Je lichaam en gezicht tegen de zon beschermen is misschien wel een van de belangrijkste dingen om je huid mooi te houden. Toch willen we allemaal een mooi kleurtje hebben en daarom smeer ik mijzelf altijd goed in.

 

Payot sunny crème divine SPF 50

De zonbescherming van Payot is geschikt om zowel op het lichaam als op het gezicht te gebruiken. Voor een goede bescherming moet het product goed worden aangebracht, te dun insmeren kan ervoor zorgen dat het beschermingsniveau lager is. Natuurlijk is het ook altijd belangrijk om het insmeren gedurende de dag te blijven herhalen en ook na het zwemmen weer opnieuw in te smeren. Zelf vermijdt ik ook liever de directe zon wanneer deze op zijn hoogst staat tussen 12.00 en 15.00 en ook wanneer ik onder een parasol zit smeer ik mijzelf in (maar dan minder vaak).

 

payot

 

De crème heeft een erg fijne textuur en smeert ook gemakkelijk uit. Wat ik een groot voordeel vind is dat het geen sterke parfumgeur heeft maar lekker licht fruitig ruikt. Ook vind ik het belangrijk dat een zonnebrand achteraf niet teveel plakt. Vooral bij een crème die ook voor het gezicht is goed blijft zitten. Van sommige zonnebrandcreme’s vind ik dat ze bij het zweten. Soms komt het dan in de ogen terecht en gaat het irriteren.

 

 

Zonneallergie

Zelf kan ik ook last hebben van een zonneallergie, dus voor mij is het altijd belangrijk om het liefst voor de vakantie al iets gekleurd te zijn. Zelf ga ik altijd in de aanloop van de vakantie een aantal keer naar de zonnebank. Zo voorkom ik dat ik op vakantie verbrand en/of uitslag krijg. In het begin van de vakantie begin ik altijd met een factor 50. Deze bouw ik dan meestal af naar een factor 30. Mocht het nou echt nodig zijn blijf ik natuurlijk liever de 50 gebruiken.

 

payot

 

De Payot sunny SPF 50 is te koop bij onder andere de Douglas voor ca €30,-

Welke factor gebruik jij altijd tijdens het zonnen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

9 Reacties

  1. Ik heb een huidskleur die nog mooier wordt als de zon erop schijnt. Om te voorkomen dat ik een droge huid krijg, gebruik ik voor mijn lichaam enkel zonnebrandcreme als ik naar het strand ga of pure monoi oil. Meestal met spf15. Op mijn gezicht smeer ik dagelijks spf30.

  2. Klinkt super goed! Pluspunten krijgt ie omdat ie niet plakt, daar hou ik ook totaal niet van! Misschien had ik deze nodig de afgelopen dagen want ben goed verbrand!
    Liefs,
    Elles

  3. Nadat ik van de dermatoloog hoorde dat er nagenoeg geen verschil zit in spf 30 en 50 kies ik meestal voor de eerste. Maar goed, is net hoe het uitkomt. In elk geval is de zon mijden en je huid voor vakantie vast laten wennen altijd goed en deze zonnebrand klinkt qua geur erg lekker, vind dat toch altijd wel fijn!

  4. Voor mijn gezicht gebruik ik factor 50 en verder 30. Ik kleur heel snel en smeer heel veel, ook bij mijn kinderen zorg ik dat ze goed ingesmeerd zijn. Ik zou niet willen hebben dat ze verbranden.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: