Beauty,  Make-up

Throwback – Wimper extensions

Omdat ik eind oktober fris gestart ben met het bloggen en een andere weg opgegaan, heb ik lang nagedacht wat ik met mijn blogs uit 2016 moest doen. Omdat deze geschreven waren toen ik nog voor een select groepje vrienden/familie blogde en mijn eigen progressie vooral kon teruglezen. Hierom heb ik besloten om een aantal blogs te herplaatsen als een throwback.

Omdat ik ook ben overgegaan naar wordpress ben ik al mijn bezoekersaantallen, reacties en dergelijke kwijtgeraakt, daarom heb ik er toch maar vorige week voor gekozen om al mijn oude blogs te verwijderen. Een aantal oude blogs vond ik toch nog erg leuk en passend bij de weg die ik nu volg daarom heb ik ervoor gekozen om 13 blogs te gaan herplaatsen op de zaterdagen. De eerste throwback op zaterdag is vandaag 6 januari en de laatste zal zijn op 31 maart.

 

Bij het herplaatsen heb ik de throwback blogs wel een nieuw jasje gegeven, de aanbiedingen die er bijvoorbeeld toen in stonden kan ik nu niet meer garanderen dat die nog gelden, dus heb ik eruit gelaten. De eerste throwback blog is toevallig mijn eerste beauty blog en gaat over het plaatsen van wimperextensions.

Ik zat er zelf al een lange tijd over te wikken en wegen of ik het zou doen. Niet alleen vanwege de prijs, want een nieuw set kost gemiddeld  50 euro en opvullen elke +/-3 weken gemiddeld 30 euro maar ook het laten zetten neemt best veel tijd (2 uur) in beslag.

Telkens als ik weer iemand sprak met wimperextensions werd ik toch telkens weer enthousiast. Ja hallo ‘s ochtends wakker worden met een mooie volle bos zwarte wimpers welke vrouw wil dit nou niet?

 

Geen rare bekken ‘s ochtends trekken voor de spiegel tijdens het opdoen van de mascara, en dan zit het perfect op je linkeroog, maar dan gaat je rechteroog totaal verkeerd, overal mascara. Weer aan de slag met make up doekjes en fatsoeneren en natuurlijk niet het onbelangrijkste ‘s avonds je make up reinigen.

Ook ik maakte mij hier schuldig aan dit toch vaak te vergeten, of geen zin meer in te hebben. Tot 2 maanden geleden ik zag dat mijn mooie volle bos wimpertjes van mijzelf heel klein waren geworden en veel minder vol was. Hierna heb ik besloten om mijn wimpers wat rust te geven en een maand (ja, een maand!) GEEN mascara te dragen. Gelukkig binnen een maand had ik mijn mooie bos wimpertjes ongeveer terug. Rond die tijd kwam ik ook een leuke actie tegen op groupon 49,99 voor een nieuw set wimperextensions met 2 keer opvullen binnen 6 weken en had ik ook nog eens de mazzel in die periode 20% korting op alle groupons waren. Gelijk heb ik deze deal aangeschaft!

 

Op 30 juli was het dan zover, mijn afspraak voor mijn allereerste wimperextensionset.

Ik wist totaal niet wat ik ervan kon verwachten omdat ik op diverse sites veel voor/na foto’s heb bekeken en resultaten erg verschillend waren. Ik werd vriendelijk ontvangen en ik kon gelijk plaats nemen om te beginnen. Het eerste gedeelte van het plaatsen was ik heerlijk rustig aan het wegdromen en soms wat licht aan het slapen. Het laatste half uurtje ongeveer begon ik het wel erg koud te krijgen en wat last van nek/schouders te krijgen. Nog even doorzetten en wanneer ik mijn ogen weer wat gewend waren aan het zonlicht was ik erg tevreden met het resultaat, zie de foto hieronder!!

 

throwback

 

Hoe werken wimperextensions?

De salon waar ik was maakt gebruik van de producten van Lash Extend. De haartjes zijn met de hand gemaakt van polyester met een zijde coating wat een prachtige zwarte kleur geeft. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze niet te onderscheiden zijn van echte wimperharen. De wimperextensions hebben een vollere aanzet aan de basis die geleidelijk dunner wordt naar het uiteinde (precies zoals een natuurlijke wimperhaar). Ze worden aan de natuurlijke wimpers bevestigd met een speciale bonder welke zacht en flexibel blijft en geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimper. Voor een verlenging worden ongeveer 60 tot 90 haartjes gebruikt.

 

Voordelen:

-Geen mascara meer nodig

-Bestand tegen invloeden als water, licht, zon en zee

-Geen beschadiging aan de natuurlijke wimperharen

-Sporten/douchen/zwemmen en slapen zonder uitlopende mascara

-Blijft +/- 6 weken zitten

-Natuurlijke uitstraling

 

throwback throwback

 

Nadelen:

-Duurt 2 – 2,5 uur

-Moet elke 3 weken opgevuld worden (kosten)

Helaas is mijn deal inmiddels natuurlijk niet meer te koop bij Groupon. Wel zie ik nog regelmatig andere wimperextension deals voorbij komen. Mocht je dus nog vanwege de prijs twijfelen zou ik absoluut daar regelmatig rondkijken. Nu een jaar later ben ik nog steeds tevreden over wimperextensions. Ik laat ze niet elke maand zetten zoals nu in de winter niet. Maar als de zomer eraan komt zal ik zeker weer gaan kijken voor een leuke aanbieding.

 

Heb jij weleens wimperextensions laten zetten? Zoja, ben je er tevreden over? Vinden jullie het leuk om vaker een throwback te lezen? Lees dan hier over mijn cavitatie ervaring.

26 reacties

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: