Vorige week schreef ik een review over het Essence to glam to give a damn palette. Ik heb helaas niet meer elk palette uit deze ”collectie” kunnen vinden, maar wel heb ik nog het born awesome palette kunnen kopen. Dit palette is wat gedurfder qua kleuren met het oranje en blauw erin.

 

Born awesome

Het palette bevat 7 kleuren oogschaduw, 1 highlighter en een oranje blush. De kleuren oogschaduw zijn in wat oranje/bruintinten met een kleur blauw erbij. Het doet mij een beetje denken aan sommige kleuren in het beached palette van Urban Decay. Ik ben erg benieuwd hoe deze kleurtjes gaan uitpakken en naar het pigment ervan.

 

awesome awesome

 

Het palette swatchen

Met het swatchen van de eerste kleur, werd ik al gelijk enthousiast. De kleur is prachtig, het pigment is geweldig en geen korrels of fall-out. Een aantal kleuren op het palette zijn iets minder gepigmenteerd, zo zijn de lichtste kleurtjes op de foto niet heel goed zichtbaar (ik heb geen flits gebruikt). Ik heb twee looks met dit palette in gedachten een mooie naturel look en een hele uitgesproken look met het oranje en blauw.

 

awesome awesome

 

Make up looks #1 naturel & #2 peachy

De eerste look die ik gemaakt heb is vrij naturel. Ik heb hiervoor 4 kleuren uit het Born Awesome palette gebruikt. In het palette hebben de kleuren helaas geen namen, dus probeer ik het even op deze manier te beschrijven welke ik gebruikt heb. All over eye lid heb ik de 4e van rechts gebruikt. Aan de buitenkant van mijn ogen en aan de onderkant heb ik de allereerste kleur van links gebruikt. In de boog van mijn oog heb ik de 2e van rechts (onder) gebruikt en daarvoor heb ik de 2e van links (onder) gebruikt. Om de look af te maken heb ik nepwimpers van House of Lashes gebruikt (nospon = zelfgekocht).

 

Voor de tweede look die ik heb gemaakt ben ik voor de fellere kleuren uit het palette gegaan. Voor de all over eye lid heb ik de tweede van rechtsonder gebruikt. Aan de buitenkant van mijn ogen heb ik de tweede kleur van linksboven gebruikt. In de boog van mijn oog heb ik de 2e van rechtsboven gebruikt. Ook hier heb ik weer wimpers van House of Lashes gebruikt, maar dan wat meer naturel omdat ik de look zelf al opvallend genoeg vond.

 

  

Voor welke look zou jij zelf gaan #1 Naturel of #2 Peachy?

26 Reacties

  1. Heel begrijpelijk hoor maar swatchen is het palette testen op de polsen/armen. Kan je vaak al uit halen of de kleuren goed gepigmenteerd zijn

  2. Deze nieuwe grote palettes van Essence zijn echt zo fijn! Mooie looks heb je gemaakt ook, ik zou waarschijnlijk zelf voor de warme tinten gaan zoals de Peach look.

  3. Naturel! Echt heel mooi.
    Ander vraagje off topic. De locatie van je tattoo is een plek die ik zelf ook heel mooi zou vinden, alleen daar lopen best veel aderen. Maakt dat uit? Of kan je anders toch beter voor een andere plek kiezen?

  4. Wat een mooie look! Dit zijn geen kleuren die ik snel zou kiezen, maar ziet er toch verrassend uit!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: