Het is weer even geleden sinds de laatste masker donderdag omdat ik wat afwezig ben geweest door mijn zwangerschap. Omdat ik mij steeds wat beter lijk te voelen begin ik het bloggen langzamerhand weer op te pakken, maar het zal momenteel nog niet 5 dagen per week zijn. Deze masker donderdag gaat over het charcoal honey masker van Origins.

 

Het merk Origins

Origins is een nummer 1 merk in maskers uit de U.S. De producten van Origins bevatten geen Parabenen, Ftalaten, Propyleenglycol. Minerale oliën, Petrolatum, Paraffine, DEA, Polyethyleenbolletjes & dierlijke ingrediënten. In dit honing masker wordt dus diervriendelijke honing gebruikt! Daarnaast test Origins niet op dieren maar op vrijwilligers om ervoor te zorgen dat de producten veilig zijn.

 

origins

 

Clear improvement

Het charcoal honey masker is een houtskoolmasker vermengd met honing. Het masker beloofd verstopte poriën en onzuiverheden te verwijderen, en daarbij ook de huid te voeden. Voor het beste resultaat kun je van te voren je gezicht het beste reinigen en met een warm vochtig washandje de poriën openzetten. Hierna kun je masker aanbrengen en op laten drogen om vervolgens af te spoelen. Er staat niet echt een tijd bij aangegeven dus ik kijk even na 10 a max 15 minuten hoe het masker eruit ziet en aanvoelt. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om het masker twee keer per week te gebruiken en dit raad ik ook wel iedereen aan die maskers gebruikt om dit echt altijd te doen.

 

Bamboo charcoal, Honing, Kaolin

Dit zijn de drie belangrijkste ingrediënten die het masker bevat. De bamboo charcoal zorgt ervoor dat de verstopte poriën en andere onzuiverheden verwijderd worden. De Golden wildflower & fermented honey zorg ervoor dat het masker een ontstekingsremmend en anti-irriterend effect heeft. De Kaolin in het masker (dit is een witte klei) zorgt ervoor dat het masker een detox effect heeft en tevens zorgt Kaolin er ook voor dat de oliën in je huid de juiste verhouding hebben.

 

origins

 

Wat vind ik van het masker na 1 week?

Ik vind het masker erg fijn om aan te brengen, het smeert fijn uit en voelt heerlijk koud aan op de huid. Het masker begon vrij snel harder te worden en vooral bij de neus te prikkelen, wat natuurlijk de bedoeling is. Na 10 minuten heb ik het masker eraf gehaald, dit ging vrij gemakkelijk met lauwwarm water en een washandje. Na het gebruik bleef mijn huid nog kort wat strak aanvoelen. Ik heb zelf niet heel veel last van onzuiverheden, als ik dit heb voornamelijk op mijn kin en soms op mijn wangen. Ik heb met dit masker in ieder geval weer een aantal mee-eters kunnen uitschakelen.

 

Wat vind jij van het Charcoal honey masker?

Het masker is te koop voor ca €31,- bij Origins zelf of bij oa Douglas.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

7 Reacties

  1. Klinkt als een fijne masker. Ik doe dat echt veel te weinig want het is zo goed voor je huid! Dus dit weekend toch een masker op mijn gezicht doen!

  2. Ik neem ook nooit de tijd om een lekker masker te nemen. Zou ik komende winter wel weer eens meer kunnen doen. Lekker in bad en dan kan zo’n masker perfect intrekken!

  3. Als ik dit lees besef ik me dat ik te weinig tijd voor mezelf neem. Ziet er goed uit, product dat bovendien ook zorgt voor een betere wereld. Vind de prijs meevallen, dus ga hem even opslaan. Misschien mooi cadeau voor de feestdagen!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: