Een shampoo in de vorm van een bar gebruiken is voor mij ook de eerste keer. Maar het voordeel aan een plastic vrije verpakking voor het milieu spreekt mij dan ook zeker wel aan om te kijken of dit geschikt is voor mijn haar.

 

Shampoo Bar Munt

Ik heb gekozen voor de Munt bar omdat deze een kalmerende werking heeft op de hoofdhuid en help tegen roos. In het masker zit ook nog eens olijfolie en pepermunt welke ervoor zorgen dat je haar gereinigd wordt en een verfrissend effect achterlaten. Bovendien verzacht deze shampoo bar ook de hoofdhuid waardoor het erg geschikt is voor een gevoelige hoofdhuid. Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk al weten uit vorige reviews heb ik last van psoriasis schilfering op mijn hoofdhuid. Dit gaat in periodes gepaard van enorme jeuk! Ik heb al erg veel medicatie geprobeerd welke meer schade heeft aangebracht dan goed heeft gedaan en toen ben ik op zoek gegaan naar oplossingen in andere vrij verkrijgbare producten. De meeste helpen voor een bepaalde periode wel goed, waarna het dan toch weer erdoorheen breekt. Ik ben dus erg benieuwd wat deze voor mij gaat doen!

 

shampoo bar

 

Wist jij al dat we per persoon zo een 165 kilo aan plastic gebruiken per jaar! Hiervan is ruim de helft plastic wat we maar eenmalig gebruiken! Door een shampoo bar te gebruiken ipv shampoo in en plastic fles bespaar je al zo een 3 plastic flessen!! De verpakkingen welke eromheen gebruikt worden zijn volledig biologisch afbreekbaar. De opvulchips kunnen herbruikt worden, weggegooid worden of gecomposteerd worden. Ook zijn ze 100% oplosbaar in water (hier ben ik stiekem ook wel erg benieuwd naar, maar helaas had ik de chips al in de compostbak gegooid)

 

shampoo bar

 

Hoe gebruik je de bar?

Zorg ervoor dat je handen goed nat zijn zodat je de shampoo bar ertussen kan wrijven. Door het masseren komt er schuim vrij welke je over je haren kunt verdelen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bar direct over je natte haren te wrijven. Na het intrekken kun je de shampoo weer zorgvuldig uitwassen en de shampoo bar op een droge plek (bijvoorbeeld een shampoo bar zakje of shampoo bar blikje) gebruiken zodat je er nog zo lang mogelijk van kunt genieten!

 

shampoo bar

 

Het effect?

De shampoo bar schuimt waanzinnig goed zowel tussen de handen als direct gebruikt op de haren/hoofdhuid. De shampoo ruikt lekker maar ook niet te sterk. Na het douchen had ik geen jeuk meer op mijn hoofdhuid, deze bar werkt dus wel kalmerend voor mij. Het product bevalt mij tot nu toe goed en ik het zou het ook zeker opnieuw aanschaffen.

 

De shampoo bars kosten tussen de €6,95 en €9,95 per stuk. Mocht je volledig willen overstappen op plasticvrije verpakkingen verkoopt shampoobars.nl ook conditioners en body bars! Je kunt gebruiken maken van de kortingscode PLASTICVRIJ voor 10% (geen affiliatie overigens)

 

Heb jij al eens een shampoo bar geprobeerd? Zoja, welke?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: