Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een masker van The Body Shop heb getest voor mijn blog. Dit terwijl het mask duo aan het begin van mijn blog enorm was bevallen. Een tijdje geleden kocht ik een aantal producten met 50% korting in de sale. Waaronder het Ethiopian honey masker.

 

Ethiopian honey masker

Het Ethiopian honey masker is een voedend gezichtsmasker geïnspireerd op de Afrikaanse helende rituelen. Het masker zou de vermoeide huid verzorgen en prikkelen en daarbij de huid herstellen en verbeteren.  Het is 100% vegetarisch en gemaakt van onder andere Community Trade honing, Marula en Olijfolie voor een heerlijke verwenning. Het masker bevat geen parabenen, geen paraffine, geen siliconen en geen minerale oliën.

 

Ethiopian honey

 

Gebruik van het masker

Voordat je het masker gebruik maak je zoals altijd eerst je gezicht schoon. Je kunt met een mask brush (of een andere kwast) het Ethiopian Honey mask aanbrengen en goed verdelen over het gezicht. Met een gezichtsmasker vermijd je altijd de ogen en de lippen. Je kunt wel de nek en een gedeelte van de decolleté meenemen. Het masker heeft een inwerktijd nodig van minimaal 5 tot  maximaal 10 minuten. Hierna kun je het masker afspoelen met lauwwarm water en een muslin cloth. Het masker heeft het beste effect wanneer je het 2 tot 3 maal per week gebruikt.

Sorry maar ik wist dus echt niet wat een muslin cloth is maar het is een soort hydrofiel doekje wat ik eigenlijk altijd gebruik als spuugdoekje voor Isabelle. Er zat toevallig een muslin cloth in het camomille set wat ik ook gekocht had.

 

Ethiopian honey

 

Mijn ervaring

Het masker ziet er stroperig uit en ruikt in ieder geval al heerlijk. Het masker voelt heerlijk zacht aan bij het aanbrengen en smeert gemakkelijk uit. Maar het masker is ook gemakkelijk te verwijderen waarna mijn gezicht heerlijk zacht aanvoelde. Ik zou dit masker zeker wel opnieuw aanschaffen bij een leeg potje.

 

Het Ethiopian honey masker is te koop bij The Body shop voor €20,- Ik heb in de sale maar €10,- betaald.

 

Heb jij weleens een Honey masker gebruikt? Zoja, welke?

2 Reacties

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: