Shocking!! Maar 1 op de 2 vrouwen wereldwijd heeft meer zelftwijfel dan zelfliefde. Hoewel ik altijd dacht ik een van de weinige was welke onzeker is over alles. En het altijd lijkt alsof verder iedereen onwijs zelfverzekerd is lijkt het toch anders te zijn. The Body Shop deed er wereldwijd onderzoek naar en heeft daaruit geconcludeerd dat vrouwen meer Self Love nodig hebben… Kom je meelezen?

 

Self Love

The Body Shop heeft een wereldwijde Self Love beweging gestart met ambassadrice Mayra Louise. Op 8 maart 2021 heeft The Body Shop een wereldwijd onderzoek gedaan waaruit is gekomen dat 1 op de 2 vrouwen meer zelftwijfel heeft dan zelfliefde. Wel zou meer dan 60% willen dat ze meer respect voor zichzelf zouden hebben. Mensen onder de 35 jaar, singles, mensen met een handicap en mensen uit de LGBTQ+ scoren lager op zelfliefde. Naar aanleiding hiervan is The Body Shop een wereldwijde beweging gestart: ”Self Love Uprising”.

 

Landen zoals Zuid-Korea, Saoedi-Arabie en Frankrijk scoren het laagst. Denemarken, Australië en de Verenigende Staten scoren het hoogst. Nederland had een Selflove score van 58 (5 punten boven het internationale gemiddelde).

 

Self Love

 

Het Onderzoek

Het onderzoek dat is opgezet door The Body Shop in samenwerking met het marktonderzoeksbureau Ipsos is op meer dan 22.000 mensen uitgevoerd in 21 verschillende landen. De Self Love Index omvat een aantal academische maatstaven van eigenwaarde, welzijn en geluk. Het laat zien hoe leeftijd, geslacht, land en levensstandaard van invloed zijn op hoe mensen over zichzelf denken. Een aantal belangrijke punten uit het onderzoek:

  • De corona crisis heeft een positievere invloed op de zelfliefde van vrouwen. Eerlijk gezegd kan ik mij hierzelf niet in vinden omdat ik er juist dood ongelukkig van ben. Ik ben aangekomen, heb minder bewegingen en ben het vele thuiszitten eigenlijk wel even zat. Nu zijn hier in Oostenrijk gewoon een stuk strengere regels geweest dan in Nederland.
  • Mensen die meer social media gebruiken voelen minder zelfliefde. Maar voelen wel 2 x zoveel emotionele steun vergeleken met niet social media gebruikers. Hier kan ik mijzelf dan wel weer in vinden want bijna iedereen geeft je wel even een stukje positiviteit in moeilijke periodes.
  • Maar liefst 72% van de vrouwen in het Verenigd Koninkrijk wenst dat haar lichaam er anders uit zag. Hier kan ik mijzelf enorm in vinden omdat ik echt onzeker ben over mijn eigen lichaam.
  • Jongere vrouwen worstelen meer met hunzelf. Ca 50% van de Gen Z vrouwen valt in de laagste categorie vergeleken met minder dan 20% van oudere vrouwen. Ik denk persoonlijk dat ik vroeger beter in mijn vel zat dan momenteel met 30 jaar oud. Al is dat vooral omdat momenteel even alles wel tegenzit.

 

The Body Shop wil de bevindingen gebruiken en onder een extra loep leggen om zo te kunnen verbeteren. Het doel is dat er in 1 jaar tijd 1 miljoen keer wordt gehandeld uit Self Love. Zo wordt er meer liefde en positiviteit in de wereld gecreëerd.

 

 

Mayra Louise

The Body Shop gaat diverse samenwerkingen aan met bekende personen en influencers welke zich inzetten voor zelfliefde, deze gaan functioneren als Selflove ambassadors. Voor Nederland is dat de ambassadrice Mayra Louise. Mayra is moeder en auteur van het boek ‘op je lijf geschreven’. Het boek gaat over het accepteren van jezelf en je lichaam. Ze voerde zelf jarenlang een strijd tegen haar eigen lichaam en haar mind dat ze dunner moest zijn om gelukkiger te zijn. Nu ziet Mayra in dat het juist het tegenovergestelde is. Selflove heeft namelijk te maken met je eigen verhaal en je eigen lichaam, en dat is voor iedereen anders. En iedereen mag er ook zijn!

 

Mijn Self Love

Ondanks dat ik vroeger zelf onwijs veel gepest ben en vroeger zelfmoord gedachten heb gehad. Heb ik een manier gevonden om daar uiteindelijk meer positiviteit uit te halen dan negativiteit. Ik heb een aantal jaren gehad waar ik wel echt tevreden was met mezelf, mijn lichaam, mijn werk en mijn omgeving. Na mijn zwangerschap is daar een hoop in veranderd. Waar ik eerst na de bevalling onwijs trots was op mijn gewicht was er zo ineens een half jaar later zo 25 kilo bij. Hoe dit is gebeurd? Door de onwijs moeilijke periode met Isabelle (koemelkallergie) heb ik zeker wel te maken gehad met een postnatale depressie.

En weet je wat, dat mogen wij vrouwen ook eigenlijk wel. Het is namelijk een hoop voor je lichaam en mind om 9 maanden zwanger te zijn, een heftige bevalling te hebben (na 20 uur toch een keizersnede) en dan de pittige periode achteraf.

Inmiddels ben ik betreft dat wel erg trots op waar ik nu ben, want van huilend naast het bed zitten als ze niet wilde slapen heb ik nu een engelen geduld om er voor haar te zijn en proberen te begrijpen wat er op dat moment nodig is. Betreft mijn lichaam was ik absoluut niet meer trots op mijzelf. Maar waar ik wel trots op ben is dat ik daarmee bezig ben. Ik ben namelijk met Weight Watchers gestart en ben op deze manier al 7 kilo afgevallen in 3 maanden tijd! Voor mijn eerste doel is er momenteel nog 3 kilo nodig waarmee ik mijn volgende doel wil gaan stellen.

Ik ben uiteraard helemaal voor Body Positivity en iedereen moet trots zijn op het lichaam, want het lichaam is gewoon mooi. Het gaat mij uiteindelijk ook niet alleen om wat er op de weegschaal staat… Bovendien kan iedereen wat van mijn lichaam vinden, maar aan het eind van de dag gaat het erom wat ik vind mijn lichaam en van mezelf vind….

Nu wil ik met deze boodschap natuurlijk niet zeggen dat afvallen voor iedereen nodig is om meer Self Love te hebben!!! Dit is gewoon mijn persoonlijke doel om fitter en gezonder te zijn. Wat mij persoonlijk uiteindelijk meer Self Love geeft. Wat geeft mij nog meer Self Love? Met Isabelle leuke dingen doen, een lekker stukje wandelen, genieten van een heerlijke maaltijd of cappuccino in de zon, fotograferen en natuurlijk bloggen!!

 

Wat is jouw Self Love?

PS: Doe jij ook mee aan de #SelfLoveUprising ? Ik post eerdaags op Instagram ook nog een leuke bijdrage hieraan gewijd #zelfliefde #TheBodyShop

Dit artikel is in samenwerking met The Body Shop, lees mijn disclaimer voor meer informatie

1 Reactie

  1. Self Love heeft denk ik idd niets te maken met hoe je lichaam eruit ziet, maar met goed voor jezelf zorgen. En soms is dat afvallen om gezonder te zijn en soms is dat juist aankomen om sterker te worden. Voor iedereen anders!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: