Naast alle make-up producten probeer ik ook graag andere producten uit. Zo was ik wel erg benieuwd wat Propolis kan betekenen voor mijn psoriasis huidaandoening. Ik mocht de Propolis zalf en Propolis tinctuur uitproberen via Honing Direct. Kom je meelezen?

 

Honing Direct Propolis zalf

Propolis zalf is een breedschalig inzetbaar product welke niet alleen goed zou werken, maar ook nog eens heel handig kan zijn om altijd in huis te hebben. Propolis zelf staat erom bekend effectief te werken tegen Bacteriën, Virussen, Schimmels en/of infecties. Het wordt daarom ook wel een anti septisch (bacterie dodend) genoemd. Het product is alleen extern (uitwendig) te gebruiken en kan onder andere goed werken bij Acne. Dit doordat het helpt bij ontstekingen en daardoor verminderen of verdwijnen de acne-klachten zelfs. Ook zou Propolis kunnen helpen tegen Eczeem, dit door de ontsmettende, kalmerende maar vooral de anti allergene werking van Propolis zalf. Zo worden allergische reacties (wat eczeem vaak is) verminderd.

Hoe gebruik je Propolis zalf? Je brengt de zalf aan op de gebieden waar de klachten zich uitten, je kunt het ook eventueel afdekken met een pleister. Dit laatste kan nog weleens handig zijn omdat Propolis ook vlekken op kleding kan geven! De Propolis zalf is bij Honing Direct zelf te koop voor €16,99 per xx ml.

Waarom ben ik zelf benieuwd naar het gebruik van Propolis zalf? Ik heb zelf last van psoriasis hiervan heb ik een aantal plekken vooral rondom de hoofdhuid. Dit ook door middelen welke echt mijn huid beschadigd hebben tegen de jeuk van de psoriasis zelf. Ook heb sinds ca 1,5 jaar regelmatig last van mijn terugkerende netelroos ik gebruik hier wel tabletten voor maar dit helpt eigenlijk te weinig en nog meer tabletten slikken zie ik zeer zeker niet zitten. Ik zou graag willen kijken wat de zalf dus op een langdurig termijn voor mij kan betekenen.

 

Propolis zalfPropolis zalf Propolis zalfPropolis zalf Propolis zalfPropolis zalf

 

Honing Direct Propolis tinctuur

Naast dat de Bijen erom bekend staan dat ze honing produceren, produceren ze ook een stofje genaamd Propolis. Propolis wordt gemaakt van de sap van planten en van bomen! Het is dus een natuurlijk product en de producten van Honing Direct komen direct van de imker af! De Propolis tinctuur heeft bijna dezelfde werking als de Propolis zalf maar de tinctuur wordt net even iets anders ingezet. Zo wordt het vaak gebruikt om wonden te ontsmetten/desinfecteren. Maar ook wordt het vaak gebruikt voor een goede weerstand, bij tandproblemen zoals kiespijn of ontstoken tandvlees.

Hoe gebruik je de Propolis tinctuur? Je kunt eenvoudig 4 tot 5 druppels toevoegen aan bijv een glas water. Je kunt dit het beste doen voor de maaltijd! Waarom ben ik zelf benieuwd naar de Propolis tinctuur? Ik heb zelf gevoelig tandvlees welke ook regelmatig ontstoken is. Ook met goede mondhygiëne duurt het soms erg lang voordat deze klachten verdwenen zijn. En soms is het zelfs lastig om bijvoorbeeld een gaatje te vullen omdat mijn tandvlees zo gevoelig is. Van de meeste tandproducten wordt ik echter onwijs snel misselijk en daarom wilde ik graag kijken of een tinctuur gemengd in een drankje de oplossing voor mij kan zijn.

 

 

Ben jij al bekend met Propolis? Zoja, waarvan?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: