Essence element water palette & lipstick

Ik was echt super enthousiast toen ik het persbericht van de nieuwe Essence trend edition zag. Vorige maand schreef ik al een review over de 4 primer mists welke ik toegestuurd kreeg. Vandaag begin ik met mijn 4 losse reviews over de palettes en lipsticks van de elementen. Lees je mee verder?

 

Essence element water palette

Het Essence element water hoort eigenlijk niet bij mijn sterrenbeeld. Maar op het eerste blik vond ik dit palette wel het mooist van de vier palettes. En deze was ook overal als eerste uitverkocht want ik moest ervoor naar 3 DM’s. Het element water hoort qua sterrenbeeld het beste bij een Kreeft, Schorpioen en uiteraard bij Vissen. Het palette ziet er op het eerste blik echt onwijs mooi uit. Maar een nadeel vind ik toch wel dat er van 9 kleuren maar 2 matte inzitten! Mijn aandacht gaat voornamelijk naar de 5 blauwachtige kleuren in het palette maar de drie nudes onderin zijn ook altijd handig. De palettes kosten €4,99 per stuk.

 

Essence element water Essence element water Essence element water

 

Swatches

Helaas hebben de palettes geen namen, ik vind dat altijd wat extra’s geven eraan maar helaas. Ik heb de swatches per rij van 3 gedaan om een mooi overzichtje te krijgen. Voor een palette van net geen €5,- ben ik echt onwijs tevreden met de swatches en ik ben dan ook gelijk dezelfde dag nog met een make-up look aan de slag gegaan. Hier had ik overigens een heel speciaal idee met uiteraard water erbij.

 

 

Essence element water lipstick

Voordat ik de make-up look laat zien verdiend de lipstick ook zeker nog wat aandacht. De lipstick bij het element water is een mooie heldere rode kleur. Ik was in eerste instantie niet gelijk van plan om de lipsticks te kozen maar ik vond de kleuren en swatches wel erg mooi dat ik deze ook meenam. Overigens was ik de vorige keer zo tevreden met de nieuwe Catrice lipsticks dat ik ook benieuwd was geworden naar hoe de lipsticks van Essence in de tussentijd zijn verbeterd. De lipsticks hebben echt een spotprijsje van €2,39 per stuk.

 

Essence element water Essence element water

 

Make-up looks

Met de make-up look ben ik meer dan tevreden. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende kleuren. Uit de bovenste rij heb ik de eerste kleur heel lichtjes aan de buitenkant geblend met de matte blauwe kleur uit de tweede rij. De loose glitters (3e kleur uit de tweede rij) heb ik gebruikt in de cut crease om een lijn mee te trekken. De tweede kleur uit de onderste rij heb ik gebruikt voor een matte ”achtergrond” en als laatste heb ik de eerste kleur uit de onderste rij gebruikt net onder de wenkbrauwen. In de full face is uiteraard ook de lipstick van het element water te zien. Deze was erg makkelijk en zacht om aan te brengen. Uiteraard heb ik geprobeerd om het element water ook wat creatief te gebruiken in deze make-up look. Het resultaat hiervan heb ik op Instagram gepost.

 

Essence element waterEssence element water

 

Wat vind jij van het Essence element water palette & lipstick?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.