Daily dose of power – love – energy palettes

Vorige week schreef ik al een review over een aantal make-up producten uit de nieuwe herfst collectie 2020 van Essence. Voor de drie nieuwe palettes Daily dose of wilde ik een aparte review maken. Lees je mee?

 

Essence – Daily dose of LOVE paletet

De Daily dose of palettes bevatten elk 9 pan oogschaduw. Het LOVE palette bevat 4 pan matte kleuren oogschaduw en 5 kleuren shimmer oogschaduw. Dit is waarschijnlijk het palette welke ik van deze drie het snelst zal pakken voor een dagelijkse look.

 

Daily doseDaily doseDaily dose

 

Make-up looks

Voor mijn eerste look heb ik uit de eerste rij de derde kleur gebruikt (shimmer), uit de tweede rij de middelste kleur gebruikt (ook een shimmer). En uit de derde rij heb ik de eerste en derde kleur gebruikt (allebei mattes). Voor mijn tweede look heb ik uit de eerste rij de middelste kleur gebruikt (shimmer). Uit de tweede rij heb ik de eerste kleur gebruikt (matte). En ook de derde rij heb ik de eerste en derde kleur gebruikt (beide mattes). Voor een budget merk en €5,- palette ben ik erg tevreden. De pigmentatie van de kleuren is erg goed zowel van de mattes als de shimmers. De kleuren zijn gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk te blenden.Van deze drie palettes zou ik deze het snelste gebruiken voor een dagelijkse basis look.

 

 

Essence – Daily dose of ENERGY palette

Het Daily dose of Energy palette bevat 5 pan matte kleuren oogschaduw en 4 pan shimmer kleuren oogschaduw. De rij met swatches ziet er echt onwijs goed uit voor een budget palette. Zowel de matte kleuren als de shimmer kleuren swatchen erg gemakkelijk en zijn ook erg goed gepigmenteerd.

Leuk weetje de verpakkingen bestaan voor 100% uit gerecycled papier.

 

Daily dose Daily doseDaily dose

 

Make-up looks

Omdat het palette geen namen beschrijf ik even op deze manier welke kleuren ik heb gebruikt. Voor mijn eerste look heb ik uit de eerste rij de derde kleur (matte) gebruikt. Uit de tweede rij heb ik de eerste en tweede kleur (beide shimmers) gebruikt en uit de laatste rij heb ik de eerste en derde kleur gebruikt (beide matte). Ik ben niet helemaal tevreden over deze look. Hoewel de kleuren oranje achtige kleuren er heel anders uitzien in het palette werd het meer een soort oranje vlek dan de mooie blend die ik voor ogen had. Ook de gouden shimmer waarmee ik een lijn trok zag je bijna niet op de oranje shimmers maar was ook erg moeilijk om een lijn mee boven de matte oogschaduw te trekken.

In mijn tweede look heb ik uit de eerste rij ook de derde kleur (matte) gebruikt, uit de middelste rij ook de derde kleur (shimmer) en uit de laatste rij ook de derde kleur (matte). Over deze look ben ik wel meer tevreden deze twee matte kleuren waren mooi met mekaar te blenden. De shimmer was ook erg gemakkelijk om een lijn mee te trekken.

 

Daily doseDaily dose

 

Essence – Daily dose of POWER palette

Het Daily dose of Power palette bevat de meeste shimmers namelijk 6 pan shimmer oogschaduw en 3 pan matte kleuren oogschaduw. De shimmers in het palette zien er wel echt waanzinnig uit en trekken ook de meeste aandacht in de rij met swatches. De shimmer swatchen ook onwijs gemakkelijk en zijn mooi gepigmenteerd.

De palettes kosten elk €4,95 per stuk

 

Daily doseDaily doseDaily dose

 

Make-up looks

Over het Daily dose of power palette moest ik even nadenken wat ik ging doen omdat er zoveel shimmers inzitten. Ik vond de twee turquoise kleuren zo mooi dat ik hier wel echt een look mee wilde doen dus ik ben gewoon wat gaan proberen. Voor mijn eerste look heb ik uit de eerste rij de derde kleur (matte) gebruikt, uit de middelste rij ook de derde kleur gebruikt (shimmer) en uit de laatste rij de eerste kleur (shimmer). Over deze laatste kleur was ik het minst tevreden. De kleur was erg lastig om een mooi gepigmenteerde lijn mee te trekken en zag er ook niet zo mooi grijs/zilver uit als in het palette. De twee andere kleuren vind ik dan wel weer erg mooi.

Voor mijn tweede look heb ik uit de eerste rij de eerste en derde kleur gebruikt (beide mattes) en uit de middelste rij heb ik de middelste kleur gebruikt. In deze look vond ik de turquoise matte wat minder mooi. Maar misschien was de combinatie met de roze/rode kleur wat minder goed omdat deze echt de aandacht trekt. De blauwe shimmer uit het midden was dan wel weer geweldig en super gemakkelijk om mee te werken.

 

Daily doseDaily dose

 

Welk palette vind jij het leukst? LOVE – ENERGY of POWER?

3 Comments

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.