Twee weken geleden heb ik een cadeau ideeën blog voor de feestdagen gemaakt met een aantal producten van Lekkerhoning. Er waren nog twee producten welke ik moest reviewen, omdat dit om maskers gaat test ik deze altijd liever een langere periode voor ik een review kan maken. In deze blog review ik het Shea butter haarmasker.

 

Shea Butter haarmasker

Naast dat ik graag maskers voor mijn gezicht gebruik, gebruik ik ook 1 a 2 keer per week een masker voor mijn haar. Ik heb vrij lang haar, waardoor de verzorging van mijn haar extra belangrijk is. Ik testte daarom graag dit masker met shea butter, avocado olie, abrikozen olie, honing, propolis, bijenwas en aloë vera. Het masker bevat GEEN: Siliconen, quaternair en is ammoniumzoutvrij! Het masker zou geschikt zijn voor vrouwen met lang, fijn en/of droog haar. De werking van het masker zou voedend en versterkend zijn, en de glans aan het haar terug te geven.

 

shea butter

 

Gebruiksaanwijzing

Hier kwam ik een beetje in de clinch. De gebruiksaanwijzing op de verpakking is namelijk in het Frans, en ik spreek/lees/schrijf dus geen Frans! Ik heb een kijkje genomen op de website van Lekkerhoning hier kwam ik het volgende gebruik tegen: Bij voorkeur voor het wassen aanbrengen. Op het haar aanbrengen en daarbij de haarwortels vermijden. Het masker hierna 1 a 2 uur of een hele nacht laten intrekken met een warme handdoek. Het masker vervolgens uitspoelen met een speciale zachte shampoo (er staat dan helaas niet bij welke).

 

Waar ik niet helemaal uitkwam is of ik het nu op nat of droog haar moest aanbrengen en of de minimale inwerktijd echt 1 a 2 uur zou zijn. Ik heb hierdoor aan Lotte (ook gastblogger op mijn blog) welke nog een beetje Frans kan om informatie gevraagd en ook de google zoekmachine nog geraadpleegd. Hier kwamen wij uit op het volgende: Je kunt het masker als conditioner gebruik waarbij je het masker 3 a 5 minuten laat intrekken. Voor een intensievere behandeling zou het masker een inwerktijd van 1 a 2 uur nodig hebben onder een warme handdoek. Het masker moest ook inderdaad op de natte haren aangebracht worden en voornamelijk de punten van de haar goed inmasseren.

 

shea butter

 

Mijn ervaring

Het masker ruikt erg fijn, wat ik eruit kan halen is de Shea butter, de honing en nog een zoete geur die ik niet helemaal kan plaatsen maar erg lekker is. Het masker is lekker stevig qua structuur waardoor het aanbrengen ook erg prettig is. Ik heb het masker wat extra aangebracht op de haarpunten, omdat deze bij mij altijd snel droog zijn. Ik heb het product 4 keer gebruikt als conditioner (2 x per week) en 4 keer als intensief masker (2 x per week). Als conditioner vind ik het haarmasker erg fijn, ik heb het idee dat het meer voeding geeft dan een ”gewone” conditioner. Wat ik altijd belangrijk vind is dat ik na het wassen van mijn haar geen klitten heb, dit lost dit masker als conditioner helaas niet op. Als intensieve verzorging met 1 a 2 uur inwerktijd zijn de klitten wel  een stuk minder. Ik zal dit product dus aanraden te gebruiken naast een gewone conditioner.

 

Het masker kost €20,- voor een pot van 200 ml. Met de kortingscode ”LEKKER10” krijg je 10% korting op je gehele bestelling.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

25 Reacties

 1. Het klinkt als een heerlijk haarmasker. Ik moet mijn haar regelmatig verwennen

 2. Ziet er mooi uit, mooie foto’s ook zo in kerstsfeer! Beetje vervelend van die onduidelijke instructies, daar ben je wel even zoet meemee als je geen Frans spreekt :’)

 3. Ik vind het toch altijd wel belangrijk voor een goede review langer te testen en geen zelfde producten door elkaar. Leuk om te horen dat de blog bevalt! Dank je wel.

 4. Wat goed dat je het masker zo vaak hebt getest, dat geeft een beter beeld van de werking. Ik heb ook lang en een beetje droog haar, dus ik vond het interessant om te lezen. 1-2 uur is wel lang, maar voor een beauty-avondje wel lekker (is alweer veel te lang geleden dat ik dat gedaan hebt eigenlijk..)

 5. Ik vind 20,- best veel voor een haarmasker met zulke onduidelijke instructies.

 6. Het is inderdaad een lange zit. Ik ging gewoon productfoto’s maken en blogs schrijven was het telkens zo voorbij.

 7. Het klinkt als een goed masker op basis van natuurlijke ingrediënten, ben benieuwd of het ook lekker ruikt.

 8. De inwerktijd is ook erg lang, mijn voorkeur gaat ook uit naar maskers van ca 10 a 15 minuten. Het probleem van veel zelfgekochte producten die nog in de rij liggen snap ik wel heb een hele Alex ladekast vol met spullen klaarliggen voor reviews. Maar gekregen producten krijgen toch altijd wel wat voorrang natuurlijk.

 9. De geur is ook echt niks op aan te merken. Ik heb wel een aantal maskers gehad welke mijn haar onwijs zacht en klitvrij maken bv die van Wella.

 10. Twee uur laten inwerken? Wow, dat is een behoorlijke tijd. Het klinkt wel als een haarmasker wat goed werkt. Ik probeer producten ook altijd een geruime tijd te gebruiken voordat ik een review schrijf. Ik ben wel benieuwd moet ik je zeggen. Ik heb alleen nog behoorlijk wat (ook zelfgekochte) producten liggen…

 11. Aah heerlijk zeg! De smaken klinken wel erg goed moet ik zeggen 🙂 jammer dat het klitten niet verhelpt, maar dat doet een masker bij mij trouwens zelden hoor

 12. Hi Tamara, altijd lekker een goed haarmasker. Ik heb er laatst eentje gebruikt van Andrélon…die vond ik niet zo…was gelukkig een testertje. Deze klinkt erg goed!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: