Beauty,  Gezondheid,  Lifestyle

Slimcab en Infaroodtunnel

Deze throwback gaat over mijn ervaring met de slimcab, rolmassage en infaroodtunnel. Afgelopen dinsdag 12 april had ik mijn eerste kennismaking met de Body studio in Alkmaar. Ik had hier een afspraak staan voor een proefles slimcab in combinatie met een rolmassage met een vervolgafspraak voor de infaroodtunnel.

 

Wat is de slimcab? De slimcab is een doorzichte infarood cabine waarin je kleine oefeningen gaat uitvoeren.

De temperatuur in cabine is ongeveer 37 graden. Door de infarood warmte behaal je sneller je gewenste resultaten en zorgt het er ook voor dat je spieren beter doorbloed worden. Een sessie duurt ongeveer een half uur en is daarna het beste te combineren met een rolmassage van 25 minuten. Door de rolmassage worden de afvalstoffen welke zijn vrijgekomen vanuit de slimcab oefeningen goed afgevoerd en wordt je bindweefsel verstevigd. De rolmassage wordt uitgevoerd door houten rollers en het is op vrijwel elk lichaamsdeel toe te passen. De rolmassage is goed voor centimeterverlies en vermindering van cellulitis. Het effect van een rolmassage is intensiever wanneer het lichaam warm is en daarom wordt het aangeraden om vooraf de slimcab (of de infaroodtunnel) te gebruiken.

 

slimcab en infaroodtunnel slimcab en infaroodtunnel

 

Wat zijn de positieve effecten van slimcab/rolmassage?

-Afslanken

-Ontgiftiging

-Vermindering van pijn (bv rugpijn)

-Activering van bloedcirculatie

-Vermindering van cellulitis

-Zuivering van de huid

-Tegenwerking van stress en vermoeidheid

 

Wat kost een behandeling?

De behandeling gaan per 10 ritten en een combinatie van 30 minuten slimcab + 25 minuten rolmassage kost 200,- Mocht je liever alleen de slimcab willen gebruiken kost dit per 10 ritten 155,-

Hiernaast biedt de Body Studio ook een D-line pakket aan dit bestaat uit 4 weken voedingsplan met 8 keer slimcab en 8 keer rolmassage. Dit pakket heb ik niet zelf uitgeprobeerd.

 

slimcab en infaroodtunnel slimcab en infaroodtunnel

De Body studio Alkmaar zit zoals de naam het al zegt in Alkmaar.

Het is met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed te bereiken. Het station is op max 10 minuten loopafstand, en de bushalte op max 5 minuten loopafstand. Met eigen vervoer is er een parkeergarage in de buurt. Het gebouw van Body studio Alkmaar ziet er goed verzorgd uit en heeft ondanks de kleine ruimte het optimale ervan gemaakt. Er zijn in totaal 3 slimcab tunnels en 4 rolmassage banken. Bij een behandeling moet je meenemen: Sportkleding, handoek en een extra paar sokken (er zijn geen schoenen nodig). Wanneer je plaatst neemt blijft er iemand bij je staan die een uitleg geeft over de slimcab cabine.

Wanneer je plaats neemt zie je boven je een tablet hier kan je kiezen uit een tiental verschillende oefeningen. In de video’s wordt de oefening duidelijk voorgedaan en wanneer het nodig is ook in een rode balk aangegeven om van been te wisselen. Voor bepaalde buikspieroefeningen zijn er ook 2 handvaten in de slimcab waaraan je je vast kunnen houden (niet om je kracht uit te halen). Na ongeveer 10 oefeningen zit het half uur erop.

 

 

Ik heb het als prettig ervaren omdat je ook daadwerkelijk zelf wat moet doen.

Het is dus geen behandeling waar je half slapend ligt en dan vervolgens slank wakker wordt. Hierna was het tijd voor de rolmassage. Hier ligt een foto instructie bij van ongeveer 10 oefeningen, maar bij de eerste keer is er iemand bij die ze eventueel op een andere bank voordoet. Om de 2 minuten geeft het apparaat een piep waarin je van positie kan verwisselen. Doe je het nou vaker kun je ook gewoon kiezen om alleen je benen te doen. Tijdens mijn behandeling heb ik mijn rug, buik, bovenarmen, binnenbenen, buitenbenen en voeten gedaan. Ik was begonnen met de voeten wat voor mij erg kietelde (heb er werkelijk een hekel aan als iets in de buurt van mijn ondervoet komt en heb dan de neiging om een kungfu trap uit te voeren) maar uiteindelijk was het wel te doen.

 

 

 

Ondanks dat dit gedeelte wat meer passief is vond ik het wel leuker om van houdingen te verwisselen om zo een beetje in beweging te blijven.

Ik moet zeggen dat ik als Fitness blogger wel al redelijk wat heb uitgeprobeerd in deze tijd en dat ik me toch telkens weer verbaas over welke nieuwe methodes er telkens weer zijn om slanker te worden. Ik heb er vaak een hard hoofd in of dit dan ook wel daadwerkelijk meer effect heeft dan bezoekjes aan de sportschool. Juist hierom blijf ik het leuk vinden om zulke behandelingen uit te testen.

 

Mijn resultaten:

De na-metingen zijn de volgende ochtend gedaan.

Taille (over de navel) voor de behandeling 99 cm

Taille (over de navel) na de behandeling 97 cm

 

Ik ben in gewicht  niks afgevallen maar in de taille omvang ben ik wel 2 centimeter afgevallen. Persoonlijk vind ik dit altijd belangrijk dan het hoeveel ik weeg.

 

De volgende ochtend voelde ik me vrij energiek, ik was vroeg de veren uit en voelde me toch uitgerust.

In de ochtend heb ik wel een lichte spierpijn gehad (was ik al voor gewaarschuwd) dit was voornamelijk bij mijn buikspieren en heel lichtjes in de armen. Zelf vind ik dit altijd een positief teken en motiverend om die abs te laten branden.

 

Na deze ervaring heb ik ook de infaroodtunnel bij hun mogen uitproberen.  De infaroodtunnel is nog een vrij nieuw item in Nederland en nog uniek in Noord Holland.

Een infarood behandeling is een compacte infaroodsauna waarin je liggend plaatsneemt. De lange infaroodstralen werken diep op de huid en zorgen ervoor dat je goed gaan transpireren. Via het zweet worden schadelijke stoffen afgevoerd zoals vetten en gifstoffen waardoor het lichaam als het ware wordt gezuiverd. De warmte verlicht tevens spier-en gewrichtspijn en zorgt voor een goede training van hart en bloedvaten. Je lichaam ziet de warmte als ”koorts” en reageerdt daarop door meer witte bloedlichamen aan te maken en het hart sneller te laten pompen hierdoor wordt je totale weerstand verbeterd doordat je afweer tegen virussen en bacterien wordt versterkt. Een sessie in de infaroodtunnel duurt 25 minuten.

 

De positieve effecten op een rijtje:

-Afslanken

-Ontgiftigen

-Vermindering van pijn (bv rugpijn, spierpijn)

-Activering van bloedcirculatie

-Vermindering van cellulitus

-Zuivering van de huid

-Gaat stress en vermoeidheid tegen

 

De tarieven voor de infaroodtunnel:

-Een losse behandeling 16,-

-10 behandelingen 155,-

-20 behandelingen 2 keer 147,50

-30 behandelingen 3 keer 140,-

 

Ik vond de behandeling in ieder geval heerlijk ontspannend en de lichte spierpijn die ik van de slimcab heb was bijna geheel verdwenen na dit half uurtje.

Ik ben zelf al een zweter als ik alleen maar gestofzuigd heb  (vergeet hierna dat ik dit gezegd heb) maar vond het nog meevallen hoeveel ik in de tunnel gezweet had. Je kan met de tunnel zelf kiezen of je gekleed, lingerie of volledig naakt in de tunnel gaat liggen. Je gaat op je zelf meegebrachte handdoek liggen (groot zwembadlaken wordt aangeraden). De infaroodtunnel zou je kunnen combineren met de rolmassage, maar ik had na het half uur wel erg de behoefte om lekker naar buiten te gaan. Ik zou het daarom eerder adviseren om de slimcab met de rolmassage te combineren en de infaroodtunnel op een aparte dag te gebruiken.

 

infaroodtunnel

 

De ruimte was niet ideaal om zelf een goede foto te kunnen maken omdat de kamer vrij donker is op een rode sfeerlamp na. Hierom plaats ik in deze blog dan ook een foto van hun eigen website om nog een duidelijke impressie te kunnen geven van de infaroodtunnel.

 

Was jij al bekend met de slimcab, rolmassage en/of infaroodtunnel? Meer interesse in soortgelijke blogs? Lees dan over Size zero.

12 reacties

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog

  Tsja, ik vind het toch best veel geld… en eerlijk gezegd: ik geloof er ook niet in… Iedereen is na warmte een paar cm’s minder, dat is omdat je minder vocht in jet hebt, handig weetje! 😉

  Maar dat is mijn persoonlijke mening… iedereen staat vrij om te doen wat hij wil en als je het leuk vindt, zeker blijven doen! 😉 Sowieso, je moet doen waar je je goed bij voelt!

 • MeerMetMama

  Ik ken dit eigenlijk helemaal niet. Klinkt opzich allemaal positief. Ben wel erg benieuwd wat het doet op het moment dat je stopt met behandelingen.

 • manon97

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik moet ook zeggen dat ik niet zo in dit soort dingen geloof. Zeker omdat het zo duur is zou ik het nooit proberen, maar mocht ik van heeeeel veel mensen goede verhalen horen dan is het eens de moeite waard 🙂

 • Marijke

  Ik ken dit helmaal niet. Maar oefeningen doen in de warmte klinkt wel relaxed. Zweten is niet erg, daarna lossen we dat wel weer op.

 • Lodi

  Dit is echt helemaal nieuw voor mij, ik ken niet. Zelf vind ik he best veel geld voor een behandeling van een aantal keren, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik ben dan zo benieuwd wat er gebeurd als je het niet meer doet. Wat dat is het goed dat ze er ook een voedingsplan bij doen, want uiteindelijk is beter en gezonder eten toch waarvan je af za vallen.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: