originsHet jaar is bijna voorbij en het is tijd voor goede voornemens. Je weet wel van die onzinnige dingen die we onszelf elkaar jaar weer voornemen om te gaan doen, maar we nooit doen. Ook ik heb een goed voornemen, een die niet onzinnig is in vergelijking met de voornemens van afgelopen jaren. Beter voor mijn huid zorgen. Nu heb ik van Tamara twee crèmes gekregen van Origins en dit is echt de perfecte combinatie voor mijn huid. Benieuwd welke crèmes dit zijn en waarom ze zo fijn zijn? lees dan snel verder.

Voor de dag

origins
Om de dag goed te beginnen was ik natuurlijk eerst mijn gezicht. Maar om de dag nog beter te beginnen gebruik ik sinds 1.5 maand de Ginzing Energy Boosting gel moisturizer een lichte gel crème die ook nog is olie vrij is.

Ingrediënten

origins
De crème bevat Panax Ginseng en cafeïne uit koffiebonen, dit zorgt voor hydratatie van de huid. Hiervan krijgt de vermoeide huid een gezonde gloed en zal minder dof en gezond ogen.

Ook zit er sheaboter in om de huid te verzachten, grapefruitolie in om irritaties tegen te gaan, kastanje zaad voor het verwijderen van dode huidcellen, pepermuntolie om de bloedcirculatie te stimuleren en energie op te wekken. Natuurlijk zitten er meer fijne ingrediënten in, maar deze wilde ik graag even uitlichten.

En wat ook heel fijn is, is dat er geen parabenen, sulfaten, paraffine en minerale oliën in de crème zitten. Ook zit er geen uitdrogende alcohol en parfum in.

Voor de Nacht

origins
Als nachtcrème ontving ik de High-Potency Night-A-Mins Resurfacing Cream met AHA fruitzuren. Deze crème is naast een nachtcrème ook een soort slaap masker/peeling.

AHA is een afkorting voor Alpha Hydroxy Acids dit zijn zuren afkomstig uit fruit en planten. Ik hou van deze zuren want die scrubben mijn huid zonder dat ik er echt iets voor moet doen. Daarnaast is het ook veel zachter voor je huid als een scrub.

Ingrediënten

origins
We hadden het al even over AHA’s. De zuren die in deze crème zitten komen vooral uit druiven en suikerbieten. Deze zorgen helpen je huid om dode cellen los te laten en nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor zal je huid er weer stralend uitzien.

Een ingrediënt wat mij direct opviel was squalane. Dit is een olie die identiek is aan een stof die natuurlijk voorkomt in onze huid. Het vervelende is dat dit stofje afneemt naarmate we ouder worden. Squalane in cosmetica helpt dan ook bij het in balans brengen van de huid. Een droge huid wordt dan minder droog en een vette huid minder vet. Ondanks mijn speurtocht kan ik niet achterhalen waar Origins hun squalane vandaan halen, meestal komt het uit olijven.

Substantie van de cremes


Links zie je de High-Potency Night-A-Mins en rechts de Ginzing. Zoals je kan zien is de nachtcrème een stuk romiger en dikker qua structuur. De Ginzing is echt een dunne gel die super snel in de huid absorbeert. Super fijn want nu hoef ik niet lang te wachten voor ik mijn make-up kan op smeren en kan ik weer wat langer in mijn bed blijven liggen.

Als we het over een nachtcrème hebben gaat mijn voorkeur uit naar een romige dikke variant. ik heb een gevoelige maar ook zwaar gedehydrateerde huid dus alle extra verzorging is welkom en wanneer een crème wat dikker en romiger is heeft de huid voor mijn gevoel wat meer tijd om alles rustig in zicht op te nemen.

Mijn mening over deze twee crèmes van Origins

origins
Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben fan van beide crèmes. Sinds ik ze gebruik is mijn huid echt een stuk beter. Hij voelt zacht en gehydrateerd aan en oogt een stuk gezonder. Ook heel fijn is de geur van beide crèmes. Ze ruiken beiden heel lekker naar sinaasappelen. Een geur die ik echt super fijn vind in huidverzorging omdat het lekker fris is en een kleine energieboost geeft.

Voor de kerst heb ik mezelf een nieuw potje van beide crèmes cadeau gedaan. En mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om braaf elke dag te blijven smeren. Want ja ik moet toegeven dat ik afgelopen jaren het soms nog wel is vergat om mijn huid een beetje liefde te geven elke ochtend en avond.

Wil jij nu ook 1 van deze of misschien wel beide crèmes proberen? Origins wordt o.a. verkocht bij Douglas. De Ginzing kost €24,99 voor 50ml en de High-Potency Night-A-Mins €46,92 voor 50ml.

Wat is jouw favoriete dag- of nachtcrème?

Liefs & tot de volgende keer ♥
Lotte
Beautiful Disaster

Meer lezen over huidverzorging? Tamara schreef een review over een body butter & haarmasker uit de geitenmelk lijn van Ziaja.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: