Vorige week schreef ik een review over mijn allereerste Alu-Dibond afdruk via Saal-Digital. Na deze samenwerking mocht ik ook nog een spiraal foto-album testen. Ik heb ervoor gekozen om een aantal van onze trouwfoto’s te laten afdrukken in dit album.

 

Vorig jaar 3 Augustus 2017 ben ik getrouwd met Django

Wij hebben inmiddels al bijna 6 jaar een relatie en zijn ook alweer langer dan een half jaar getrouwd. Door financiële omstandigheden hadden wij na de bruiloft helaas niet meer de mogelijkheid om een mooi trouw album te laten afdrukken. De meeste trouw albums hebben toch al een prijs rond de 700 euro en hoewel ik graag onze mooie dag terug wil kijken in een album, sparen wij liever ons geld voor een eventuele toekomstige baby. Het album kan natuurlijk ook nog over een paar jaar afgedrukt te worden. Onze mooie dag vond plaats in Zell am See, Oostenrijk. Ik wou altijd al graag trouwen in de stad waar ik geboren ben, maar ook vanwege onze verhuis plannen naar Oostenrijk vonden wij het mooi om hier ook te trouwen.

 

spiraalalbum

 

Het spiraalalbum van Saal-Digital

Het album heeft als voor en achterzijde een mooie matte beschermfolie waardoor het album langer mooi zal blijven. De spiraalbinding waarmee het album gebonden is heeft een mooie kwalitatieve uitstraling en ik vind het eigenlijk makkelijker openslaan dan met een fotoboek. Het spiraalalbum is in veel verschillende formaten beschikbaar vanaf 10 x 15 cm t/m 42 x 30 cm. De prijzen voor een spiraalalbum zijn vanaf €4,95 afhankelijk van je formaat, papiersoort en natuurlijk het aantal pagina’s

 

 

Premium mat papier of artprint papier

Ik heb zelf voor het premium mat papier gekozen, omdat wij het matte een mooie uitstraling vinden geven bij dit soort foto’s. Wij zijn erg tevreden over deze keuze, het album ziet er gewoon piekfijn uit. De foto’s waren al mooi op de computer, maar afgedrukt zie je gewoon dat het fotoboek een enorm hoge kwaliteit heeft. De foto’s zijn meer dan haarscherp en lijken zelfs nog wel mooier dan op de computer.

 

spiraalalbum

 

Samenstellen van het spiraalalbum

Via de software van saal-digital kun je drie verschillende opties kiezen om je album samen te stellen. Je kunt kiezen voor do it yourself, hierbij ontwerp je het hele fotoboek zelf. De tweede optie is make it faster, hierbij kun je uit een aantal lay-outs kiezen en simpel maar vooral snel aanpassingen maken. De laatste optie is make it easier, in deze optie gebruikt de software een auto layout. Ik heb gekozen voor de tweede optie, bij het kiezen van het design kwamen wij twee zwaantjes in een hart tegen. Omdat zwaantjes onze favoriete diertjes in de natuur zijn, en wij dit ook in een aantal dingen verwerkt hebben was dit gewoon perfect.

 

spiraalalbumspiraalalbum

 

Indeling van het spiraalalbum

Voor de voorpagina twijfelde wij tussen de groepsfoto na de ceremonie en de twee zwaantjes met onze namen en trouwdatum. Uiteindelijk hebben wij voor de tweede optie gekozen, en daar zijn wij ook meer dan tevreden mee. Hierna hebben wij een kleine selectie gemaakt van een aantal foto’s in chronologische orde van de bruiloft. Op sommige pagina’s hebben wij nog wat symbolen van ringen toegevoegd zodat het niet alleen maar full size foto pagina’s waren. Wij vinden dit persoonlijk ook wat prettiger kijken, nu wij het fotoboek zo in het echt zien.

 

De gezamelijke foto’s tussen de ceremonie en het diner in heb ik een aantal foto’s uit dezelfde locatie verdeeld over telkens twee pagina’s.

Zo hebben wij een aantal foto’s genomen bij het Grand Hotel, en een aantal foto’s bij het meer. Het album hebben wij afgesloten met de groepsfoto en een foto van mijn man zijn kidnapping. Kidnapping? Ja, dit is een Oostenrijkse traditie waarop de bruid door alle mannen wordt gekidnapt en de bruidegom door alle vrouwen. De getuigen moeten ons dan zien te vinden, omdat niet iedereen bekend was in Zell am See hebben wij het vrij eenvoudig gehouden, maar ook omdat oma mijn getuige was en die niet heel de stad door kon lopen.

 

spiraalalbumspiraalalbum

spiraalalbumspiraalalbum

 

Voordelen van het album

 • Mooie matte beschermfolie op de voor- en achterzijde
 • Zeer hoge kwaliteit
 • Makkelijk ontwerpen met de software en programma naar keuze

 

Nadelen van het album

 • Het is prijziger dan een gewoonlijk album
 • Betaling alleen via mastercard of paypal. Zelf betaal ik vrij veel via paypal en is het ook nog eens verzekerd verzenden. Maar ik snap dat vele ideal een makkelijkere betaling vinden.
 • Levering kan iets langer duren. In dit geval was mijn fotoboek de volgende dag al verzonden, en ontving ik het fotoboek 2-3 dagen later. Dit vind ik niet heel lang gezien het uit Duitsland verzonden wordt.
 • Het lukte mij niet om een foto op de achterkant van de laatste pagina te krijgen

 

Ik zit er zeker aan te denken om hier ons volledige trouw album te laten drukken wel twijfelen wij nog tussen een fotoboek of een spiraal album.

Maken jullie weleens fotoboeken?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

14 Reacties

 1. Mooi geworden! Je zag er ook echt heel mooi uit. En wat een leuke traditie om de bruid en bruidegom te kidnappen en laten zoeken, kende ik nog niet.

 2. Heel mooi chic album geworden. En toch leuk dat je het hebt gedaan. Anders had het er misschien nooit meer van gekomen.

 3. Wat een mooi album! Ik vind Saal inderdaad ook een fijne partij om fotoboeken te laten maken, maar ik moet wel zeggen dat ze nu toch wel een keer iDeal mogen invoeren als betaalmethode ja…

 4. Mooie foto’s! Ik heb zelf ook paypal en gebruik het veel, maar kan mij voorstellen dat mensen die dat niet hebben, graag ook de functie van ideal willen hebben

 5. Het grote voordeel van het spiraal lijkt me dat het ( je laat hem tenslotte vaak zien) niet beschadigd bij de kant. Ik vind ingebonden mooier staan, maar qua gebruiksgemak, is dit makkelijk. gave foto’s trouwens!

 6. Wat een mooi fotoboek! En natuurlijk ook erg mooie trouwfoto’s! 😉 Ik vind zo’n spiraalvorm echt wel heel erg handig om foto’s in te bekijken, dan klapt je boek niet telkens dicht!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: