Het doekmasker van de Balea met kaolin had ik al een hele tijd in huis. En dat is gelijk weer een puntje op de agenda om sommige blogs sneller in te plannen. Gelukkig is het masker nog steeds te koop, dus plaats ik de review gewoon. Tijdens het openen viel mij iets op, is dit masker precies hetzelfde als ik laatst van de Action heb getest?

 

Kaolin doekmasker

Het doekmasker bevat kaolin en groene thee extracten en zou geschikt zijn voor de onzuivere en gemengde huid. Het bied een zachte reiniging voor een frisse en zuivere huid. Het masker bestaat net als het kaolin clay masker van de Action uit twee delen verpakt in folie. Om het masker aan te brengen verwijder je eerst het doorzichtige folie, hierna druk je het masker lichtjes aan op de huid en verwijder je het gedeelte met witte folie. Het masker voelt fris en zacht aan en geeft totaal geen onprettig gevoel, en het masker ruikt ook lekker. Ook blijft het masker goed op zijn plek zitten, waar ik met andere doekmaskers nog weleens ”ruzie” heb.

 

kaolin

 

Het masker heeft een inwerktijd van 15-20 minuten nodig, ik heb het de volledige 20 minuten laten zitten. Je kunt het masker eenvoudig verwijderen en eventuele restanten op het gezicht met wat lauwwarm water eraf te spoelen. Het resultaat was een heerlijke zachte en frisse huid. Ik zou dit masker zeker vaker willen gebruiken, maar omdat het masker van de Action er zo onwijs op lijkt zal ik eerder deze aanschaffen. Het enige wat ik niet zeker weet van de Action is of deze ook vegan is, hiervoor zou ik nog eens goed voor naar de verpakking moeten kijken of opnieuw kopen.

 

kaolin

 

Het masker is te koop bij de DM drogerie voor ca €1,45, het masker van de Action is iets goedkoper ongeveer €0,90

1 Reactie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: