Vorig jaar Augustus zijn wij getrouwd, de volgende stap was voor ons een zwangerschap. Na de bruiloft hebben wij dit nog even gelaten voor het was maar in februari heb ik toch de stap gezet om alvast mijn mirena spiraal te laten verwijderen, zodat mijn lichaam kon bijkomen. Voor mijn gevoel ging het zwanger worden best moeizaam, ik heb nooit mijn ovulatie kunnen vinden met diverse ovulatietesten dus ik had ook het gevoel dat ik niet zwanger kon worden…

 

8 dagen over tijd, een positieve test en daarna toch weer een negatieve test

Eind juni/begin juli zijn wij op vakantie gegaan naar Italië. Ik had voor de zekerheid zwangerschapstesten meegenomen omdat ik nog niet mijn kwaaltjes had gekregen die ik meestal voor mijn ongesteldheid heb. Vanaf de dag van de geplande ongesteldheid ben ik gaan testen. Helaas negatief, maar goed ik was nog niet ongesteld en normaal is het bij mij altijd spot on! De resterende dagen tot de 8e dag over tijd waren allemaal negatief. De 8e dag over tijd kreeg ik ineens 2 streepjes! BLIJ dat ik was, heb ik mijn man wakker gemaakt om de 2 streepjes te laten zien, ik ben zwanger. Dezelfde dag kreeg ik later op de middag bloedverlies. Het bloedverlies leek voor mij absoluut niet op ongesteldheid, want het was helderrood bloed en alleen na het plassen. De bloeding heeft ongeveer 3 dagen geduurd, maar een positieve test heb ik nooit meer gehad.

 

Terug in Nederland, ben ik nu wel zwanger of niet?

In Nederland had ik alvast een afspraak gepland bij de huisarts. Wat nog best moeizaam was, want de assistente bleef volhouden dat het waarschijnlijk gewoon een miskraam was dus waarvoor zou ik een afspraak moeten maken. Gelukkig heb ik een afspraak gekregen en heeft de huisarts een labformulier voor bloedafname gemaakt. Hieruit bleek dat ik niks van het hcg hormoon had, waardoor ik dus niet zwanger was en waarschijnlijk ook niet zwanger geweest zou zijn want dan zou er nog wel iets van aanwezig moeten zijn was het verhaal. Heel veel onduidelijkheid dus, en de moed zakte mij eigenlijk ook even in de schoenen.

 

Twee weken later, een hoop klachten en een zwangerschapsgevoel

Twee weken na de huisartsafspraak en de negatieve test had ik onwijs last van mijn borsten, tepels en een lichte spanning op mijn buik. Naast dit voelde ik mij op een of andere manier gewoon onwijs zwanger. Mijn geplande ongesteldheid was pas over 1 week dus ik durfde eigenlijk nog geen test te doen, omdat dit vaak ook valse hoop kan geven en het nog mis kan gaan. Toch wou ik het weten en heb ik eerst mijn Action zwangerschapstest gedaan. Twee duidelijke streepjes was de uitslag! De dagen erop heb ik nog testen gedaan van de apotheek, clearblue en de Kruidvat en allemaal 2 streepjes binnen no-time. Ik heb opnieuw een afspraak gemaakt bij de huisarts, weer bloed afgenomen en ik werd dezelfde middag nog door de huisarts gebeld. Gefeliciteerd je bent zwanger!!

 

Een roze wolk maar toch nog onduidelijkheid

Vanaf het moment van mijn positieve testen en vooral de positieve bloedtest zat ik op een roze wolk. Ik genoot er onwijs van, maar toch was er nog wat onduidelijkheid. De huisarts twijfelde toch of ik niet de vorige keer al zwanger was. Met de verloskundige kon ik overleggen om een vroege echo te laten maken zodat er hier meer duidelijkheid over zou komen. Deze vroege echo is ons absoluut niet bevallen, de echoscopist die wij hadden deed een uitwendige echo, waar je dus niks op kan zien als je nog pril zwanger bent! Er was alleen een zwangerschapsring te zien en dus wist ze niet of het een miskraam was/zou worden maar ze had wel goede hoop. Voor een inwendige echo moest ik maar een nieuwe afspraak maken wat weer twee weken onduidelijkheid verder was.

 

Op eigen houtje hebben wij dus een andere echoscopist gevonden, hier werd wel gelijk een inwendige echo gemaakt en wat was deze mooi! In de zwangerschapsring was overduidelijk een zwangerschap te zien, wel een prille nog van ongeveer 5 weken!

 

zwanger

 

Een dag na deze echo sloeg de roze wolk in naar een heftige misselijkheid, overmatig overgeven en uiteindelijk een ziekenhuis opname. In de volgende zwangerschapsblog vertel ik hier verder over!

12 Reacties

  1. O meis, wat een enorme spanning moet dat zijn geweest! Ik ben benieuwd naar het volgende deel (en hoop dat het verder goed met je gaat). Gefeliciteerd!

  2. Allereerst: gefeliciteerd! En verder, wauw, wat een verhaal, maar gelukkig kon je het voor jullie toch afsluiten met geweldig nieuws.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: