Foundation try out van Essence

Mijn favoriete foundation van Essence welke helaas uit de schappen is, is ook thuis bijna door zijn voorraad heen. Toen ik wist dat deze eruit ging heb ik in elke filiaal van mijn kleur alles opgekocht. Maar nu bijna een jaar later is het dan echt zover… Ik moet dus alvast op zoek gaan naar een nieuwe favoriet en daarom probeerde ik er 3 van Essence uit. Kom je gezellig meelezen?

 

Foundation Try Out – Nummer 1

De eerste foundation van de try out is de Hydra Hero 24h hydrating tinted cream. Het wordt dus niet echt een foundation genoemd maar ik was wel erg benieuwd ernaar. Ik kocht de lichte kleur 05 Natural Ivory. In de verpakking en ook op het eerste blik leek dit de prima kleur voor mij te zijn. Maar toch op de swatch zag ik al gelijk dat dit te donker voor mij zou gaan zijn. Dit bleek ook zeker het geval te zijn maar ik heb het nog een beetje gered met een andere foundation zodat ik geen verkleurde wortel leek. Verder vond ik dat de cream erg dik was en moeilijk aan te brengen was. Ik zou deze zeker niet meer opnieuw aanschaffen.

De Essence Hydro Hero BB cream is onder andere bij de Boozyshop te koop voor €3,95 per stuk.

 

FoundationFoundation Foundation Foundation

 

Essence foundation try out – Nummer 2

De tweede die ik van Essence kocht was de Stay all day 16h long-lasting foundation. Deze sprak mij op het eerste blik aan omdat het vrij is van siliconen, vrij is van microplastic en vrij is van oliën. Maar ook het pompje vind ik altijd een erg fijne manier van doseren en schoon houden. Met deze twijfelde ik wat over de kleuren en na wat swatchen in de DM wat soms ook lastig is met de erg felle lampen besloot ik om voor de kleur 08 Soft Vanilla te gaan.

Op de swatch zie je al dat deze een stuk minder donkerder is dan hierboven en ik was bang dat deze ook iets te donker zou zijn. Maar eigenlijk was deze kleur erg mooi op de huid. Het aanbrengen ging een stuk gemakkelijker en over het eindresultaat ben ik zeker tevreden. Het geeft een lichte tot medium dekking wat voor een review make-up look prima is.

De Essence stay all day 16h long-lasting foundation kost €3,95.

 

FoundationFoundation Foundation Foundation

 

Essence foundation try out – Nummer 3

En dan op nummer 1 mijn favoriete van de drie die ik heb uitgeprobeerd! De Essence fresh & fit foundation! Ook hier sprak de verpakking mij gelijk weer aan en het pomp systeem wat ik erg gemakkelijk en schoon vind werken. Maar de kleur 05 Fresh Porcelaine deed mij denken aan de kleur van mijn oude foundation. Ik ben met deze het meest tevreden omdat de kleur erg mooi past, maar het aanbrengen was ook zo gemakkelijk! Het voelt bovendien ook heerlijk licht aan en de dekking was net iets beter dan de foundation 2 van hierboven. Intussen heb ik de foundation alweer op een aantal make-up looks gebruikt en blijf ik erg tevreden. Ik ga er hier zeker een aantal van inslaan!

De Essence fresh & fit foundation is ook bij de Boozyshop te koop voor €4,95 per stuk.

 

FoundationFoundation Foundation Foundation

 

Voor welke foundation zou jij gaan?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.