Orchid Dusk palette van Catrice Cosmetics

Het Orchid Dusk palette van Catrice stond al sinds lancering op mijn verlanglijstje. Het palette was in Nederland niet verkrijgbaar en overal waar ik in Duitsland kwam was het palette al uitverkocht. Ook op Duitse websites welke naar Nederland verzonden was het ook al uitverkocht en nu.. Nu toevallig sinds ik in Oostenrijk woon kon ik het ook bij de DM bestellen. Maar of ik nu uiteindelijk zo blij ben met het palette?

 

Orchid Dusk palette

Het Orchid Dusk palette van Catrice zou een heuze dupe zijn van het Huda Rosegold palette. Ik heb dit palette zelf niet maar nadat ik het heb opgezocht zie ik zeker wel vergelijkenis erin. Ook heb ik Youtube filmpjes gezien waarin sommige swatches bijna exact lijken. Wellicht dat ik het palette nog eens ga aanschaffen en dan erop terugkom of het een Dupe is. Voor nu eerst de aandacht naar het Orchid Dusk palette.

 

Orchid DuskOrchid Dusk Orchid DuskOrchid Dusk

 

Swatches

De swatches waren eigenlijk vrij gemakkelijk uitgevoerd en ik ben er voornamelijk ook best tevreden over. De shimmers zien er op het eerste blik echt super goed ook en waren ook heel eenvoudig met een swipe zo goed gepigmenteerd te swatchen. De matte kleuren hebben mij ook zeker in die zin wel een beetje verbaasd want deze vallen soms nog weleens tegen bij wat goedkopere merken. Ik zou op basis van deze swatches niet gelijk denken dat het om een palette van €15,- gaat en zeker niet een palette van Catrice. Ik kan helaas geen swatch namen opnoemen want het palette heeft geen namen. Dit is voor mij altijd wel een minpuntje haha.

 

 

Make-up look

Voor mijn eerste look was ik wat geïnspireerd door de buitenkant van het oogschaduw palette. Ik wilde graag de donkere zwarte kleur combineren met een aantal roze kleuren uit het palette. Uit de onderste rij heb ik de meest rechtse kleur gebruikt (zwart). Uit de middelste rij heb ik de vierde kleur gebruikt (matte roze). En uit de bovenste rij heb ik ook de vierde kleur gebruikt (shimmer roze). De matte kleuren uit het palette moeten op sommige na best wel opgebouwd worden. Gelukkig heeft het palette amper tot geen fall out wat dit een stuk prettiger maakt. De shimmers zijn onwijs goed gepigmenteerd.

 

Orchid DuskOrchid Dusk

 

Met mijn tweede look wilde ik dan ook graag de bruine/gouden kant op van het palette. Uiteindelijk heb ik wat spijt van mijn nepwimper keuze maar de look vind ik wel erg goed geslaagd. Ik wist vooraf nog niet helemaal wat ik wilde gaan doen en ben gewoon begonnen. Uit de onderste rij heb ik de linker twee kleuren gebruikt (een donker bruin en soort taupe achtig). Uit de bovenste rij heb ik ook de linker twee kleuren gebruikt (een licht beige en een shimmer licht goud). De gouden rand is gemaakt met de tweede gouden shimmer uit de middelste rij.

 

 

Wat vind jij van het Orchid Dusk palette?

5 Comments

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.