Ik kan echt niet zonder mijn dagelijkse dosis aan Koffie en dan het liefste in een cappuccino. Maar ik zou ook niet meer zonder mijn make-up stash kunnen. Ook al gebruik ik die dan weer niet dagelijks… Anyhow Essence dacht deze twee te combineren en daar is de Coffee to glow collectie uitgekomen. Lees je gezellig mee?

 

Coffee to glow highlighter beans

Het eerste product uit de Coffee to glow collectie van Essence zijn de highlighter beans. Deze is uitgekomen in een variant N01 Meant to Bean together! Het is echt super leuk bedacht maar de highlighter is in de vorm van mini koffieboontjes en ruiken ook nog eens heerlijk naar koffie! De highlighter heeft een gouden shimmer finish en geeft de huid een mooie natuurlijke glow. De beans zijn vegan en cruelty free en kosten €3,95 bij de Boozyshop.

De verpakking was wat lastig openen met alle plakkers, dus er vlogen helaas wat van de beans door de lucht. Voor de swatches vond ik het wel leuk om de verschillende tinten te laten zien. Maar als je de highlighter met een brush gebruikt krijg je juist een mooie blend van deze highlighter.

 

CoffeeCoffee Coffee

 

Healthy glow face scrub

Het tweede product uit de collectie is een exfolierende scrub. Ook deze is uitgekomen in een variant N01 Never Stop Grinding! Een scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden. Deze scrub van Essence moet echter nog wel met water vermengt worden voordat je het kunt gebruiken. Dat is dus voor mij wel een klein minpuntje omdat je het dan minder snel pakt dan een kant en klare scrub. Ook is de verpakking wellicht iets onhandig omdat er soms wat van het product verloren gaat. Ik zou deze daarom helaas niet snel opnieuw aanschaffen..

Voor de liefhebbers is het product weer vegan, cruelty free en bij de Boozyshop te koop voor €3,59

 

CoffeeCoffee

 

Coffee lip scrub

Naar de Coffee lip scrub was ik stiekem wel heel erg benieuwd. Ook dit product is uitgekomen in een variant N01 Where have zou bean all my life? De scrub ruikt ook echt daadwerkelijk naar een lekkere bak koffie. En de scrub bevat zelfs echte koffieboontjes welke een zacht exfolierende werking hebben. Ook de scrub is vegan en cruelty free zoals gewend van Essence. Bij Boozyshop waren er laatst nog maar 3 op voorraad dus ik verwacht dat deze snel uitverkocht is, of wellicht al is. En voor een prijsje van €1,95 is dat ook niet zo heel gek.

 

Coffee Coffee

 

Under eye energy treatment

Ook naar de Essence coffee to glow under eye treatment was ik echt heel erg benieuwd. Deze is uitgekomen in een variant N01 Expresso Yourself… De formule bevat onder andere Cafeïne en Vitamine E welke samen de strijdt aangaan tegen vermoeide ogen. Ze geven de gevoelige/tere huid onder de ogen als het waren een echte coffee boost! Ik moest wel even een foto maken van de crème want ik had echt verwacht dat er soort koffie achtige kleur uit zou komen. Maar de crème blijkt gewoon wit te zijn… Ook de under eye energy treatment is vegan, cruelty free en bij de Boozyshop te koop voor €3,49.

 

CoffeeCoffee

 

Coffee to Glow eyeshadow palette

Het laatste item uit de Essence coffee to glow collectie is het oogschaduw palette. Ook deze is uitgekomen in een variant N01 Up for Coffee…. Het palette bevat 8 pan oogschaduw welke allemaal geïnspireerd zijn op koffie soorten zoals een cappuccino of een latte macchiato. Het palette bevat 8 pan oogschaduw waarvan 4 matte kleuren, 3 shimmers en 1 met een soort glossy afwerking. Wat eigenlijk een beetje nagedaan is van Huda Beauty welke dit regelmatig doet. Het palette is vegan, cruelty free en kost €6,95 bij Boozyshop.

 

CoffeeCoffeeCoffeeCoffee

 

Swatches

De eerste rij swatches ziet er eigenlijk best prima uit, de eerste kleur wilde niet helemaal maar de andere drie zien er gewoon goed gepigmenteerd uit. Ook bij de tweede rij was de eerste kleur (met de glossy finish) een echte bummer want je ziet er echt helemaal niks van…

 

 

Make-up look

Voor mijn eerste make-up look wilde ik het vrij simpel houden. Ik ben begonnen met de allereerste matte kleur, en deze ben ik gaan blenden met kleur N7 (matte) en kleur N8 (matte). Uiteindelijk heb ik een half cut crease ervan gemaakt en de shimmer kleur N4 gebruikt. Ik ben eigenlijk wel heel erg tevreden over het palette en de pigmentatie. Wat mij betreft is dit palette zeker een aanrader! Ook de highlighter heb ik in deze make-up look gebruikt, naar mijn smaak vond ik deze toch iets te donker voor mij. Geblend met een iets lichtere zilvere highlighter was ik wel erg tevreden erover!

 

 

Welk product vind jij het leukst uit de Coffee collectie?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: