Ik heb al eerder op mijn blog geschreven over mijn Weight Watchers avonturen. Ik heb ook enorm goede resultaten behaald met Weight Watchers. Maar helaas had ik het toch weer laten verslonzen. Daarom was het weer tijd om op het goede spoor te komen en weer verder te gaan, oftewel tijd om Summer ready te worden. In deze blog vertel ik over mijn eerste week Weight Watchers. Kom je gezellig meelezen?

 

Week 1 Weight Watchers

De zomer komt eraan en ik voel mij niet helemaal goed met mijn lichaam. Ik wil graag wat meer Summer ready worden en om dat te bereiken ben ik weer begonnen met Weight Watchers. Ik besloot om weer helemaal fris te beginnen want ik wil niet alleen wat kilo’s kwijt maar ook gewoon gezonder gaan eten voor meer energie. Soms vind ik het lastig om creatief te zijn met eten omdat ik niet continue hetzelfde wil eten. En soms wil ik ook gewoon wat gemakkelijks eten omdat mijn man niet kookt en ik niet 7 dagen uitgebreid in de keuken wil staan.

Daarom ga ik mijn nieuwe avontuur aan met wat vertrouwde recepten van vorig jaar. Maar wil ik ook wat nieuwe recepten gaan uitproberen. De recepten welke goed bevallen ga ik bewaren in een WW map zodat ik ook nadat ik mijn gewenste gewicht heb bereikt nog gezond kan blijven eten.

 

Maandag

Ik ben op Maandag 9 Mei begonnen met mijn summer ready WW doel en op Amazon heb ik week menu’s gekocht om zelf in te vullen. Dit vind ik zelf fijn omdat ik dan mijn boodschappen per week kan doen en minder de verleiding in een supermarkt tegenkom. Het allereerste wat ik op mijn menu ben gaan invullen is zowel ’s ochtends als ’s middags een cappuccino. Dit kost gelukkig maar 1 punt en ik heb het gewoon nodig haha! In de ochtend heb ik een wrap gegeten met ei, komkommer, paprika en mozzarella.

Dit vind ik echt een heerlijk recept en eet ik ook gerust meerdere keren per week. Het is makkelijk het is snel en het belangrijkste het vult goed tot de middag. In de middag heb ik spaghetti Carbonara gegeten, met dit recept ben ik al bekend en dit is gewoon heerlijk. In de avond heb ik nog een kaastosti gegeten met sla en komkommer wat ook altijd erg goed bevalt en goed vult.

 

Dinsdag

In de ochtend ben ik uiteraard weer begonnen met mijn cappuccino en daarbij een roerei met stukjes kipfilet (vleeswaren) en lente ui. Dit recept was mij ook al bekend en bevalt prima voor bv 1 keer in de week. Het is snel klaar maar vult niet helemaal genoeg tot de middag. Omdat dit weinig punten kost is dat ook prima want dan kun je tussendoor nog wat anders eten… In de middag heb ik een pizza bolognese gemaakt.

Normaal maak ik weleens het deeg helemaal zelf maar dit keer heb ik een kant en klare bol gebruikt uit de vriezer. Deze zijn ook een stuk beter en gezonder dan de kant en klare pizzadeeg in de supermarkt. Bovendien is het precies het gewicht wat ik nodig heb voor de pizza. In de avond heb ik eens een nieuw recept uitgeprobeerd namelijk een pannenkoek gevuld met groenten en een kruiden dip. Dit was echt enorm vullend en heerlijk deze ga ik volgende week ook zeker weer maken!

 

Woensdag

Op woensdag heb ik bananenbrood met hazelnoten gemaakt en ook dit recept was mij al bekend. Het is vrij gemakkelijk en snel het enige wat even duurt is de baktijd van 40 minuten. Ik maak ze tegenwoordig in een muffin vorm zodat ze gelijk geproportioneerd zijn i.p.v. een cake vorm. In de middag heb ik kip gyros gemaakt met sla en rijst. Ook dit is snel, lekker, vult goed en kost weinig punten. Daardoor heb ik in de avond nog 2 snelle flammkuchen kunnen eten. Dit is een van mijn favoriete recepten omdat het onwijs snel en makkelijk is maar ook gewoon heerlijk.

 

Donderdag

Ik had donderdagochtend eerst luchtige wafels als ontbijt ingepland maar omdat Isabelle wat langer had geslapen en toen naar de Kindergarten ging is het een wrap met paprika, ei, komkommer en mozzarella geworden. In de middag heb ik een Schnitzelburger gemaakt (ook zelf gepaneerd ivm de punten). Daarbij had ik een aantal aardappelkroketjes wat echt heerlijk was! Vervolgens heb ik in de avond nog een paar pindakaas flips gegeten. Dit lijkt de laatste tijd een nieuwe ontdekking van mij te zijn na ze jaren niet te eten kan ik ze nu wel naar binnen gieten. Af en toe als ik wat punten overhou kan ik een klein bakje nemen maar een gehele zak leeg eten moet ik nu toch echt leren te weerstaan…

 

Vrijdag

Ook vrijdagochtend heb ik als ontbijt de wrap met paprika, ei, komkommer en mozzarella gegeten. Ik vind dit echt heerlijk en snel maar toch wil ik eens kijken naar wat meer afwisseling en andere snelle/vullende recepten voor het ontbijt te proberen. In de middag heb ik spaghetti gemaakt met een broccoli kaas saus. Ook dit recept was mij al bekend en is erg lekker maar helaas vind Isabelle broccoli momenteel helemaal niks… In de avond heb ik nog een stukje abrikozencake gegeten, op vrijdag krijgt Isabelle na de Kindergarten altijd wat lekkers van mij en dit keer deed ik gezellig mee.

 

Zaterdag

Zaterdag zijn we gezellig een dagje weggeweest naar de dierentuin en ik heb dan ook een gemakkelijk broodje bij de supermarkt gehaald. Als diner heeft mijn man (onder bevel haha) makkelijke pasta gemaakt (uiteraard wel gewoon afgewogen voor mij). En zo was dit een makkelijk dagje.

 

Zondag

De zondag ben ik begonnen met luchtige wafels met lekker vers fruit (aardbeien, bosbessen en frambozen). Dit was heerlijk en ook lekker vullend. De middag zijn wij nog even de berg op geweest en een stuk van ca 5 km gelopen. Want niet alleen wil ik gezonder eten maar ook meer en beter kunnen gaan bewegen. Zo vind ik het heerlijk om in de bergen te wandelen maar ben ik gewoon erg snel moe. Om dus summer ready te worden is ook mijn conditie een belangrijk doel hierin.

Als afsluiter hebben we met ze allen een ijsje gehaald bij de McDonalds (zonder saus!) En toen we terug waren heb ik nog een cheeseburger gemaakt met een aantal pom duchesse en een beetje mayonaise. Sausjes zijn een echte boosdoener dus als ik het gebruik is het echt een vingertopje om toch even ervan te kunnen genieten. In de avond heb ik nog wat komkommer met sla en beetje kruidensaus gegeten. Dit vind ik heerlijk aangezien alleen de kruidensaus punten kost en toch even lekker vult.

 

Resultaat

Op maandag 09 Mei woog ik 106,8 KG en op maandag 16 Mei woog ik 104,5 KG. Ik ben in deze eerste week dus een mooi gewicht van 2,3 KG kwijt. Ik wilde eerst eigenlijk niet mijn gewicht opschrijven en alleen wat ik ben afgevallen. Maar het is nou eenmaal wat het is en gelukkig doe ik er ook weer iets aan om een gezonder gewicht en gezonder lichaam te krijgen. Dat wil overigens niet zeggen dat jij er iets aan moet doen! Iedereen moet zich comfortabel voelen in zijn eigen lichaam. Iedereen heeft ook een ander lichaam zo ziet 100 kg niet bij iedereen er hetzelfde uit.

Sinds ik schildklierproblemen heb gekregen na de zwangerschap/bevalling van Isabelle ben ik onwijs veel aangekomen. Dit is niet alleen door ongezond eten gekomen of teveel eten wat veel gelijk denken. Soms at ik juist zelfs te weinig om af te vallen. En daarom is het ook heel belangrijk om niet alleen op het getal te focussen! Volgende week maandag kom ik weer terug met een nieuwe Summer ready Weight Watchers weekblog. Heb je tot die tijd vragen stuur mij gerust een berichtje!

 

PS. Ik betaal Weight Watchers uit mijn eigen zakken. Niks van dit is gesponsord!

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: