Vorig jaar 2018 was ik na een bezoekje op de huishoudbeurs al even langs gepiept op de negenmaandenbeurs vanwege onze kinderwens deze periode. Op dat moment had ik nog vrij weinig aan het bezoek omdat het echt gericht is op zwangeren of vrouwen die recentelijk bevallen zijn. Omdat ik met de 2019 editie zelf ook zwanger ben wilde ik er graag heen, maar met 34 weken zwangerschap beloofde dit ook nog een hele uitdaging te zijn.

 

Avondkaarten van de Kruidvat

Tijdens de gehele zwangerschap is winkelen en boodschappen al een soort van hele uitdaging geworden. Ik wordt erg snel misselijk en draaierig en heb meer dan de helft van de zwangerschap braakzakjes mee moeten nemen voor als het weer zover was. Nu had ik een nieuwe uitdaging erbij want in week 30 is de kleine meid begonnen met indalen. Tijdens het lopen heb ik dus soms het gevoel alsof het daar beneden is aangereden door een vrachtwagen.

Dus deze punten meenemend heb ik via de thuiszorgwinkel en verzekering een rolstoel gekregen. Nu vind ik het eigenlijk helemaal niet de bedoeling, en ook absoluut niet leuk om daar in te gaan zitten. Maar goed, het maakt het voor mij wel mogelijk om nog een aantal dingen te kunnen ondernemen. Omdat het een beetje onzeker was hoe ik mij zou voelen zijn wij voor de gratis avondkaarten van de Kruidvat gegaan.

 

Negenmaandenbeurs

Met de avondkaarten kon je donderdag en vrijdag vanaf 17.00 t/m 21.00 gratis naar de negenmaandenbeurs en de huishoudbeurs. Parkeren was vrij gemakkelijk er was veel plek beschikbaar en de parkeerkosten van 20 euro vind ik ook best meevallen voor een evenement en voor Amsterdam. Wij zijn begonnen op de negenmaandenbeurs, hiervoor moest je een lift omhoog nemen. Het vervelende was dat er maar 1 lift beschikbaar was, waar continue een rij voor stond en dan ook nog maar eens 4 mensen in konden. Voor iedereen die een rolstoel had of een kinderwagen was het dus even geduld hebben om er te komen.

 

Gratis ”goodiebags” van de negenmaandenbeurs

Bij de meeste stands kreeg je een gratis product of goodiebag wanneer je je inschreef voor de nieuwsbrief. Voor de meeste winkels stond ik al ingeschreven dus vond ik het geen probleem om mij hiervoor opnieuw aan te melden. Ook kon je via de app van de negenmaandenbeurs krassen voor een aantal cadeautjes. Helaas was het meeste niet echt interessant hiervan, dus heb ik deze niet allemaal opgehaald.

 

Wat heb ik allemaal op de negenmaandenbeurs gehaald?

 • Kabrita opvolg-en peutermelk kreeg je een kleiniggeitje van mais knabbels met geitenkaas en een granenpapje
 • Zeeman kreeg je een gratis rompertje in maat 50/56
 • Pampers kreeg je een goodybag met 2 luiers (helaas in maat 4, waar ik voorlopig nog niks aan zal hebben), een proef verpakking met 12 sensitive doekjes, een paar sokken voor de man en een soort opbergdoosje van likeagirl. Ook had pampers een leuke aanbieding op de stand maar omdat wij al groot hebben ingeslagen voor maat 1 en maat 2 heb ik verder niks gekocht.

 

negenmaandenbeurs

 

Wat heb ik allemaal op de negenmaandenbeurs gehaald?

 • Bij de Wehkamp kreeg je een gratis bandana en een code voor 7,50 tegoed. Het tegoed hebben wij laatst gebruikt op een draagzak van ByKay
 • Bij Difrax heb ik via de negenmaandenbeurs app een toilettasje gewonnen welke ik heb opgehaald. Ook heb ik een leuke fopspeen limited edition gehaald voor maar 1 euro. Ook Difrax had erg leuke aanbiedingen, maar zo dicht tegen het einde van mijn zwangerschap was ik in deze producten al voorzien.

 

negenmaandenbeurs

 

 • Bij de Hema kreeg je een gratis bandana tweezijdig aan de ene kant groen aan de andere kant zwart/wit.
 • Bij de Prenatal kreeg je een gratis xxl hydrofiele doek en wat ik heb gehoord kun je hier nooit genoeg van hebben. Ook hebben wij met een leuke korting nog 2 tassenhaken voor aan de Bugaboo gekocht.
 • Bij Mamaloessjop heb ik van Tiamo een set slofjes 0+ gekocht en een speenhouder. Beide waren nu maar 3 euro op de beurs, de normale prijs is ongeveer 6 euro.
 • Bij de Kruidvat heb ik via mijn spaarpunten 2 gratis doosjes zoogkompressen van elk 30 stuks opgehaald.
 • Zwitsal stand kreeg ik een goodiebag waar eigenlijk maar 1 luier in zat. Waarschijnlijk omdat de goodiebags erg snel gaan want er zouden nog doekjes en een mini shampoo ook in zitten.
 • Bij de stand van Mam kreeg ik een goodiebag met een drinkflesje erin een handig magazine met het gehele assortiment.

 

Aerosleep

Via een PR bureau had ik een leuk gesprek op de stand van Aerosleep.  Ik was hier erg benieuwd naar omdat wij lang getwijfeld hebben om een Aerosleep matras aan te schaffen. Door de kraamzorg in Nederland wordt dit afgeraden ivm combinatie gebruik van kruiken niet fijn zou werken. Aerosleep zelf is een Belgisch bedrijf en de mevrouw op de stand gaf aan dat ze in België helemaal niet werken met kruiken, maar wel hebben gehoord dat het bij ons hierdoor wordt afgeraden. Ik vind het zelf erg jammer dat deze matrassen worden afgeraden omdat ik er wel veel voordelen in zie. Ik ga nog een aparte blog schrijven over mijn gesprek bij Aerosleep, ook heb ik een leuke roze flamingo badcape gehad, welke ik na de geboorte ga reviewen.

 

negenmaandenbeurs

 

Huishoudbeurs: Ik merkte dat dit jaar de lay-out van de twee beurzen erg veranderd was. Ik vond ook dat er erg veel 18+ stands waren, wat natuurlijk ook erg leuk is. Maar misschien voor deze twee beurzen iets te groot opgezet was. Wat heb ik allemaal gekocht op de huishoudbeurs?

 • Op de huishoudbeurs kocht ik als allereerste de tas bij scoupy. Voor €5,- kreeg je een tas met verschillende producten om mee kennis te maken. Via de scoupy app kon je nog eens €1,50 terugkrijgen waardoor de tas uiteindelijk nog maar €3,50 was.
 • Van al dat shoppen krijg je natuurlijk trek en vorig jaar was het zo druk bij de Remia friettent en gelukkig viel het dit keer mee. Ik kocht twee grote xl flessen fritessaus met een patatje mayonaise voor €4,- de vrouw achter de stand was ook nog eens zo lief om ons zelfs twee patatjes te geven.
 • Bij een andere stand van Remia kon ik via de huishoudbeurs app een prijs ophalen een proefverpakking bikkel saus 150ml. Mijn man had deze ook gewonnen dus kregen wij 2 potjes.
 • Bij Teisseire heb ik twee flessen aardbei & framboos vruchtensiroop voor €1,- per stuk gekocht (deze kosten normaal ca €3,-)
 • Bij de stand van Ariel kregen wij allebei 2 zakjes met een Ariel 3 in 1 pod erin. Ik gebruik deze zelf thuis ook al en ben daar erg tevreden over.
 • Bij de stand van Therme skincare kocht ik een Finn Sauna scrub voor mijn ouders. Beide zijn ze fan van dit merk en ze hadden erg leuke aanbiedingen op de beurs. De scrub was nu voor €4,- geprijsd en kosten in de winkel ca €9,-
 • Bij de stand van Yankee Candle kreeg ik een klein waxinelichtje in de geur vanille, deze had ik ook gewonnen via de huishoudbeurs app

 

Op beide beurzen heb ik nog wel andere leuke aanbiedingen gezien. Maar omdat het voor mij ook allemaal erg veel was, was het zo ook mooi genoeg. Al met al heb ik wel een erg leuke avond gehad. Ik ben ook dankbaar voor alle producten en samples welke ik ontvangen heb, en ben ook erg blij met mijn eigen aankopen. Ik hoop volgend jaar ook weer te kunnen gaan maar dan zonder rolstoel.

Ben jij op de negenmaandenbeurs of de huishoudbeurs geweest dit jaar?

negenmaandenbeurs

6 Reacties

 1. Op de negenmaandenbeurs zou het je nog verbazen hoeveel mannen er toch gewoon mee zijn (mijn man was ook mee). Op de huishoudbeurs is het toch voornamelijk vrouw wat je ziet

 2. Ik ben nog nooit op een huishoud- of negenmaandenbeurs geweest, maar zo te lezen ben je goed geslaagd!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: