Sinds ik met mijn blog bezig ben vind ik een goede telefoon steeds belangrijker. Na mijn Samsung Galaxy S5 ben ik overgegaan op een Samsung A3. Hierna een Samsung A5 en nu heb ik een Sony xperia Xa1 ultra. Toch zijn er een aantal punten waardoor ik toch weer terug wil naar een Samsung Galaxy. Mijn oog is gevallen op de nieuwste Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9

De Samsung telefoons van nu zijn flink veranderd vergeleken met mijn laatste Samsung S5. Een aantal vernieuwde eigenschappen zijn onder andere:

 • Een 5,8 inch Quad HD + sAMOLED scherm
 • 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit
 • Een 8 MP voorcamera en een 12 MP achtercamera
 • 3ooo mAh batterijcapaciteit

De camera van een telefoon

Waar ik het meeste op let bij het kopen van een nieuwe telefoon is de camera, ik neem onwijs veel foto’s voor mijn blog met mijn mobiele telefoon maar natuurlijk wil ik privé ook mooie kiekjes kunnen maken. In mijn laatste telefoon heb ik mij laten verleiden door de hoogte van de MP (megapixels), maar dit zegt niet altijd iets over de foto kwaliteit. De Samsung Galaxy S9 camera heeft een complete upgrade gekregen. De meeste telefoons maken gebruik van maar één diafragma, maar de Samsung Galaxy S9 maakt gebruik van twee diafragma’s!! De F/2.4 diafragma zorgt ervoor dat je mooiste foto’s kan maken in een ruimte met veel licht, de F/1.5 diafragma zorgt er weer voor dat je mooie foto’s kan maken in een ruimte met juist weinig licht.

Waarom dit voor mij belangrijk is?

Ik kom op evenementen waar het licht vaak enorm verschilt. Op het ene evenement hebben wij een presentatie in een felle ruimte en bij een ander evenement hebben wij een cocktail bijeenkomst in een gedimde ruimte. Om dan toch mooie foto’s te kunnen gebruiken voor mijn Instagram en blog is een goede camera zeker van belang (en eerlijk gezegd je wilt ook niet altijd je zware spiegelreflex meenemen). Een andere nieuwe maar vooral bijzondere functie is de Augmented Reality-Assistent. Wanneer je je camera opent of een afbeelding en Bixby Vision tevoorschijn haalt vertelt Bixby je precies wat er op de foto te zien is! Wat is het product, waar ben je in de buurt, hoeveel kcal heb ik op mijn bord en nog tientallen andere mogelijkheden.

Het beeldscherm van een telefoon

Ook niet geheel onbelangrijk is het beeldscherm. Ik hou van een telefoon welke redelijk van formaat is. Dit ook omdat ik veel foto’s via mijn telefoon op de gratis app van Adobe Lightroom bewerk en dan wel de foto’s goed wil kunnen zien. Ook vind ik het fijner voor het bijhouden van mijn social media. De Samsung Galaxy S9 is 5,8 inch, mijn huidige telefoon is een 5 inch dus dit is ook zeker een voordeel. Het beeldscherm is een Quad HD + sAMOLED van 2960 x 1440 pixels dit is overduidelijk veel beter dan mijn huidige beeldschermresolutie van 720 x 1280 pixels.

Andere specificaties van de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 bevat een opslagcapaciteit van maar slechts 64 GB en een 3000 mAH batterij. Voor mij is de opslagcapaciteit natuurlijk van belang, voor het opslaan van al mijn blog foto’s. Ook zodat ik daar op elk moment bij kan. De hoeveelheid mAH batterij is natuurlijk ook een van de belangrijkste specificaties die ik zoek in een telefoon, want ik wil geen lege telefoon hebben terwijl ik op een evenement sta. De Samsung Galaxy S9 bevatten de nieuwste Exynos-processoren welke krachtiger en energiezuiniger zijn dan alle voorgangers! Het beste heb ik natuurlijk voor het laatst bewaard, de Samsung Galaxy S9 is beschikbaar in drie prachtige kleuren, ik weet in ieder geval al welke kleur ik zou kiezen. Jij ook?

nieuwe telefoon
BLACK Samsung Galaxy S9
nieuwe telefoon
BLUE Samsung Galaxy S9
nieuwe telefoon
LILA Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 is nu te koop met tijdelijk een Harman Kardon speaker twv €229,-

Mocht je jou foto´s nou liever op de computer bewerken kun je daarvoor ook Adobe Lightroom gebruiken. Voor deze versie moet je wel een licentie voor aanschaffen.

Dit artikel betreft een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie

34 Reacties

 1. Dat is altijd zo een nadeel he als je net een telefoon heb dan ineens weer allemaal nieuwe zijn en dan nog een tijd vast zit

 2. Ik vind idd de iPhone fotos vaak minder mooi maak weleens dezelfde foto met mijn man en dan merk je wel echt verschil altijd

 3. Ik heb ook nog nooit een Huawei geprobeerd maar ik ga toch echt weer voor de samsung s telefoons dan weet ik zeker dat het goed zit

 4. Klopt ik merk altijd heel veel mensen echt alleen iPhone’s hebben of alleen samsung’s erg grappig die twee verschillen

 5. Ik ben zelf niet zo een fan van de mini versies daar heeft mijn man ook slechte ervaringen mee. Mijn vorige samsung moest ik 1 keer per 2 dagen opladen en ik gebruik best veel apps op mijn telefoon

 6. Ik heb ook altijd een Samsung. Meestal de S-types maar nu de A3.
  Ik vind de prijs van de S9 nog meevallen en die kleuren: prachtig

 7. Ik ben zelf echt fan van iPhone, maar de rest van de familie kiest altijd Samsung. Deze nieuwe vind ik zelf ook wel mooi eigenlijk!

 8. Ik vrees dat ik binnenkort ook een nieuwe smartphone zal moeten aanschaffen. Mijn batterij van mijn iPhone doet na 5 jaar een beetje raar.

 9. Ik loop een beetje achter: heb nog een Samsung S5 mini 🙂 De camera daarvan – vind ik ook heel belangrijk – valt wel een beetje tegen. Ook hield de accu snel op met goed werken: hij hangt tegenwoordig uren per dag aan de oplader. Dus ik weet niet of ik de volgende keer weer voor een Samsung kies, ook al zien de toestellen er mooi uit…

 10. Ik ben een echte iPhone gebruiker! Toevallig had ik het hierover van de week met mijn vriend.. Hij wilt wss wel de samsung kant op gaan.. Leuk om dit zo even te lezen! Thanks. En, mooie telefoon!

 11. Ik had vroeger altijd Nokia, toen Android verscheen en Nokia achterbleef ben ik overgestapt naar Samsung. Ik heb ze denk ik bijna allemaal wel gehad. Nu heb ik iPhone en daar ben ik ook wel erg tevreden over. Voor mij is eigenlijk maar 1 ding belangrijk aan een telefoon: de camera die erin zit.

 12. Ik ben eigenlijk echt een iPhone liefhebber… Soms heb je dat een merk toch? Moet wel zeggen dat ik deze telefoons heel erg mooi eruit vind zien

 13. ik heb momenteel een IPhone en mijn vriend heeft Samsung S8 en ik vind de foto’s daarvan veel beter. Ik mag over enkele maanden weer een nieuwe en ik twijfel om weer over te switchen naar Samsung vanwege de foto’s. Ook goed om te weten dat het 64 GB heeft. Door de reacties hierboven ben ik ook benieuwd naar de Huawei. Die heb ik nog nooit gehad.

 14. Als mijn telefoon er ooit mee ophoudt dan ga ik ook op zoek naar een telefoon met de beste camera. Want dat is allang niet meer een iPhone tegenwoordig!

 15. Ik heb een S7 maar vind het zo jammer dat ik nog weer een tijdje moet wachten voor een nieuwe. Er zijn zoveel mooie features bijgekomen.

 16. Ik ben echt een iPhone liefhebber! Maar deze ziet er wel heel mooi uit. Een goede camera is wel een must voor ons bloggers!

 17. Ik had eerder altijd een Samsung, maar sinds ik de Huawei heb geprobeerd wil ik niets anders meer!

 18. Ik maak ook veel foto’s met mijn iPhone dus ik snap die overweging heel goed bij de aanschaf van een nieuwe smartphone.

 19. Momenteel ben ik fan van Huawei. Dit is nu mijn derde telefoon van dit merk en zoals je merkt bevalt mij dat. Ik heb nooit veel gehad met Samsung. Ik vind de modellen niet bij mij passen.

 20. Ik ben en blijf fan van Apple. Heb wel ooit een Samsung gehad maar dienis toch echt fijner.

 21. Voorheen had ik altijd een Samsung, maar tegenwoordig alleen nog maar iPhones. Ik vind deze nieuwe S9 wel heel mooi hoor moet ik zeggen!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: