Iedereen vind mijn voorraad aan maskers altijd gigantisch, wat ook wel zo is. Maar het nadeel is dat ik niet elke dag een masker review kan schrijven. Hierdoor staan sommige producten wat langer in de ”wachtrij” terwijl ik ze onwijs graag wil testen. In deze review schrijf ik over twee producten uit de Tea tree lijn een gezichtsmasker en een 3 in 1 wash-scrub-mask.

 

tea tree

 

The body shop – Tea tree clay mask

Het tea tree clay masker heeft een verkoelende formule voor de onzuivere huid welke verfrist zonder je huid uit te drogen. Het masker werkt ook nog eens reinigend door de onzuiverheden te verwijderen en overtollig talg te absorberen. Je gebruikt het masker door een goede laag aan te brengen op een schone/gereinigde huid. Na 5 – 10 minuten inwerktijd kun je het masker eenvoudig afspoelen. Het masker kost €13,- voor een pot van 100 ml.

 

Ik vind het masker erg verfrissend aanvoelen bij het aanbrengen. Wat ik ook erg fijn vond is dat het masker niet te hard uitdroogt, zoals je ziet bij sommige andere maskers met klei erin. De inwerktijd vind ik erg fijn voor als je soms geen zin heb om 20 minuten met een masker op te zitten, zou je hier al aan 5 minuten genoeg hebben. Het verwijderen van het masker ging ook eenvoudig en heeft achteraf geen strak/trekkend gevoel achtergelaten. Dit is zeker een masker welke ik opnieuw zou aanschaffen als deze pot leeg is.

 

tea tree

 

The body shop – Tea tree 3 in 1 wash-scrub-mask

De 3 in 1 variant van de Tea tree is erg fijn als je geen drie losse stappen wilt uitvoeren. Ik gebruik nu al een lange tijd een 3 in 1 van de DM Balea onder de douche waar ik erg tevreden over ben. Dus in prijsvergelijking tov die ben ik erg benieuwd wat deze doet voor mijn huid. Deze 3 in 1 wash scrub mask is geschikt voor de onzuivere huid. De huid wordt gereinigd en gescrubd waardoor onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd.

Je kunt deze 3 in 1 dus ook op drie verschillende manieren gebruiken. Als een wash breng je het aan op een nat gezicht en spoel je het af. Als een scrub masseer je het zachtjes in op een nat gezicht en spoel je het af. Wanneer je het als masker kun je het product het beste 2 keer in de week gebruiken, en 5 minuten laten intrekken alvorens af te spoelen. De 3 in 1 kost €10,- voor een tube van 100 ml.

 

tea tree

Ik gebruik dit product standaard onder de douche en voornamelijk gebruik ik het als scrub. Waarbij ik het product zachtjes inmasseer en daarna afspoel. Soms gebruik ik het ook als masker onder de douche. Waarbij ik het na het inscrubben even 5 minuten laat intrekken. Als masker vind ik eerlijk gezegd bovenstaande wat fijner. Maar mocht je soms tijd willen besparen en alles tijdens het douchen wilt gebruiken is dit masker weer fijner.

Wat ik zelf het fijnst werken vind is scrubben met de 3 in 1 en daarna het clay masker te gebruiken. Ik gebruik beide producten nu ca 3 weken. Ik merk zeker dat de onzuiverheden op mijn neus en kin wat zijn afgenomen. Ook heb ik de laatste tijd weinig mee-eters op mijn wangen gezien, welke het normaal nog wel eens leuk vinden om zich te laten zien. Of ik de 3 in 1 opnieuw zou kopen weet ik nog niet zeker. Dit omdat ik de 3 in 1 van de DM Balea ook erg goed vind werken en qua prijs iets aantrekkelijker is.

 

Voor welke van deze twee zou jouw voorkeur naar uitgaan?

Dit artikel bevat producten die ik zelf gekocht heb, lees mijn disclaimer voor meer informatie

9 Reacties

  1. Ik vind die 3 in 1 werkelijk heel interessant omdat ik nooit zoveel geduld heb met maskertjes en cremes en weet ik het wat allemaal dus dit zou voor mij heel handig zijn. Scrubs vind ik sowieso altijd erg fijn.

  2. Ik wist niet dat de bodyshop nog bestond. Heb er al zo’n tijd niets van gehoord. Lijkt me lastige afweging welke je moet kopen. De een iets goedkoper, maar de ander op dier/ milieuvriendelijkheid weer beter

  3. Dank je wel Daisy! De 3 in 1 is echt ideaal voor vakantie scheelt een hoop in de koffer. The body shop heeft ook onwijs vaak kortingsactie’s heb deze producten nog eens kunnen kopen met 40% korting dan valt het helemaal mee

  4. Wat een mooie productfoto’s maak je altijd!

    Die 3 in 1 lijkt me wel wat! Alles kunnen doen in een korte tijd lijkt me ideaal, vooral op vakantie ook! En wat valt de prijs ook mee voor het product 🙂

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: