Lifestyle,  Mama to be,  Shoppen

Hape Multi-function speelkeuken

De feestdagen komen eraan en ineens zag ik overal speelkeukens tevoorschijn komen. In de winkel, in foldertjes en op social media. Voor ons kleine meisje is het nog even te ver weg om al aan te schaffen. Maar mijn neefje van bijna 2 jaar wilde er maar al te graag eentje hebben. Een tijdje geleden schreef ik over veilig speelgoed uitzoeken bij Hape. Bij Hape speelgoed kwam ik dan ook een super leuke speelkeuken tegen.

 

Hape speelkeuken

Op de website van Hape is een enorme keuze te vinden aan speelkeukens en eventuele accessoires opties. Zo kun je al kiezen voor een houten fornuisset, maar je kunt ook gaan voor een uitgebreide keuken welke zelfs een vaatwasser bevat. Wij zijn zelf uiteindelijk gegaan voor de bestseller, de Multi-Function kitchen.

 

speelkeukens

 

Multi-Function kitchen

De levering van de speelkeuken was onwijs snel, en werd de volgende dag al met DHL bezorgd. De speelkeuken was goed verpakt en zat eerst nog in een andere doos, de onderdelen waren ook allemaal goed beschermd. Ik vind de speelkeuken erg uitgebreid met een oven, 4 gaspitten, een kraan/wasbak, 2 pannen, 1 spatel, 1 soeplepel en zelfs een afzuigkap. Daarnaast kun je bij Hape nog uit een ruim assortiment van accessoires kiezen zoals een serveerset met borden en bestek, een blender, een koffiemachine of zelfs een tosti set. Natuurlijk is er ook een ruime keuze uit speeleten zoals een pastaset, een sushi plaat, een pizza en een setje met vers fruit of overheerlijke groente. Uiteindelijk kun je de keuken zo steeds meer uitbreiden!

 

speelkeukens speelkeukens speelkeukens

 

Montage

Wij hadden eigenlijk verwacht dat de montage best ingewikkeld zou zijn in verband met alle onderdelen. Uiteindelijk viel dit met 2 personen enorm mee en zijn wij niet langer dan een half uur bezig geweest. Natuurlijk was dit zonder mijn neefje. Hij was even bij opa en oma om later te verrassen, anders had het waarschijnlijk iets langer geduurd.

 

speelkeukens speelkeukens speelkeukens

 

De verrassing

Nadat wij klaar waren kwam mijn neefje terug. Hij zag het keukentje niet gelijk maar eenmaal erop gewezen was hij er niet meer weg te slaan. Iedereen moest om de beurt komen kijken bij de keuken, en er werd de rest van de middag volop gekookt. Ik reserveer later dus zeker een plekje in het restaurant van mijn neefje.

 

speelkeukens speelkeukens speelkeukens

 

Hebben jullie ook een speelkeuken thuis, of denken jullie er nog over na om er een te kopen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

11 reacties

 • Saar

  We hebben er nog geen, maar we hebben het wel overwogen. Alleen blijkt plaatsgebrek toch een bummer hier. Dus kookt Amélie in de echte keuken, op een veilig plekje aan het aanrecht met mama’s potten en pannen!

 • Esther

  Ik speelde ook super graag met zo’n keuken en ik hoop dat mijn kinderen hier later ook mee willen spelen. Ze zijn tegenwoordig wel mooier dan in mijn tijd. Toen waren ze van dat lelijk plastic, dat zet je niet graag in je living. Dit houten keukentje wel, echt super mooi. Ook een mooie blog trouwens.

 • Tamara

  Voor een echte keuken zal het niet gaan voldoen maar zo leuk te zien dat ze er elke dag plezier van hebben. Het eten smaakte natuurlijk heerlijk!

 • Tamara

  Ze hebben echt onwijs veel, voor ons kindje hebben wij ook al een hoop gezien want onze voorkeur gaat ook naar houten speelgoed uit.

 • Laura - My Out Of Office Blog

  Oh wauw, wat een prachtig keukentje én merk is dit! Wij kopen voor onze dochter bijna uitsluitend houden speelgoed en dit is iets wat wij onszelf ook zéker nog zien kopen binnen enkele jaren. Zag dat ze ook andere dingen hadden buiten keukentjes, dus echt iets voor ons!

 • Mijnbrazilie.nl

  Wij zijn op zoek naar een echte keuken, dus deze zal daar niet gaan passen haha. Maar hij is wel groot zeg 😉 Heb je de plastic paprika al op? zo leuk als ze je dan wat aanbieden

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: