Beauty,  Gezondheid,  Shoppen,  Skincare

Coffee scrub met vanille en kokos

Ik had deze coffee scrub al een tijdje in huis, gelukkig ben ik van een keer per week bloggen naar al 3 keer per week gegaan waardoor ik meer producten kan reviewen.

 

Er zijn vier verschillende soorten verkrijgbaar

  • Amandeloil coffee scrub
  • Kokosoil coffee scrub
  • Peppermint coffee scrub
  • Vanilla coffee scrub

Helaas had mijn kruidvat niet alle soorten

Ik heb de vanille en kokos gekocht (ik hou van alles waar kokos in zit). De vanille belooft een rustgevend gevoel tijdens het douchen en de kokos belooft een tropische ervaring.  Bij het scrubben moet je de scrub goed in je huid masseren (je kunt hiervoor ook een speciale handschoen gebruiken). Het scrubben zorgt voor een goede bloeddoorstroming en heeft ook een verstevigend effect. Na het gebruik van een scrub voelt je huid heerlijk zacht en zoals de naam het al zegt ruik je een heerlijke geur van vanille of kokos na het douchen

 

coffee scrub

 

Waarom een scrub gebruiken?

Je huid maakt elke dag en de gehele dag nieuwe huidcellen aan, het duurt ongeveer 1 maand (4 weken) voordat jouw huidcellen volledig vernieuwd zijn. Een groot gedeelte van jou oude (dode) huidcellen raak je kwijt op een natuurlijke manier, maar lang niet allemaal. Door te scrubben verwijder je de rest van je dode huicellen en zorgt het er gelijk voor dat je nieuwe huidcellen goed zichtbaar zijn. Hierdoor ziet je huid er zachter en glanzender uit. Met scrubben is het ook belangrijk om het niet te vaak te doen, zo is 1 keer in de week echt het maximale maar 2 keer in de maand eigenlijk al voldoende! Mocht je nou ook je huid gaan ontharen, doe dit dan pas na het scrubben en niet vooraf!

 

coffee scrub coffee scrub

 

Ik vind de geur van de scrubs wel erg fijn, het is niet te dominant maar toch aanwezig. Ik vind het fijn dat de verpakking voor eenmalig gebruik is zodat ik niet teveel met open verpakkingen kom te zitten. Voor het milieu zou het wel fijner zijn als er ook grotere verpakkingen beschikbaar komen. De Kruidvat verkoopt ook een andere scrub in een verpakking van 200ml voor €1,99 prijstechnisch zou dit een stuk interessanter zijn omdat ik met zo een grote verpakking ruim 2 maanden doe. Mocht ik deze kleine scrubs kopen zou ik 8 euro kwijt zijn elke twee maanden!

 

Je kunt de coffee body scrub bij de Kruidvat kopen. Een verpakking van 40 gram kost slechts €0,99

Gebruik jij ook een bodyscrub? Zoja, welke?

11 reacties

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: