Ik ben een groot waterdrinker, maar ik heb een hekel aan die grote en zware flessen water, die ook steeds meer in prijs lijken te stijgen. Ik drink ca 2 a 3 liter water op een dag en heb voorkeur aan water met een lichte bruis erin. De ene keer puur maar ook wat gemengd met een siroopje. Sinds kort ben ik volledig overgegaan op een soda stream wat een hoop getil, ruimte en geld scheelt.

 

Soda Stream

Soda Stream is een apparaat waarmee je kraanwater gemakkelijk omzet in bruisend water. Sinds kort heeft Soda Stream een nieuw apparaat op de markt gebracht de spirit one touch. In tegenstelling tot de vorige Soda Stream werkt deze op elektriciteit, maar het grootste verschil ligt hem in het gebruik. Mijn vorige Soda Stream moest ik ingedrukt houden tot wanneer dat ik dacht dat er genoeg bubbels zijn toegevoegd. Met de nieuwe Soda Stream spirit one touch kun je met een eenvoudige druk op de knop kiezen uit drie verschillende standen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de lichtste bruis stand, maar zo op zijn tijd is een sterkere bruis ook erg lekker.

 

 

Cylinder

Alle Soda Stream apparaten werken met een cilinder. Bij aankoop van een apparaat zit er altijd 1 cilinder bij. Om nooit zonder cilinder te komen zitten kun je een reservepack aanschaffen, hierbij zit 1 cilinder en 1 extra fles. Via sodastreamstore.nl kun je eenvoudig je cilinder omwisselen. Bij levering van de nieuwe cilinder(s) ontvang je een retourlabel waarmee je de lege kunt retouren.

 

 

Soda Stream flessen

De Soda Stream flessen bevatten een hermetische dop. Dit zorgt ervoor dat het koolzuur langer aanwezig blijft. De flessen hebben een houdbaarheid waarmee dit gegarandeerd kan worden, hierna zul je nieuwe flessen moeten aanschaffen. Bij aankoop van een machine zit er altijd een liter fles bij. Ik heb er zelf voor gekozen om ook 4 halve liter flessen aan te schaffen om te gebruiken voor onderweg.

 

 

De nieuwe Mocktail smaakjes

De nieuwe alcoholvrije mocktails die ik mocht testen waren de Italian Sprits, Bahamas Pina Colada en de Pink Mojito. Alledrie doen mij zeker denken aan een cocktail, maar dan alcoholvrij (mocktail). Bij de Pink Mojito kwam voor mij de munt het meest naar boven. Bij de Bahamas Pina Colada was de cocos het meest overheersend en de Italian Spritz een heerlijke sinaasappelsmaak. De Italian Spritz was dan ook zeker mijn favoriet van deze drie smaakjes. Naast deze drie heeft Soda Stream nog een ruim assortiment aan andere smaakjes zoals cola, lemon en orange. Voor ieders wil is dus wel iets te vinden.

 

 

Hoe gebruik je de Soda Stream?

Vul de fles(sen) tot aan de aangegeven streep. Koppel de fles aan het apparaat, waarna je op de knop drukt van de gewenste sterkte en nog een keer drukt om te bevestigen. Zodra het apparaat klaar is met bruisen kun je de fles weer loskoppelen. Via de dop van de smaakjes kun je jou hoeveelheid siroop doseren en toevoegen aan het bruisende water. Even laten mengen en daarna heerlijk genieten van je drankje. TIP: bij deze mocktails is het heerlijk om een stukje fruit toe te voegen denk aan een aardbei, ananas of sinaasappel.

 

Ben jij al bekend met Soda Stream?

Via de store locator kun je kijken waar je jouw Soda Stream kunt kopen

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie

7 Reacties

  1. Wij hadden vroeger zoiets van een ander merk, maar ik was er niet heel erg kapot van, ook omdat er (destijds) weinig smaken bij zaten die geen koolhydraten bevatten (vanwege diabetes type 1)

  2. Vind het wel een leuk concept. Ben zelf alleen niet zo’n fan van bruisende drankjes 🙂

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: