Via Facebook kwam ik in contact met Gaby Buining – de Vrieze om haar boek expat mama in Finland te lezen en reviewen. Dit is mijn eerste boek review voor mijn blog omdat mijn niche voornamelijk beauty is maar doet boek sprak mij erg aan omdat ik zelf ook expat ervaring heb.

 

Eerste indruk van het boek

Wanneer ik het boek voor eerst zie word ik al vrolijk van de mooie roze kleur, de foto op de voorkant maakt mij nieuwschierig. Ik neem snel even een kijkje in het boek waar ik begin met het voorwoord. Het lettertype van boek is voor mij super, ik haak snel af bij boeken waar het lettertype te klein is of juist te groot is. Wat mij voornamelijk ook aanspreekt is het aantal pagina’s, dit zijn er 101. Ook de hoofdstukken zijn niet al te lang waardoor het ook fijn is om tussendoor even een pauze te laten en niet midden in een hoofdstuk weer terug te komen.

 

expat mamaexpat mama

 

Terras en Respect

Er zijn twee stukken in het boek die mij emotioneel geraakt hebben. In het hoofdstuk respect komt een stuk voor waar ik erg emotioneel van werd. In het hoofdstuk terras zat echter weer een stuk wat mij onwijs deel lachen. Ik heb ze natuurlijk voor jullie even apart gehouden omdat ik deze twee stukjes met jullie wou delen.

 

Terras

”Het Nederlandse nieuws van half acht is inmiddels de beste comedy die we ooit hebben gezien. Breaking news: er ligt vijf cm sneeuw! Treinen rijden niet, bussen zijn in de sneeuwdienstregeling gestopt en beelden van massa’s mensen met dikke wollen mutsen vullen ons beeld.

Eerlijk is eerlijk, er is bij jullie ook sneeuw gevallen en het is ook nog eens dezelfde sneeuw die hier gevallen is. Alleen ik kan mijn keukendeur niet eens opendoen, aangezien er twee meter sneeuw voor ligt. Dat is toch echt andere koek.

Op de momenten dat er hier sneeuw valt gaat het leven gewoon door. De bussen blijven op tijd rijden, de metro zie ik ook nog steeds om de vier minuten langs sjezen en de wegen zijn in no time sneeuwvrij”

 

De reden waarom ik dit stukje heb uitgekozen omdat ik zelf van Oostenrijkse afkomst ben.

De winters daar zijn überhaupt niet te vergelijken met de winters en niet Nederland. En guess wat het leven gaat daar ook nog gewoon door! De lokalbahn trein rijdt gewoon nog, de bussen rijden gewoon nog, en alle buren zijn met elkaar de stoepen en parkeerplaatsen sneeuwvrij aan het maken. De wegen worden overgelaten aan de gemeente die deze goed sneeuwvrij maakt. Dus de NS kan nog wel wat tips vragen aan onze Pinzgauer lokalbahn.

 

Respect

”Maar toen kwam er een ongepland telefoontje van mijn vader met de mededeling dat mijn lieve oma een herseninfarct heeft gehad en dat zij was opgenomen in het ziekenhuis. Zij kon niet meer spreken dus ik kon haar niet bellen en haar rechterarm weigerde iets te doen. Toen wilde ik het eerste het beste vliegtuig naar Nederland pakken. Dat ging niet, dus wachtten wij het nieuws uit Nederland af, belde ik veel met mijn familie en brandden wij kaarsjes. De spraak kwam gelukkig terug, maar de rechterarm deed nog steeds niets, dus naar huis gaan was voor oma geen optie. Zij wachtte in het ziekenhuis tot er een plekje vrij zou komen in een verzorgingstehuis”

 

 

De reden waarom ik dit stukje heb uitgekozen is vrijwel hetzelfde heb meegemaakt

Alleen was ik op dat moment gelukkig weer wel in Nederland. Mijn oma heeft ook een herseninfarct gehad. Zij had geen spraak meer en haar linkerkant was helemaal uitgevallen. Oma is vanuit het ziekenhuis naar een tijdelijke revalidatie gegaan, vanuit daar naar een tijdelijk verzorgingstehuis totdat er een plekje vrij komt in het verzorgingstehuis naar keuze. Voor oma is het helaas niet meer mogelijk om naar haar eigen huis terug te keren.

 

Mijn indruk na het lezen

Ik vond het boek erg leuk om te lezen. Het boek is zo geschreven, dat ik het gevoel heb dat ik een aantal brieven van mijn beste vriendin aan het lezen ben. En het boek is leuk of je nou wel of geen expat ervaring heb en je hoeft ook niet persee mama te zijn om dit boek te lezen, want dat ben ik ook niet. Het boek is vanaf 15 april te koop bij onder andere bol.com voor €14,99

 

GOED NIEUWS! Ik mag dus een exemplaar gaan weggeven.  Wat moet je hiervoor doen? 1) Volg mij op instagram 2) Lees mijn expat mama in finland blog review (doe je nu dus al!) 3) Reageer op deze blog waarom jij dit boek wilt winnen 4) Extra kans? Reageer dan ook op mijn expat mama instagram post

 

Lees jij regelmatig boeken? Zou jij dit boek willen lezen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

13 Reacties

 1. Oh dat klinkt echt, vooral de verschillen! Ik woonde zelf 12 jaar in Spanje en altijd leuk over andere expats te lezen

 2. Zoals je het omschrijft lijkt het me een fijn boek om doorheen te lezen. Vooral de brieven spreken mij erg aan en ik zou natuurlijk wel wat meer willen weten of Finland 😉

 3. Klinkt als een erg leuk boek! En mooi hoe jij erover geschreven hebt. Wat leuk dat jij van Oostenrijkse afkomst bent, dat is zo’n beetje mijn favo-vakantie-land.

 4. Ik lees echt nooit meer.. Als ik eindelijk tijd heb voor mezelf, dan zijn er genoeg andere dingen die ik ook wil doen.

 5. Super gaaf boek lijkt me dit, ik doe dus graag mee. Ik vind de omslag ook al zo leuke r uit zien, dat maakt een boek meteen al he!

 6. Wat leuk om te lezen. Het intrigeert me altijd, moeders in het buitenland, Ik heb mama´s in het butienland voor olivette mogen interviewen en in elk land gaat het opvoeden anders, zo leuk!

 7. Hij is leuk he! Mijn review komt morgen online!

  Superleuk om te lezen deze! Dit is echt een aanrader!

 8. Klinkt als een mooi boek! Vooral als je er delen van jezelf in herkent. Dat maakt het altijd extra bijzonder om te lezen vind ik.

 9. Oh deze wil ik écht heel graag winnen! Mijn vriend heeft een hele sterke verbinding met Finland, dat is voor hem echt het mooiste land ooit, dus wie weet wonen we er zelf over een jaar of 10 wel; who knows. Dan is het goed om op deze manier alvast kennis te maken met het leven als moeder daar 😉
  Dus ik doe héél graag mee!

 10. Klinkt als een leuk boek!! Ik lees voornamelijk veel boeken als het mooie weer begint te schijnen (heerlijk in de tuin terwijl m’n kindjes aan het spelen zijn) Ik ben altijd op zoek naar leuke boeken dus ik doe heel graag mee! Benieuwd of ik hm het zo leuk vind als jij

 11. Klinkt als een leuk boek dat ik zeker zou willen lezen. Ik heb hier thuis echter ook een 10tal boeken liggen die ik ook nog eens wil lezen, dus zal daarmee beginnen.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: