Deze maand lijkt wel een beetje The Body Shop maand omdat ik de afgelopen 2 maanden een hoop PR heb ontvangen. Alle producten worden hier ook onwijs graag getest, dus mij hoor je zeker niet klagen. De verpakkingen hebben een upgrade gekregen en een nieuwe geur (Avocado) heeft zich bij de familie toegevoegd. Kom je gezellig meelezen?

 

Iconic body buttersIconic body butters

Almond Milk – Body Butter

Iedereen kent de Iconic Body Butters wel van The Body Shop. Voordat ik de nieuwste geur (Avocado) laat zien neem ik jullie even mee terug in de historie met twee bestaande geuren. In 1992 is de allereerste body butter ontstaan welke gemaakt is door Anita Roddick. Anita werkte in de keuken aan een Mango butter toen haar dochter de volgende opmerking maakte ”Dit lijkt wel boter, maar dan voor je lichaam”. In de loop van de jaren is er een hoop aan de body butter veranderd, maar het product is inmiddels zo geliefd dat er elke 3 seconden wel een verkocht wordt.

 

Iconic body butters Iconic body butters

Mango – Body Butter

Wat is er veranderd aan de nieuwe Body butter? De nieuwe varianten dragen het keurmerk The Vegan Society (de autoriteit op het gebied van veganisme). Bovendien werken de body butters nu tot wel 97 uur lang en hebben ze een duurzamere verpakking gekregen. De nieuwe verpakkingen zijn nu gemaakt van een aluminium deksel een 100% Recyclebare plastic pot. Een deel daarvan is zelfs Community fair trade gerecycled plastic uit de Indiase stad Bengaluru.

 

Iconic body butters Iconic body butters

Avocado – Body Butter

De allernieuwste Iconic body butters variant is Avocado, deze is sinds Mei 2021 verkrijgbaar bij The Body Shop. Avocado is in de loop van de jaren steeds populairder geworden. Bij de meeste op de boterham (bij mij absoluut niet) maar ook in steeds meer beautyproducten. Avocado is een groene vrucht welke boordevol vetzuren zit welke niet alleen goed zijn voor de gezondheid maar ook voor de huid. Deze nieuwe Avocado body butter bevat olie van duurzaam geteelde Hass-avocado’s en Community Fair-Trade shea butter. Een verpakking bevat 200 ml en kost €17,- bij The Body Shop zelf.

 

Iconic body buttersIconic body butters

 

Naar welke variant zou jij het meest benieuwd zijn?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: