Ik wilde eigenlijk net mijn oude DM Balea haarproducten wegdoen omdat ik ze niet meer zo graag gebruik zoals vroeger. Maar toen zag ik deze nieuwe Hairlicious lijn van DM Balea professional. En deze producten spraken mij wel gelijk aan, dus besloot ik om het een kansje te geven. Kom je gezellig meelezen?

 

Hairlicious pre-wash haarmasker

De Hairlicious lijn begint met een pre-wash haarmasker. Wat mij gelijk opvalt is dat het een limited edition lijn is, dit vind ik wel balen want als het bevalt kan ik het bijna niet meer verkrijgen hierna. Ten tweede valt mij op dat meer dan 90% van natuurlijke oorsprong is, en de verpakking (zonder deksel) bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal. Al met al is de DM dus weer onwijs goed bezig! Zoals de naam al doet vermoeden gebruik je dit haarmasker voordat je je haren gaat wassen. Je brengt een kleine hoeveelheid van het Hairlicious haarmasker aan op de droge haren en laat dit 15 minuten intrekken. Hierna spoel je het uit met de shampoo en het liefst natuurlijk de shampoo uit dezelfde haarlijn.

Het pre-wash haarmasker bevat 150 ml, is vegan en kost €2,45.

 

HairliciousHairlicious Hairlicious Hairlicious

 

Shampoo

Zoals ik hierboven al vertelde spoel je het pre-wash haarmasker uit met deze shampoo. De verpakkingen van de producten vind ik overigens enorm sprekend en ook echt iets wat je mooi in zicht in de badkamer kan zetten. De shampoo bevat onder andere een heerlijke hibiscus wat de shampoo een exotisch tintje geeft. Meer dan 90% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong ingrediënten en ook deze verpakking bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal (behalve de dop). De shampoo bevat 250 ml, is vegan en kost maar €1,95.

 

HairliciousHairlicious Hairlicious

 

Scalp scrub

Ik wist niet helemaal waar de scalp scrub in zou passen betreft de routine, want ook deze hoor je met de shampoo uit te spoelen. Ik was vooral benieuwd naar de scalp scrub omdat ik zelf juist altijd last heb van jeuk ed op mijn hoofdhuid. Wellicht dat dit in combinatie met een scalp brush iets daarvoor kan betekenen. De inhoud is voor meer dan 90% uit natuurlijke oorsprong ingrediënten. En de verpakking is op de dop na gemaakt van 50% gerecycled materiaal. Je brengt de scalp scrub aan op een vochtige hoofdhuid en masseert het zachtjes in. Na het even kort in te laten werken kun je het met de shampoo uitspoelen. De verpakking bevat 100 ml, is vegan en kost €2,45.

 

HairliciousHairlicious HairliciousHairlicious

 

Oil haarmasker

Het haarmasker is alleen om de verpakking al super leuk maar ook nog eens heel handig. Het haarmasker bevat onder andere kokos olie, jojoba olie, avocado olie en amandel olie. Het zorgt ervoor dat gespleten haarpunten en haar schade voorkomen wordt. Hoe gebruik je het haarmasker? Je verdeelt een kleine hoeveelheid van het haarmasker in de handen en verdeelt het over de haarlengtes tot aan de punten. Vooral de punten doe ik zelf altijd net even iets extra inmasseren. Vervolgens laat je het masker 15 tot 30 minuten inwerken, en dit vind ik dan wel weer heel bijzonder, het moet met een shampoo uitgespoeld worden…

Ook het haarmasker bestaat voor 90% uit natuurlijke oorsprong ingrediënten, het bevat 100 ml is vegan en kost 2,45.

 

HairliciousHairlicious Hairlicious

 

Leave-in conditioner

Als ik iets graag gebruik na het wassen van mijn haar is het wel een leave in conditioner. Ik ben niet zo fan van haarolie (deze wordt overigens ook in de lijn verkocht), een een hittebescherming spray (welke ook in de hairlicious lijn verkocht wordt) heb ik eigenlijk te weinig nodig omdat ik mijn haar weinig aan hitte producten bloot stel. Wat ik eigenlijk wel in deze lijn mis is een gewone conditioner maar wellicht is dat niet nodig met het bovenstaande haarmasker.

De leave-in conditioner bevat ook weer de heerlijke hibiscus geur. Het geeft de haren een heerlijke zachtheid met een natuurlijke glans, en uiteraard zorgt het er ook voor dat de haren beter doorkambaar zijn. Ook de leave-in conditioner bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijke oorsprong ingrediënten. De verpakking bevat 150 ml en kost maar €1,95. Vroeger gebruikte ik overigens altijd de leave in sprays van Gliss Kur welke ook fijn zijn maar deze laten zo een gladheid op de vloer over dat je bijna je nek breekt. Daarom ben ik overgestapt op de leave in conditioner producten welke een crème substantie hebben.

 

HairliciousHairlicious Hairlicious

 

Welke producten gebruik jij graag voor je haren?

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: