mijn hoofdhuid. Die dag heb ik het ook gelijk weer gewassen zodat ik niet ging krabben (oké niet teveel, sorry).

 

clineral ahava

 

De shampoo en het masker vind ik redelijk in prijs, zeker omdat je het alleen op de hoofdhuid gebruikt doe je er vrij lang mee. Ik zou dit product zeker aanraden, en ga het zeker zelf weer aanschaffen als het op begint te raken. De producten zijn onder andere te koop bij de Douglas.

Heb jij ook last van een gevoelige hoofdhuid en/of schilfering?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

32 Reacties

 1. Fijn dat deze producten goed werken voor je! Zelf gebruik ik een shampoo met een mentholgeur als mijn hoofd begint te kriebelen en dat werkt ook prima.

 2. klinkt een beetje als een ingewikkeld product: iets voor je hoofdhuid en iets voor je haar..ik zou niet weten hoe het moest..Maar gebruik je gewoon niet teveel shampoo? Met een “hazelnootje” shampoo ( dus echt een heel klein beetje ) in de twee dagen, hou ik mijn halflange haar keurig schoon en fris

 3. Ik gebruik ook maar een kleine hoeveelheid maar heb door mijn psoriasis toch echt een andere shampoo nodig op mijn hoofdhuid die dan ook echt speciaal voor de scalp is dus dan moet ik wel een andere shampoo voor de lengte van mijn haar gebruiken. Vind het niet heel ingewikkeld eigenlijk, maar ik ben het dan ook al jaren gewend.

 4. We willen al lang eens naar de dode zee om dit live uit te testen.

 5. Het handigst lijkt het mij trouwen toch als een shampoo zowel geschikt is voor hoofdhuid als voor haren. Allebei apart doen vind ik lastig.

 6. Ik kende het eigenlijk niet, maskers voor je hoofdhuid. Wel voor je haar dan, maar hoofdhuid nee dat niet.. Klikt wel erg goed moet ik zeggen

 7. Oh dit klinkt echt geweldig. Ik heb sinds mijn bevalling last van een hele droge hoofdhuid en haaruitval…

 8. Klinkt heel goed. Alleen vraag ik me af hoe het zit met gekleurd haar? Mijn ervaring is dat de verf sneller verdwijnt met dit soort producten

 9. Ik vind een masker bij de kapper ook altijd heel fijn, dus ik kan me voorstellen dat dit ook goed bevalt. Zeker als het zo goed zijn werk doet.

 10. Ik had nog nooit gehoord van een masker voor je hoofdhuid, wel voor je haar. Fijn dat het helpt bij je klachten

 11. Ik heb ook last van heel veel schilfers en een droge huid. Snel geïrriteerd en korstjes. Al heel veel geprobeerd maar tot oo heden nog niets blijvends gevonden dat echt helpt. Ik voel er wel wat voor om deze ook eens te proberen

 12. Klinkt bekend ja. En ik heb echt een krabverslaving heel slecht maar het wordt steeds beter. Ik gebruik dit twee keer per week.

 13. Gelukkig heb ik daar geen last van maar kan best geloven dat dit heel irritant is. Blij te horen dat het dan wel helpt

 14. Vervelend! Bij mij is het ook altijd een sneeuwfestijn op mijn schouders als ik mijn haren kam of er even doorheen ga. Maar ik heb zoveel troep gekregen in de apotheek clarelux schuim en denorex shampoo die hebben mijn huid gewoon weggebrand. Nu begint het weer iets te verbeteren maar het is een hele weg te gaan met dit soort klachten.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: