Toen de allernieuwste roze Purpuz planner uitkwam had ik de eer om deze te mogen testen. De planner destijds is mij goed bevallen maar een family planner gebruik ik zelfs nog meer. Ik was dan ook razend enthousiast toen Purpuz met een family planner uitkwam. Lees je mee?

 

Family Planner Purpuz

De Family planner van Purpuz heeft hetzelfde doel als de planner namelijk een beter overzicht voor minder stress. De family planner is in het overzicht en het gebruik wellicht een stukje eenvoudiger dan de planner. Maar de planner is dan weer een echte musthave als je veel onderweg bent met een agenda. Maar ook als je veel aan zelfreflectie doet om doelen te behalen. Voor in huis eenvoudig aan de keukenmuur is er nu voor 2021 dus de family planner. Hieronder laat ik een kijkje erin zien maar vertel ik ook hoe ik het gebruik inmiddels ervaar. De family planner is oa bij Purpuz zelf te koop voor €32,95.

 

Family plannerFamily planner

 

Allereerst het uiterlijk. De planner is redelijk neutraal van kleuren wat ook fijn is want teveel poespas rondom een planner vind ik juist altijd afleiden. De planner voelt redelijk zwaar aan en het gebruikte karton/papier voelt als zeer goede kwaliteit. Het is namelijk ook wel fijn als een planner als dit tegen een stootje kan in een druk gezin.

 

Family plannerFamily planner

 

Wat ik al leuk vind is bij het opendoen dit stukje tekst. Dit is gewoon in het kort samengevat wat een familie is veel lachen, soms huilen, soms ook ruzies maar ook lekker koken en samen eten. En hoewel alles soms perfect kan lijken op social media klopt elk woord van wat er hier staat dag in dag uit! Hierna gaat de kalender over op de feestdagen van 2021 wat ik altijd super handig vind. Wel woon ik ook in Oostenrijk dus sommige feestdagen mis ik hierop maar daar is iets handigs voor wat ik straks nog even laat zien.

Aan de rechterkant daarvan is een handig overzicht met alle 12 de maanden van 2021 met alle dagen. Dit vind ik altijd handig om dingen in te omcirkelen te markeren wat belangrijk is. Maar ook vind ik het fijn om dagen door te strepen die geweest zijn, bijvoorbeeld als je ergens naartoe aftelt kan dat ook erg leuk en motiverend zijn.

 

Family plannerFamily planner

 

Hierna gaat de kalender over naar een verjaardagskalender. Wat ik leuk vind tov andere planners is dat deze kalender elke maand van boven naar beneden laat lopen. Ik heb er zelf ook voor gekozen om de planner volledig op te hangen dat ik altijd 2 pagina’s in zicht heb wat ook handig is voor het gedeelte wat ik nu ga laten zien. Elke week bestaat uit 2 pagina’s. De kalender begint op week 52 van 2020 dit is maandag 21 December en loopt t/m 2 Januari 2022.

Op het bovenste gedeelte kun je een weekplanning van maaltijden maken. Dit deed ik voorheen altijd in een schriftje maar dit is natuurlijk een stuk handiger. En ik zeg altijd dat een planning ook gemakkelijk om te plannen is. Maak het jezelf niet te moeilijk en te zwaar. Heb je net een zware dag gehad dan kun je gemakkelijk de uitgebreide maaltijd omwisselen met patat dag natuurlijk!

 

Family planner

 

Naast de maaltijdplanner kun je een boodschappenlijstje maken, wat natuurlijk super handig is naast je maaltijd planning. Je kunt een to do lijstje maken, ik gebruik zelf erg veel to do lijstjes voor mijn blog. Je kunt huishoudelijke taken invullen, hier wilde ik destijds een aparte planner voor halen maar dat kan ik nu gemakkelijk hierin gaan noteren. Daarnaast is er nog een lijstje met wie je moet bellen of mailen, ik moet regelmatig bellen voor bloeduitslagen van mijn schildklier. Soms kan ik dat op een hectische dag echt vergeten maar met deze planner prompt in beeld gebeurd dat hopelijk niet meer. Uiteraard is er ook nog een plekje voor notes, komt er misschien iemand spelen of iemand eten? Hierop schrijven en niet meer vergeten! Super handig toch.

 

 

Het laatste stukje van de bovenste weekplanner wil ik niet vergeten je kunt namelijk nog een aantal leuke dingetjes invullen. Wat is jouw familie doel voor deze week. Wat is jouw dansje voor deze week (dat is hier overigens elke week baby shark). Of wat was jullie beste moment van deze week, leuk voor met kleine kinderen bijv eerste stapjes, eerste woordjes of iets anders bijzonders. Zo vergeet je het nooit meer wanneer die dag was! En als laatste wat was jouw score voor deze week. Belangrijk om te onthouden dat niet elke week een goede week hoeft te zijn. Maar daar gaan we natuurlijk wel zoveel mogelijk voor!!

Dan het tweede gedeelte van de weekplanner en mijn favoriete gedeelte. Bovenaan kun je beginnen met de namen van jouw familie. Er is plek voor 5 namen en 1 plek voor extra notes/gezamelijke notes of misschien wel een huisdier waar je regelmatig wat voor moet noteren. De dagen hebben redelijk grote vakken wat ik echt super fijn vind omdat ik niet van dat kleine gepriegel hou ik agenda’s en daarmee altijd buiten de lijnen kom. Bij elke dag staat er overigens nog een lijntje hierop kun je bijv een verjaardag nog extra op noteren om niet te vergeten of een feestdag of wellicht een vakantie. Persoonlijk vind ik dat super fijn omdat ik dan ook niet elke keer terug hoef naar de verjaardagsplanner.

 

 

Ik heb er zelf voor gekozen om onze 3 namen te noteren: Django, Tamara en onze dochter Isabelle. Daarnaast heb ik de overige 2 vakjes in gebruik genomen voor mijn blog Beautyandlifebycecilia. Hieronder noteer ik welke blog er deze dag online komt en soms nog andere details zoals het instagram flatlay thema. Of is het product gekregen zodat ik weet dat ik dit moet aangeven op instagram. Met de hele rechterkant heb ik zelf nog niet zo heel veel gedaan maar mocht het eens nodig zijn kan ik er afspraken of herinneringen inzetten voor bijv een vlooienband van onze kat Jaws.

Ik gebruik de Family planner al sinds midden november, met mijn blog werk ik 1 tot 2 maanden vooruit. Dus voornamelijk heb ik er nu verjaardagen in genoteerd, feestdagen en mijn blog planning. Tot de family planner echt begint heb ik hem alvast mooi in mijn keuken hangen op de Be a Family quote.

 

Wat gebruik jij voor jouw (Family) planning?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

2 Reacties

  1. Ik gebruik voor mijn blog een ouderwetse papieren agenda, dat vind ik wel makkelijk. Deze planner lijkt me ook handig, zoveel mogelijkheden!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: