Essence element fire palette & lipstick

Het laatste Essence element is Fire en dit is dus de laatste review uit de vierdelige reeks. De vorige elementen Water, Earth en Air kun je nog steeds teruglezen op mijn blog. Maar vandaag gaat alle aandacht naar het Essence element Fire.

 

Essence element fire palette

Het Essence element fire zou het beste passen bij de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Boogschutter. Ook dit element zou dus eigenlijk niet bij mijn sterrenbeeld passen. Maar ik vond de gehele collectie zo gaaf dat ik deze natuurlijk volledig wilde reviewen. De collectie is onwijs snel uitverkocht geraakt zowel hier in Oostenrijk als ik hoorde in Nederland. Omdat het om een Trend Edition gaat zal ik er vanuit gaan dat de collectie niet meer wordt aangevuld.

 

Essence element fireEssence element fire Essence element fireEssence element fire

 

Swatches

De swatches zien er eigenlijk wel goed uit, er hadden van mij alleen wat meer mattes in mogen zitten wellicht 5 mattes om 4 shimmers. De kleuren verder zien er goed gepigmenteerd uit en waren ook gemakkelijk te swatchen.

 

 

Essence element fire lipstick

De kleur Fire is uiteraard een mooie felrode lipstick. Ik vind de lipsticks uit deze collectie erg fijn ze zijn gemakkelijk aan te brengen en ook allemaal erg mooi van kleur. Deze mooie rode kleur Fire ga ik ook zeker wel vaker pakken.

 

Essence element fireEssence element fire Essence element fire

 

Make-up looks

Voor mijn fire make-up look heb ik gebruik gemaakt van de volgende kleuren (de kleuren hebben geen namen dus ik maak gebruik van cijfers rij A 1 t/m 3, rij B 1 t/m 3 en rij C 1 t/m 3). Uit rij A heb ik kleur 2 (matte) gebruikt, uit rij B heb ik kleur 1 (matte) en kleur 2 (shimmer) gebruikt. Uit rij C heb ik kleur 2 (matte) en kleur 3 (matte) gebruikt.

Uiteindelijk ben ik niet tevreden niet ontevreden over mijn make-up look. Ik vind de kleuren namelijk erg veel op mekaar lijken waardoor het met blenden erg op 1 kleur leek dan 4 matte kleuren). De shimmer kleur daarin tegen is wel erg mooi! Wat wellicht een goede optie was geweest een soort geel/oranje kleur erbij. Deze heb ik in mijn tweede look bijgevoegd vanuit het BHcosmetics lil bit crazy palette toegevoegd. Dit geeft gelijk een heel ander effect aan de look waardoor ik hem gelijk stukken leuker vind.

 

Essence element fire

 

Wat vind jij van het Essence element fire?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.