Nee het is niet zo een goede voornemen bevlieging, ik ben namelijk vorig jaar al met Weight Watchers begonnen. Ik ben toen ook 10+ KG afgevallen. Doordat ik een tijdje niet lekker in mijn vel zat ben ik afgelopen week weer opnieuw begonnen. En het eerste resultaat is alweer motiverend genoeg!

 

Nieuwe start met Weight Watchers

Ik zie het als een nieuwe start omdat ik mijn behaalde resultaat iets heb laten verslonsen en ik voelde mij niet lekker in mijn vel en raakte weer in die welbekende neerwaartse spiraal. Ik ben weer gemakkelijk en ongezond gaan eten en ineens stond er op de weegschaal weer 103.6 KG. Uiteraard ben ik daar wel enorm van geschokken hoe gemakkelijk het is om aan te komen, en hoeveel werk ik erin had gestoken om onder die 100 KG te komen. Per direct ben ik dan ook vanaf de weegschaal naar weight watchers gegaan om mijn abbonement weer te activeren.

Ik ben niet altijd tevreden over het Weight Watchers programma, zo vind ik het soms moeilijk om nieuwe recepten voor inspiratie te vinden omdat die pagina gewoon niet lekker scrolt en bij het aanklikken van een recept begin je daarna weer bovenaan. De kant en klare weekprogrammas vallen vaak niet in mijn smaak dus ik stel ze liever zelf samen. Ik ben begonnen door een aantal recepten te pakken die ik vorig jaar erg lekker en gemakkelijk vond. Daarnaast heb ik een aantal recepten uitgekozen welke ik nog niet kende, maar daarvan zijn er al een aantal erg goed bevallen. Hieronder laat ik mijn weekmenu van vorige week zien. Kom je gezellig meelezen?

 

Weekmenu 5 t/m 9 December

Ik ben vorige week op een woensdag mijn nieuwe start direct begonnen en toen had ik als startgewicht 103.6 KG. Vandaag na 5 dagen Weight Watchers had ik een gewicht van 102.5 KG, wat dus een mooi verlies is van 1.1 KG in deze eerste week. Vandaag ben ik dan ook weer positief en gemotiveerd een nieuwe week begonnen. Maar wat heb ik nou allemaal gegeten vorige week?

 

Woensdag (10 punten over)

Ontbijt – Cappuccino en roerei met kipfilet.

Lunch – Cappuccino en een berliner bol.

Diner – Kip groentespiesjes met rijst en sperziebonen. Als dessert een koffie banaanmilkshake. De kip groentespiesjes waren een nieuw recept welke erg goed bevallen is.

 

nieuwe start

 

Donderdag (4 punten over)

Ontbijt – Cappuccino en appelbanaan muffins.

Lunch – Cappuccino en een kipkerrie pasta salade.

Diner – Gevulde paprikas met gehakt en tomatensaus (een nieuw recept ook erg goed bevallen). En als dessert slanke appelflappen.

Vrijdag (o punten over)

Ontbijt – Cappuccino en bananenbrood met hazelnoten.

Lunch – Cappuccino en Tosti ham/kaas met joppiesaus.

Diner – Balsamico schnitzel met aardappelpuree en sperziebonen (de balsamico schnitzel en aardappelpuree waren beide een nieuw recept en zeker voor herhaling vatbaar). Als dessert had ik pannenkoekspiesjes met aardbeien.

 

nieuwe start

 

Zaterdag (2 punten over)

Ontbijt – Cappuccino en roerei met kipfilet.

Lunch – Cappuccino en tosti ham/kaas met joppiesaus.

Diner – Goulash met kipworstjes en rijst. Als dessert 2 kleine stukjes melk chocolade. De goulash was ook een nieuw recept en was best lekker + gemakkelijk maar heeft de volgende keer iets meer smaak (kruiden) nodig.

 

Zondag (0 punten over)

Ontbijt – Cappuccino en 2 crackers met smeerkaas.

Lunch – Sandwich met kip & ei, ribbel chips naturel en joppie saus.

Diner – Airfryer patatjes met joppiesaus en mayonaise.

Tussendoor – Restantjes van het bananenbrood met hazelnoten.

 

Ook voor deze nieuwe week heb ik alweer een menu gemaakt en de boodschappen online gedaan om verleidingen te weerstaan! Benieuwd naar het volgende resultaat? Elke maandag komt er nieuwe Weight Watchers blog online rond 08.00.

 

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: