Are you ready for the Refill Revolution? The Body Shop heeft voor 2021 het doel om 400 winkels te voorzien van een Refill station en in 2022 nog eens 400 winkels. Binnen 5 jaar is het de bedoeling dat elke winkel een Refill station heeft. Iedereen wordt zich steeds bewuster van het herbruiken en recyclen dus waarom dan niet in de beauty industrie? Kom je meelezen?

 

Refill Revolution

Julia van Makeupaddictdutchgirl is namens Beautyandlifebycecilia op bezoek geweest bij de allereerste Refill Revolution station in Nederland. Deze zit sinds 12 maart 2021 gevestigd in de grote The Body Shop winkel in Rotterdam. Hoe werkt het Refill station? Je kiest een aluminium hervulfles uit en kunt keuze maken uit de 9 populairste producten (shampoo, conditioner, douchegel en de handwash). Wanneer je fles weer leeg is neem je deze weer schoon mee naar de winkel en vul je hem nog een keer.

 

Refill Revolution

Als jij alleen over gaat op een hervulfles kun je ca 32 flessen plastic per jaar besparen. Als iedereen overgaat of hervulflessen kunnen we samen ca 25 TON plastic per jaar besparen! Daarnaast bespaar je zelf ook nog eens omdat de hervulfles 300 ml bevat in plaats van de plastic verpakkingen met 250 ml. En dit gewoon voor dezelfde prijs! Met elke hervulling krijg jij dus elke keer 50 ml aan product gratis!

 

Refill RevolutionRefill Revolution

 

De Toekomst

The Body shop wil op het lange termijn steeds meer toewerken naar zero waste verpakkingen. Het bedrijf gebruikt al steeds meer plantaardige en gerecyclede verpakkingsmaterialen welke op een verantwoorde manier zijn verkrijgen. 2 jaar geleden in 2019 ging The Body Shop ook een samenwerking aan met Plastics For Change. Het doel van deze samenwerking was het plasticprobleem op een andere manier aan te pakken. Zo werd Community Fair Trade gerecyclede plastic uit de Indiase stad Bengaluru ingekocht. Op deze manier werden de straten ook gelijk schoongehouden en werd een hoop zwerfafval voorkomen.

 

 

Clean brand

Naast het plastic heeft The Body Shop zich ook voor een hoop andere zaken ingezet betreft Mens, Dier en de planeet. Zo is het bedrijf vanaf de start af aan al voor dierenrechten (dierproefvrij). Maar koopt het ook de meest hoogwaardige en ethische producten in. Deze zijn verkregen bij boeren, fabrikanten en ambachtslieden van over de hele wereld. Een dit allemaal voor een eerlijke prijs! Zo wordt de beautywereld een stuk eerlijk en daarmee mooier.

 

Refill RevolutionRefill Revolution

 

Julia: ”Het was een enorm leuke ervaring. The Body Rotterdam legde alles heel erg goed uit en de medewerkers stonden ook echt achter het hele concept. Ze hebben de liefde voor The Body Shop en voor de nieuwe Refill Revolution erg mooi overgebracht. Het was een gezellige en leuke ervaring waarin alles goed werd uitgelegd en ik een hoop uit heb geleerd. Ik mocht zelf een flesje uitzoeken voor het Refill station en koos mijn favoriete geur (aardbeien) om het mee te vullen. Verder kreeg ik nog een van de nieuwste bodybutters en kreeg ik een ontzettend leuke goodiebag gevuld met nog meer heerlijke producten van The Body Shop. Uiteraard niet in een plastic tas!! Al met al, een hele leerzame ervaring en fijne middag. Ik sta voor 100% achter hun nieuwe plastic vrije concept die ze steeds meer willen gaan toepassen in de toekomst.

 

Goodiebag

Refill Revolution

 

Wat vind jij van het Refill Revolution concept?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: