Kneipp bestaat 130 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. In deze blog neem ik jullie een klein stukje mee in de historie, de filosofie en uiteraard laat ik ook een aantal Kneipp producten zien. Kom je meelezen?

 

130 Jaar Kneipp

Dat Kneipp 130 jaar bestaat mag natuurlijk wel gevierd worden. Maar wie is nou eigenlijk de oprichter van het merk? Dat is Sebastian Kneipp, een Duitse pastoor welke het merk in 1891 is begonnen. Sebastian was in Duitsland vooraf al erg bekend om zijn effectieve waterkuren waarmee hij honderden mensen heeft geholpen met hun gezondheidsproblemen. Uiteindelijk heeft Sebastian zijn rechten overgedragen aan zijn vriend (welke apotheker was) Leonhard. Hierdoor kon Leonhard producten ontwikkelen met de naam en afbeeldingen van Kneipp en wereldwijd op de markt brengen.

Allereerst kwamen er een aantal medicinale producten uit waaronder dragees (voor obstipatie) en diverse kruidenproducten (oa thee). In 1900 kwamen de eerste cosmetische producten zoals kruidenzepen en haartonics erbij. Vanuit daar ging het uiteraard snel en is het merk uitgegroeid door heel Benelux. Inmiddels 130 jaar later wordt het merk in wel 18 landen verkocht waaronder zelfs Amerika!

De filosofie van Kneipp is een combinatie van 5 elementen. Dit zijn water, planten, beweging, voeding en balans! Wanneer je hier de juiste combinatie in gevonden heb zou je een gezond & gelukkig leven kunnen lijden. Zo heeft Sebastian zich overigens zelf vroeger genezen van TBC (tuberculose), een ziekte die toen der tijd eigenlijk bijna niemand overleefde. Elke dag dompelde Sebastian zich in het koude water van de Donau waarna hij naar huis terug rende om zichzelf weer op te warmen. Na enkele weken bleek dat zijn verschijnselen verdwenen waren en was hij genezen. Uiteraard is nog veel en veel meer te vertellen over de historie & visie van Kneipp. Wanneer hier interesse naar is kan ik nog eens een aparte blog schrijven hierover. Laat het gerust hieronder in een comment aan mij weten!

 

 

Mindful skin – Refreshing Cleansing Gel

De Mindful skin refreshing cleansing gel is een natuurlijke reinigingsgel. Het bevat onder andere zoethoutwortel extracten welke een hydraterende werking hebben. De gel is dus ideaal als je een vochtarme of droge huid heb. Bovendien is de gel ook enorm mild en dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Het product is vegan, dierproefvrij en het bevat geen minerale oliën, parabenen, siliconen en microplastics. Een verpakking van 190 ml kost €9,99.

 

KneippKneipp

 

Soft skin – Douche Foam

Na een heerlijke douche met een frisse zachte huid eruit komen? De douche foam uit de soft skin lijn bevat onder andere amandelbloesem, amandelolie en sheabutter. Deze zorgen ervoor dat de douche foam een heerlijke zachte geur heeft maar ook de huid zacht en soepel maakt. Een verpakking van 200 ml kost €8,49.

 

KneippKneipp

 

Soft Skin – Body Lotion

Na het gebruik van de Douche Foam kun je het beste direct een body lotion gebruiken. De softening body lotion uit de soft skin lijn heeft een wetenschappelijk bewezen zeer goede hydratatie voor de huid. De body lotion trekt bovendien snel in en heeft een heerlijke zachte geur. Een verpakking van 200 ml kost €9,99.

 

KneippKneipp

 

Lipcare met depot effect

De Lipcare producten van Kneipp zijn eigenlijk wel extra bijzonder vanwege de speciale verpakking. De Lipcare is 100% natuurlijk en de groene variant bevat onder andere watermunt extracten en aloë vera. Het heeft een heerlijke zachte, verzorgende en hydraterende werking. De roze variant bevat onder andere amandelolie en candelillawax. Het depot effect houdt in dat de hydratatie van beide Lipcare producten gedurende de dag continue wordt afgegeven. Waar je met andere Lipcare producten meerdere malen per dag moet blijven smeren. Een verpakking bevat 4,7 gram en kost €5,99 per stuk.

 

KneippKneipp Kneipp KneippKneipp Kneipp KneippKneipp

 

Gebruik jij weleens Kneipp producten? Zoja, welke?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: