Het was een hele reis om nog iets van de Essence Honey collectie in bezit te krijgen. De collectie kwam onaangekondigd in de DM winkels te liggen en omdat ik net bezig was met de verhuizing had ik hier geen tijd voor. Eenmaal in de winkels was het meeste uitverkocht maar in de 6e DM winkel kon ik gelukkig nog een primer en het palette bemachtigen. Ook had ik graag de pads gewild maar deze zijn echt werkelijk nergens meer te koop.

 

Essence Honey primer

Ik vind de Essence honey primer er wel erg bijzonder uitzien. Het is inderdaad net alsof ik naar een mooi honing potje kijk maar dan met een hoop glitters er nog doorheen. En wat blijkt? De primer ruikt ook nog eens heerlijk naar Honey! Ik vond de primer erg gemakkelijk uitsmeren en dankzij het handige doseerpompje pak je eigenlijk met 1 a 2 pompjes de gewenste hoeveelheid. Met tubes heb ik namelijk vaak de neiging net iets teveel te pakken. Ik was eerst wat bang dat ik een soort glitter festijn op mijn gezicht zou hebben maar dit is absoluut niet het geval. Ik kreeg juist meer een zomerse glow van de primer!

 

HoneyHoney

 

Essence wanna bee my honey? palette

Het Honey palette bevat een 8 pan waarvan 6 pan oogschaduw en 2 pan highlighter. Het leuke aan het palette is dat het leuke honey combs heeft. Het enige nadeel vind ik dat de kleuren geen namen hebben. Het palette kost €7,95 wat een prima prijs is voor een Essence palette en ook mooi budget is voor de make-up liefhebbers.

 

HoneyHoney

 

Swatches

Met de swatches was ik eigenlijk meer dan tevreden de kleuren swatchen erg gemakkelijk en waren ook erg goed gepigmenteerd. De laatste twee kleuren zijn highlighters waarvan ik voornamelijk de bovenste kleur erg mooi vind bij mijn huidskleur en ook veel zal gaan gebruiken. Achteraf viel mij eigenlijk op dat ik maar twee matte kleuren had. Hier had ik liever 3 of misschien 4 van in gezien.

 

 

Make-up look

Ik vond het wat lastig om een make-up look te maken met het palette. Niet omdat de kleuren niet goed zijn maar omdat er maar twee matte kleuren inzitten. De oranje matte kleur was enorm gemakkelijk om mee te werken en ook goed gepigmenteerd op de ogen. De gouden shimmer heb ik zonder glitter primer gebruikt en was eigenlijk ook wel prima. De intensiteit was eigenlijk nog meer dan ik op de foto heb kunnen vastleggen. Al met al vind ik het palette erg mooi voor een neutrale zomerse glowy look en ben ik er zeker wel blij mee.

 

 

Wat vind jij van de Essence honey collectie?

4 Reacties

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: