Essence by merve eyeshadow palette & base

Een van de nieuwste Essence palettes is het Essence by merve orient meets occident eyeshadow palette. Daarnaast is er ook nog een eyeshadow base bij uitgekomen. Welke ik natuurlijk heel graag wilde testen voor dat super prijsje… Kom je gezellig meelezen?

 

Essence by merve base

Uit de Essence by merve collectie kwam naast het oogschaduw palette ook nog een super coverage eyeshadow base uit. Met een top prijsje van €2,95 wilde ik de gok wagen en heb ik er gelijk een aantal aangeschaft. De collectie gaat ook waanzinnig snel dus ik heb hier ook zeker wel goed aangedaan. Een oogschaduw base zorgt ervoor dat je oogschaduw langer en beter blijft zitten. Maar het zorgt er ook voor dat de kleuren nog intenser worden en fellere kleuren nog meer shinen. Uiteraard ga ik dat ook uitproberen met het palette van hieronder…

De Essence super coverage eyeshadow base is vegan, cruelty free en bij de Boozyshop te koop voor €2,95. De laatste keer dat ik keek waren er nog maar 5 op voorraad, dus het kan ook zijn dat het product uitverkocht is.

 

Essence by merve

 

Essence by merve eyeshadow palette

Het Essence by merve eyeshadow palette is uitgekomen in een variant N01 Orient meets Occident. Het palette bevat 18 pan oogschaduw met een matte of shimmer finish. Het palette sprak mij voornamelijk aan vanwege de bijzondere groene tinten welke erin zitten. Deze zijn overigens ook heel mooi te combineren met de neutrale nude tinten zoals je al in de colour story kunt zien. Wat ik eigenlijk pas wist na het gebruik is dat het palette magnetisch is en dat je het palette dus rechtop kunt zetten. Dit is zodat je het palette eigenlijk niet meer vast hoeft te houden, maar dit doe ik eigenlijk al nooit. Ik heb mijn palettes gewoon altijd plat op de make-up tafel liggen… Easy as that!

Het Essence by merve eyeshadow palette is vegan, cruelty free en kost maar €9,99 bij Boozyshop.

 

Essence by merveEssence by merve Essence by merve Essence by merve Essence by merveEssence by merve

 

Swatchesi

Het palette bevat helaas geen namen maar vanzelfsprekend heb ik de swatches gewoon per rij gedaan. De eerste rij (bovenste in het palette) is het meest neutraal op de ene laatste groene kleur na, welke gelijk ook heel bijzonder is. De tweede rij begint ook best neutraal maar de laatste twee groene kleuren stelen hier toch echt de show. En last but not least de laatste onderste rij waar naar mijn mening ook vooral de laatste twee kleuren de aandacht stelen. De ene laatste kleur is niet zo gepigmenteerd in de swatch als gehoopt maar wellicht bevalt deze beter op de ogen…

 

 

Make-up look

Voor mijn eerste make-up look met het Essence Orient meets Occident by merve palette heb ik eigenlijk uit elke rij telkens de laatste twee kleuren gebruikt. Uit de eerste rij zijn dit kleuren N5 (shimmer) welke ik op mijn binnenste ooghoek heb aangebracht. En kleur N6 (shimmer) welke ik onder mijn wenkbrauwen heb aangebracht. Uit rij twee waren dit kleuren N5 (matte) en N6 (matte) welke ik all over lid heb aangebracht. Uit rij drie heb ik met kleur N5 (shimmer) een lijn getrokken en de kleur N6 (matte) heb ik met de andere mattes all over lid geblend. Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten na de swatches. Maar na deze eerste make-up look ben ik eigenlijk wel meer dan tevreden!

 

 

Wat vind jij van deze nieuwe Essence collectie?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.