Een kopje Daffee is een ideaal alternatief als je geen koffie wilt drinken of er niet van houdt. Daffee is namelijk een heerlijke cafeïne vrije variant hierop welke ook nog eens gluten vrij is en 100% organisch. Lees je mee?

 

Daffee

Ik was zelf ook nog niet bekend met Daffee de opdracht sprak mij wel aan en daarom reageerde ik. Ik koos voor de variant Pure maar er zijn ook nog andere varianten. Namelijk cardamon, orange peel en chicory. Je kunt de verpakkingen aanschaffen in 125 gram wat wellicht een goede optie is voor de eerste keer. Maar ook in 250 gram en in 1 kilo. Voor de verpakkingen kun je kiezen uit een bruine zak of een zwarte zak. Je vind de Daffee producten natuurlijk of hun eigen website.

 

Hoe maak je ”koffie” met Daffee.

Je kunt het maken met drie verschillende manieren namelijk een filter machine, een french press of herbruikbare capsules. Een filter machine zijn we allemaal wel bekend mee. Per 240 ml water (een kopje) voeg je 1 eetlepel (wat ca 15 gram is) toe aan het filter bakje. Naast een kopje kun je op deze manier natuurlijk ook uitrekenen om een pot te maken.

Wanneer je voor een french press kiest voeg je ook 1 eetlepel aan Daffee toe, maar in dit geval aan 240 ml warm water. Ik heb zelf wel een french press maar ik gebruik dit eigenlijk heel weinig. Wanneer de Daffee bevalt wordt dit misschien wel meer gebruikt.

Als laatste optie heb je nog de hervulbare capsules. Ik had zelf hiervoor een capsule machine maar ik heb deze vervangen voor een bonen machine omdat ik de capsules elke keer te duur vond en ook teveel aan plastic vond. Ik heb eigenlijk nog niet stil gestaan bij hervulbare capsules en of dit ook voor elk apparaat te verkrijgen is. Maar ik vind het eigenlijk wel een goede optie.   Het enige wat je hoeft te doen is de capsule te vullen, te sluiten en in de machine te doen.

Persoonlijk voeg ik het liefste nog wat melk en melkschuim toe om het als een soort cappuccino te drinken. Wat mij betreft zou ik iedereen aanraden om het eens uit te proberen en voor zichzelf te bekijken of het bevalt. Het kan wellicht een goede vervanger zijn wanneer je minder koffie wilt drinken en toch een soort koffie variant wil hebben.

 

Daffee Daffee Daffee

 

Gebruik jij weleens cafeïne vrije koffie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

1 Reactie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: