Ik ben al langer fan van wasbare wattenschijfjes en tijdens Black Friday in Duitsland kocht ik deze wasbare pads van het merk Ebelin. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan de Faceez welke ik altijd voorheen kocht, en het is natuurlijk leuk om de producten te vergelijken.

 

Ebelin

In de verpakking zitten twee stuks, de Ebelin pads zijn bedrukt met een witte kant en met een roze kant. De pads zijn gemaakt van 100% Polyester. Op het eerste blik zul je niet zoveel verschil zien tussen de twee kanten. Maar het verschil zit hem in de lengte van de microvezel haren. De Roze kant is wat grover dan de witte kant en deze zou je dus misschien beter kunnen gebruiken voor de wat zwaardere oog make-up en de witte kant voor de lichtere gezichtsmake-up.

De pads zijn VEGAN maar je kunt ze ook nog eens opnieuw gebruiken door ze regelmatig te wassen op 60 graden. Let hierbij op dat je geen wasverzachter gebruikt en dat je de pads ook NIET in de droger doet! De pads kosten €2,95 voor een setje met 2 stuks bij de DM Drogerie (Duitsland).

 

Ebelin Ebelin

 

Voor-Na

Zoals je kunt zien heb ik mezelf best wel heftig opgemaakt ik draag foundation, concealer, loose powder, liquid lipstick, eyebrow pomade, oogschaduw en nepwimpers. De nepwimpers heb ik natuurlijk gewoon met de hand verwijderd. Ik probeerde eerst de make up te verwijderen zonder een ander product op de wattenschijfjes te doen. Maar dit ging helaas niet. Ik heb toen van Garnier eye make up remover gebruikt en toen ging het er redelijk snel vanaf, ik denk dat ik zo een 2 minuten bezig ben geweest met alles.

Wat mij eigenlijk gelijk opviel tov de Faceez is dat de pads veel minder stevig zijn. Met de roze kant (iets langere microvezels) heb ik mijn oogmake-up verwijderd. Dit kun je ook erg goed op de foto kan zien. Met de witte kant heb ik de rest van mijn gezicht schoongemaakt. Voor de prijs ben ik wel zeker tevreden, maar vergeet dus geen remover mee te nemen. Want anders werken de pads niet.

 

Ebelin Ebelin

 

Gebruik jij wel eens wasbare pads?

 

15 Reacties

  1. Heel interessant! Ik wilde deze week zelf make-up remover pads maken maar deze zien er goed top uit.

  2. Ik kende dit nog niet, maar met het oog op het milieu is dit wel een aanrader! En trouwens wat een gave oogmakeup!

  3. Wat ideaal! Ik kende dit nog niet maar ga het in de gaten houden want dit lijkt me wel wat!

  4. Ik gebruik ze nooit, maar ben zo blij met deze post want dit wil ik gewoon! Nooit over na gedacht, maar ik probeer echt minder afval te produceren en duurzamer te leven, nou hier heb je dat! Ideaal!

  5. Nee, nooit gebruikt maar na het lezen van je blog toch maar eens doen! Heb heel vaak dat mijn watjes op zijn en dit is ook veel milieuvriendelijker.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: