Als we het over fijne budget make-up merken hebben is Revolution een van de eerste merken die in mijn hoofd naar boven komt. Volgens mij heb ik nog nooit echt een product van hun gehad wat tegenviel voor de prijs die je er voor betaald. Dus toen ik van Tamara het Metallic Crush Pigment palette mocht proberen vierde ik een feestje. Vandaag een review, lees je mee?

 

Het is een tijdje echt stil geweest vanaf mijn kant, maar ik ben er weer. Even een mini uitleg wat er is gebeurt. Ik ben een tijd geleden gediagnosticeerd met chronisch dagelijkse hoofdpijn. Mijn normale leven van dag tot dag was al even lastig en er naast bloggen was een tijdje bijna onmogelijk. Nog steeds heb ik slechte dagen maar ik heb beter geleerd mijn tijd te plannen op de momenten dat het wel goed gaat. Maar verder met de review!

 

Verpakking

metallic crush pigment

 

Dit palette van Revolution komt in hun basic herkenbare verpakking. Zwarte achterkant met alle nodige informatie en de doorzichtig plastic voorkant waardoor je alle kleuren mooi kan zien. Voelt dit luxe aan, nee maar voor wat je er voor betaald verwachten we dat ook niet echt. Wel voelt de verpakking stevig en vooral erg functioneel.

En aan de ene kant hebben dit soort verpakkingen mijn voorkeur want zo kan ik tenminste goed zien welke kleuren erin zitten en hoef ik niet eerst al mijn palettes te openen voor ik iets tegenkom wat ik wil gebruiken.

 

De kleuren en swatches

 

metallic crush pigment

Het Metallic Crush Pigment palette zit vol kleuren. En zoals de naam al zegt hebben ze allemaal een metallic finish. Aan de ene kant super, oogschaduws met een metallic finish zijn vaak gepigmenteerder als matte oogschaduws. Maar ik toch werk ik zelf liever met matte en metallic gemixt in een make-up look. Al had er maar 1 of 2 transitie kleuren ingezeten.

 

Ik heb besloten de swatches net wat anders te gaan doen. Namelijk met een kwast en op het oog. Het idee erachter is dat we zo de kleur en de pigmentatie beter kunnen zien en hoe ze blenden.

De enige kleuren waar ik een beetje moeite had om ze mooi uit te blenden waren Juniper (paars) en Velvet (groen). Verder ging het allemaal redelijk makkelijk. De kleuren hebben allemaal mooie en vooral goede pigmentatie. Mijn favorieten zijn Demon (rood), Cruise (beige) en natuurlijk Circus (oranje).

Alle kleuren zijn op het oog aangebracht met mijn vingers en uitgeblend met de Zoeva  227 soft definer brush. Metallic kleuren zijn nu eenmaal mooier en gepigmenteerde wanneer je ze aanbrengt met je vingers. Ze blenden ook erg makkelijk uit met een blending brush.

 

De look

 

Ik ben voor deze look redelijk uit mijn comfortzone gestapt. Het is namelijk een redelijk lichte ooglook en ik heb vooral koele tonen gebruikt. Twee dingen die ik niet vaak doe en waar ik me ook niet geheel comfortabel bij voel, haha.

De kleuren die ik heb gebruikt in deze look zijn Wave (blauw), Frill (roze) en Vegas (lila). Ik had bij het maken van deze look echt mermaid vibes en nog steeds als ik de foto zie.

 

Mijn mening over dit palette

Ik vind dit palette echt super fijn in gebruik. Maar zoals ik al zei ik mis gewoon 1 of 2 matte transitie kleuren. Maar als we dan weer heel eerlijk zijn heb ik een kast vol oogschaduw dus heb ik die transitie kleuren vast nog wel ergens anders, haha.

Dit palette komt uit de 12 days of christmas set, en is niet los te koop (ik kan hem in ieder geval niet vinden. Het Reloaded Passion for Colour heeft wat gelijkwaardige kleuren en komt van de huidige collectie het meeste overeen met dit palette, deze heeft naast metallic oogschaduws ook een aantal matte en kost maar €4.95.

 

Wat is jouw favoriete budget oogschaduw palette?

Liefs & tot de volgende keer ♥
Lotte
Beautiful Disaster

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: