De belangrijkste stap in mijn avond routine is mijn make-up verwijderen. Veel van mijn make-up is ook lang houdend en gaat niet zomaar van mijn gezicht af. Nivea zegt daarvoor de perfecte producten te hebben in de MicellAIR Skin Breathe Expert-lijn. Hoe vast je make-up ook zit zonder moeite zouden de producten je make-up moeten verwijderen. Je snapt natuurlijk wel dat ik nu erg benieuwd ben! Tijd voor een review.

Voor we verder gaan wil ik eerst even hoi zeggen. Dus bij deze Hoi! Het is een tijd geleden dat ik hier een review schreef. Dit komt voornamelijk door gezondheidsredenen waar we het nu niet uitgebreid over gaan hebben. Maar ik ben er weer en ik ga mijn best doen om weer met regelmaat een review hier te schrijven.

Oog Make-up Remover


Uit de MicellAIR Skin Breathe Expert-lijn testte ik de micellair oog make-up remover. Ik ben niet het type dat normaal een apart product voor mijn ogen gebruikt. Ik ben hier gewoon te lui voor. Maar ik snap wel waar dit voor sommige fijn is. Ogen zijn nu eenmaal een stuk gevoeliger en waterproof producten zijn vaak met normale removers wat lastig te verwijderen.


De fles heeft een draaidop en op de opening zit een verdeler. Deze zorgt ervoor dat er niet direct teveel product uit het flesje komt.

De MicellAIR Skin Breathe Expert producten hebben een twee-fase werking dus voor gebruik moet je het flesje eerst goed schudden zodat het micellair water en de droge olie worden gecombineerd. Dit activeert de ingrediënten die samenwerken en kan je makkelijk je make-up verwijderen.


Over ingrediënten gesproken. De formule van de oogremover is verrijkt met groene thee extracten. Deze staat bekend voor zijn kalmerende eigenschappen. De formule is erg zacht en daarom uiterst geschikt voor de gevoelige huid rondom je ogen.

Maar verwijdert het ook echt alle make-up?


Op de foto hierboven zie wat swatches van make-up die ik vooral rond mijn ogen gebruik en een liquid lipstick. Ik hoor vaak om me heen dat een goede oogremover ook fijn is om hardnekkige liquid lipstick te verwijderen dus ik dacht dat gaan we gelijk testen.


En op de foto hierboven zie je hoeveel er van mijn hand is afgekomen met de watjes en de remover samen. Ik had twee watjes nodig om mijn hand volledig schoon te krijgen. In mijn testperiode is dit ook gemiddeld wat ik per oog gebruikte.

Mijn mening

Werkt het zoals ze adverteren? Ja het werkt perfect, de remover verwijderd al mijn make-up met gemak. Mijn ogen irriteren er niet van en ook fijn vind ik dat er bijna geen geur aan zit.

Maar ik heb wel een grote maar. elke dag minstens twee watjes per oog vind ik veel afval en weggooien van mijn geld. Ik heb het daarom ook geprobeerd aan te brengen met mijn make-up erasers doekjes. Maar dit werkt echt minder fijn en wanneer het wel goed werd is als ik super veel product er op aan breng. Wat eigenlijk onzin is want maak je makeup eraser nat en hij verwijderd zonder extra product al je make-up.

Dus ja het werkt super goed maar het is voor jou om te bedenken of je het ook echt een toevoeging vind aan jouw routine.

Hoe verwijder jij je oog make-up?


Beautiful Disaster

3 Reacties

  1. ik gebruik deze ook en hij bevalt mij goed. echt perfect om waterproof make up te verwijderen

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: